Thursday, 28 March, 2024

Παραίτηση προέδρου συλλόγου Μικρασιατών Ν. Πέλλας

Η είδηση πραγματικά εξέπληξε τους πάντες και όλοι όσοι βρίσκονται κοντά στον σύλλογο, αναρωτιούνται το” γιατί”.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Πέλλας «Η Μπίγα» Αντώνιος Μουράτογλου, υπέβαλε την παραίτησή του από το  Δ.Σ., για “λόγους ευθιξίας”, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, την οποία αναδημοσιεύουμε:

«Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν. Μετά από 6 χρόνια συμμετοχής μου στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Μικρασιατών Ν. Πέλλας “Η Μπίγα” υπέβαλα την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου την παραίτησή μου γραπτώς από πρόεδρος και μέλος του Δ.Σ. για λόγους ευθιξίας.

Γνώρισα και συνεργάστηκα με υπέροχους ανθρώπους. Τους ευχαριστώ από την καρδιά μου. Εύχομαι στα εναπομείναντα μέλη του Δ.Σ. κάθε επιτυχία στο έργο τους».

Τι όμως προέκυψε και οδήγησε τον κ. Μουράτογλου, σε αυτή την παραίτηση;

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε μαζί του, ζητώντας να πληροφορηθούμε τους λόγους, ο πρώην πλέον Πρόεδρος μας είπε ότι καλό θα ήταν να περιοριστούμε στους λόγους “ευθιξίας”…

Ωστόσο, σε μία έρευνα, που κάναμε στις αναρτήσεις οι οποίες είχαν γίνει, σχετικά με την κεντρική εκδήλωση του Συλλόγου για να τιμηθεί η επέτειος των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή, διαπιστώσαμε την αιτία.

Συγκεκριμένα, κάποιοι-επώνυμα μάλιστα, εξέφρασαν την αντίθεση τους για την επιλογή του χώρου, που ήταν η πλατεία των Μικρών Καταρρακτών, υποστηρίζοντας ότι η εκδήλωση θα έπρεπε να έχει γίνει στην πλατεία Χρυσοστόμου Σμύρνης!

Το ένα σχόλιο έφερε το άλλο, με αποτέλεσμα να έρθει προφανώς και η ανακοίνωση του κ. Μουράτογλου. Πρέπει ωστόσο να αναφέρουμε ότι ο πρώην πρόεδρος έπραξε σωστά, αν λάβουμε στα υπόψιν ότι αυτού του είδους οι εκδηλώσεις, που έχουν και πανελλαδικό χαρακτήρα, έχουν την οικουμενικότητα και όχι έναν αυστηρό περιορισμό στον χώρο όπου ζει το προσφυγικό στοιχείο (α’ συνοικισμός) στην Έδεσσα.

Εξάλλου αυτό το γεγονός ανήκει σε όλους τους Έλληνες, άσχετα και αν πονάει.

Ο κ. Μουράτογλου, έπραξε ορθά, όπως και όλα τα άλλα μέλη του ΔΣ . Εξάλλου δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στην Έδεσσα υπάρχουν τρείς προσφυγικοί συνοικισμοί και όχι ένας. Ο κ. Μουράτογλου και οι συνεργάτες του, φέτος έδωσαν εξετάσεις (σε μία δύσκολη χρονιά για αυτούς) και πέτυχαν. Είχαν την ευθύνη για να τιμηθεί όπως θα έπρεπε αυτή η επέτειος και τα κατάφεραν! Αυτού του είδους οι αντιθέσεις δεν  οδηγούν πουθενά.

Οι Εδεσσαίοι έπρεπε να γνωρίσουν από κοντά (όλοι μαζί) την ιστορία και τα ήθη, έθιμα και παραδόσεις των προσφύγων και η διοίκηση του κ. Μουράτογλου το πέτυχε απόλυτα. Θερμά συγχαρητήρια στον ίδιο, στους συνεργάτες του και σε όλο τον κόσμο που στήριξε όλες τις εκδηλώσεις με την παρουσία του σε αυτές, αλλά και στον Δήμο που συνδράμει πάντα στην ανάδειξη του πολιτισμού της πόλης.

Και επειδή υπάρχει και συνέχεια, τη διοίκηση αναλαμβάνει προσωρινά η κα. Ιωάννα Διαμαντή (Αντιπρόεδρος) μέχρι να γίνουν εκλογές το 2023.

Σίμος Σλατίνης

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου