Thursday, 25 April, 2024

«Πέντε 5»: Απόψε η πρεμιέρα της νέας ιστορικής ταινίας του Βασίλη Τσικάρα, στα Γιαννιτσά

H ώρα για την πρώτη επίσημη προβολή στα Γιαννιτσά, της νέας ιστορικής ταινίας «Πέντε 5» του Βασίλη Τσικάρα έφτασε και αυτή θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Κυριακή 9 Απριλίου.

Πρόκειται για μια ταινία σταθμό που είναι αφιερωμένη στη μνήμη των θυμάτων του Θρακικού Ελληνισμού, ολοκληρώνοντας με αυτόν τον τρόπο, την τριλογία του Βασίλη Τσικάρα για την ελληνική Επανάσταση, μετά τις ταινίες «Έξοδος 1826» και «Πολιορκία».

Η ταινία εξιστορεί τα πραγματικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στην Σαμοθράκη τον Σεπτέμβριο του 1821 κατά το ολοκαύτωμα του ακριτικού νησιού.

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στις 21:00  παρουσία τόσο του ίδιου του σκηνοθέτη όσο και των συντελεστών της ταινίας, με τα μέλη από τον Σύλλογο Φίλων Ιστορίας και Αναπαράστασης αυτής Γιαννιτσών, που πρωταγωνιστούν. Στην ταινία πρωταγωνιστούν, ο Νεοζηλανδός ηθοποιός Manu Bennett (Spartacus, Hobbit, Arrow) και οι Γιάννης Αϊβάζης, Βύρωνας Κολάσης, Νταίζη Σεμπεκοπούλου, Δημήτρης Παπαδόπουλος, Παναγιώτης Καρμάτης, Μανώλης Σαββίδης, Αντώνης Σιώπκας, Κωνσταντίνος Καραθωμάς και Σπύρος Μπιμπίλας.Το Σάββατο, στο ‘Σινέ Αστέρια’ όπου θα γίνει σήμερα η προβολή, παραβρέθηκαν ο σκηνοθέτης-δημιουργός της ταινίας, Βασίλης Τσικάρας, μαζί με τον πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών Σπύρο Μπιμπίλα, όπως και ο αγαπημένος μας “Κρίξος”! Ο χολιγουντιανός σούπερ σταρ Manu Bennett, με τα μέλη από τον Σύλλογο Φίλων Ιστορίας και Αναπαράστασης αυτής Γιαννιτσών!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου