Thursday, 25 April, 2024

Ο Σύλλογος Ποντίων Έδεσσας «Ο Άγιος Θεόδωρος Γαβράς» για τα ιερά Προσκυνήματα του Πόντου

Εν όψει των 50 χρόνων ζωής του Συλλόγου Ποντίων Έδεσσας «ο Άγιος Θεόδωρος Γαβράς» είχαμε την μεγάλη τιμή και ευλογία να έχουμε στον Ιερό

Μητροπολιτικό και Καθεδρικό Ναό της Αγίας Σκέπης Έδεσσας, για 4 ημέρες τα τρία Ιερά Προσκυνήματα του Πόντου, της Παναγίας Σουμελά και των Αγίων Ιωάννου του Βαζελώνος και Γεωργίου του Περιστερεώτα.


Το Δ.Σ. του Συλλόγου με πολύ συγκίνηση και ευγνωμοσύνη, πρωτίστως στο Θεό, ευχαριστεί θερμά και από καρδιάς για το μεγάλο αυτό γεγονός, της έλευσης των Ι. Εικόνων, τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη  μας κ. Ιωήλ, ο οποίος από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε την επιθυμία  μας να συνεορτάσουμε τον Άγιο Θεόδωρο Γαβρά μαζί με τα τρία Προσκυνήματα. Στην πορεία θα θέλαμε να εκφράσουμε ευγνωμοσύνη και θερμές ευχαριστίες, στον Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, τον Σεβ. Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλο, οι οποίοι μαζί με τους προέδρους των ομώνυμων Σωματείων: Παναγίας Σουμελάς Γιώργο Τανιμανίδη, Βαζελώνος Χαράλαμπο Καζαντζίδη και Περιστερεώτα, Επαμεινώνδα Φαχατίδη, έδωσαν την ευλογία και την άδεια για το μεγάλο αυτό γεγονός που πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας.


Ευχαριστούμε τον Δήμαρχο Έδεσσας Δημήτριο Γιάννου,  την Αντιπεριφέρεια Ν. Πέλλας, την πρώην Αναπ. Αντιπεριφερειάρχη Νανά Αηδονά και τον νυν  Αντιπεριφερειάρχη Ιορδάνη Τζαμτζή, για την υποστήριξη. Καθώς επίσης και τον Στρ. Διοικητή  της ΙΙ Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού Δημόκριτο Κωνσταντάκο.


Το γεγονός αυτό όμως δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί χωρίς την συνδρομή του τμήματος τροχαίας Έδεσσας, με επικεφαλή τον αστυνόμο, Κωνσταντίνο Χριστοδούλου, για τα μέτρα τάξης που έλαβαν κατά την υποδοχή και την αποχώρηση των Ιερών Εικόνων.
Κλείνοντας, ένα μεγάλο ευχαριστώ στους Ποντιακούς Συλλόγους που παραβρέθηκαν, καθώς και στα μέλη του Συλλόγου μας, οι οποίοι ντυμένοι με φορεσιές  τίμησαν τις Ιερές Εικόνες, με τη συνεχή παρουσία τους.
Ευχόμαστε η Παναγία Σουμελά, οι Άγιοι Γεώργιος Περιστερεώτας και Ιωάννης Βαζελώνος να είναι βοηθοί και στήριγμα όλων μας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου