Tuesday, 16 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Έδεσσας έκοψε τη Βασιλόπιτα

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Έδεσσας την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2023, με μεγάλη επιτυχία πραγματοποίησε την καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας του Συλλόγου για το νέο έτος 2023 στο αποστακτήριο Τρυφωνίδη.

Μέσα σε ένα πολύ φιλικό και ζεστό κλίμα, όπως όλες οι δράσεις συμμετείχαν ενεργά μέλη και φίλοι του συλλόγου. Νωρίς το πρωί ο σύλλογος πραγματοποίησε  πεζοπορία που ξεκίνησε από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Έδεσσας προς τη Γερμανική Γέφυρα, Λόφο Προφήτη Ηλία με κατάληξη το καζάνι του Τρυφωνίδη όπου τους περίμενε ζεστή φασολάδα και άφθονη μεγάλη ποικιλία εδεσμάτων και κρασί για  όλα τα μέλη αλλά και για τους φίλους του συλλόγου που παρευρέθηκαν.

Ο καιρός ήταν καταπληκτικός και μετά την κοπή της πίτας ακολούθησε μικρό γλέντι στο προαύλιο χώρο.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Θεοδόσιος Παρασκευόπουλος, έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Βασιλόπιτα κάνοντας ένα μικρό απολογισμό για το προηγούμενο έτος, αναφέροντας την εγγραφή του Συλλόγου στην Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας και Αναρρίχησης και την δημιουργία ομάδας αναρρίχησης. Επίσης αναφέρθηκε στον προγραμματισμό μιας πλούσιας ορειβατικής και αναρριχητικής δράσης στο νέο έτος.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Δημήτρης Γιάννου, ο οποίος αναφέρθηκε στην έως τώρα συνεργασία με τον σύλλογο [χαρτογράφηση σηματοδότηση μονοπατιών]  καθώς και τη συνεργασία που θα υπάρχει μέσω της Αναπτυξιακής Πέλλας σχετικά με την δημιουργία και αξιοποίηση νέων μονοπατιών στο Δήμο Έδεσσας. Επίσης ο Δήμαρχος  επιβεβαίωσε  την δημιουργία πίστας αναρρίχησης στο υπο κατασκευή  νέο πάρκο που θα δημιουργηθεί στο χώρο του Σταδίου στο κέντρο της πόλης.Ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά την ιδιοκτησία του αποστακτηρίου Τρυφωνίδη για την παραχώρηση του χώρου, το Μάρκετ Πασχαλίδη Νικολάου, το Κρεοπωλείο Γέντζη στο Μεσημέρι και τον φούρνο Όθωνα για τις προσφορές τους σε είδη για την προετοιμασία της Βασιλόπιτας.

Ως Σύλλογος ευχόμαστε σε όλα τα μέλη και φίλους του Ε.Ο.Σ. Εδεσσας υγεία και καλή ορειβατική χρονιά, με ιδιαίτερες ευχαριστίες και σε εσάς που ως μέσω ενημέρωσης στηρίζετε με τις δημοσιεύσεις σας πάντα τις δράσεις του συλλόγου μας.

Κώστας Δάμος

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου