Saturday, 20 April, 2024

Ο νέος κήπος του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Αθήνα, 21 Ιουλίου 2020 – Με μια περιορισμένης συμμετοχής, λόγω των έκτακτων μέτρων τελετή, πραγματοποιήθηκαν

τα εγκαίνια του εξωτερικού Κήπου του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ανάπλασης και αναδιαμόρφωσής του.

Η ανάπλαση του κήπου πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της JT International Hellas και υλοποιήθηκε από την εταιρεία αρχιτεκτονικής τοπίου, Ecoscapes. Η πρωτοβουλία της JTI συνιστά έναν ακόμη σημαντικό σταθμό της χορηγικής της διαδρομής, απόλυτα συμβατό με το μότο της εταιρείας “Ο Σεβασμός είναι Πολιτισμός”. Ένα μήνυμα που συμπυκνώνει το πνεύμα μιας ολιστικής προσέγγισης στήριξης του Πολιτισμού, κάτω από την οποία αναπτύσσονται διάφορες δράσεις της εταιρείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της τελετής των εγκαινίων άναψαν όλα τα φώτα του κήπου αναδεικνύοντας τον ανανεωμένο περίβολο του Μουσείου. Η συνεργασία της JTI με το πλέον εμβληματικό μουσείο της χώρας και ενός εκ των σημαντικότερων στον κόσμο ξεκίνησε το 2016, όταν η εταιρεία υποστήριξε την ανάπλαση του εσωτερικού κήπου στο αίθριο του Μουσείου καθώς και την τακτική συντήρησή του, μια δέσμευση που πρόσφατα ανανέωσε μέχρι και το 2022. Στην αναμόρφωση του εξωτερικού κήπου πρωταγωνιστεί η πλούσια και μοναδική χλωρίδα του τόπου, η οποία παραμένει αναλλοίωτη στο χρόνο, με δένδρα και αυτοφυείς θάμνους διαμορφώνοντας μικρούς βοτανικούς περιπάτους, με σεβασμό στην ιστορική, πολιτισμική και αστική ταυτότητα του μεγαλύτερου και σημαντικότερου Μουσείου της χώρας. Η επιλογή του φυτικού υλικού έγινε με τρόπο ώστε τα φυτικά είδη να προέρχονται από το Αττικό Τοπίο για τη διασφάλιση μιας ολοκληρωμένης φυτοτεχνικής διαμόρφωσης.

Η JTI, προκειμένου να εξασφαλίσει τη συνέχεια και τη διατήρηση του Κήπου σε άριστη κατάσταση, ανέλαβε την τακτική συντήρησή του αρχικά για μια τριετία. Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, η Υπουργός Πολιτισμού & Αθλητισμού. Λίνα Μενδώνη, η Α.Ε. ο πρέσβης της Ιαπωνίας στην Ελλάδα Yashuhiro Shimizu, ο Δήμαρχος ΑθηναίωνΚώστας Μπακογιάννης, καθώς και εκπρόσωποι του Μουσείου και της JTI.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου