Saturday, 20 April, 2024

«Ο Ρούλης Κουβαρούλης & Η Ρίτσα Κουβαρίτσα» εκπαιδεύτηκαν!

2η Ομάδα Δια-Δικτυακής εκπαίδευσης στελεχών πρόληψης στο Πρόγραμμα Ψυχο-σεξουαλικής Ανάπτυξης για το Νηπιαγωγείο «Ο Ρούλης Κουβαρούλης & Η Ρίτσα Κουβαρίτσα»

Την Πέμπτη 15 Απριλίου ολοκληρώθηκε, μετά από αίτημα του Δικτύου Κέντρων Πρόληψης Κ. Μακεδονίας, η 4ήμερη δια-δικτυακή εκπαίδευση 16 Στελεχών από Κέντρα Πρόληψης της Κ. Μακεδονίας (Θεσσαλονίκης, Βέροιας, Σερρών, Χαλκιδικής) αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδος (Καστοριάς, Λακωνίας, Αθήνας – Δ. Περιστερίου, Λευκάδας και Σάμου).
Επιπλέον στο σεμινάριο συμμετείχε και η Κοινωνικής Λειτουργός από τον Σύλλογο Κοινωνικής Πρωτοβουλίας Βέροιας «Πρωτοβουλία για το Παιδί» που φροντίζει και προστατεύει παιδιά που βρίσκονται σε ανάγκη/κίνδυνο.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο οποίο εκπαιδεύτηκαν ονομάζεται: «Ο Ρούλης Κουβαρούλης & Η Ρίτσα Κουβαρίτσα» και δημιουργήθηκε υπό την επιστημονική καθοδήγηση του Κέντρου Πρόληψης «Όραμα» και τη συμμετοχή Νηπιαγωγών του Νομού, τρεις από τις οποίες κατέθεσαν και την εμπειρία τους από την εφαρμογή του Προγράμματος την τελευταία μέρα σεμιναρίου.
Το Πρόγραμμα αυτό έχει την έγκριση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Υπ. Παιδείας και στοχεύει στην Πρόληψης της σεξουαλικής κακοποίησης/παρενόχλησης σε παιδιά νηπιαγωγείου και αναμένεται να εφαρμοστεί από τη νέα σχολική χρονιά στα νηπιαγωγεία.
Με εκτίμηση
Ο Επιστημονικά Υπεύθυνος, Λάζαρος Σιάντσης
Κλινικός Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτής

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου