Thursday, 28 March, 2024

Πατρινό καρναβάλι: Εντυπωσιακό θέαμα από 14.000 μικρούς καρναβαλιστές

Χιλιάδες μικροί καρναβαλιστές «πλημμύρισαν» σήμερα το κέντρο της Πάτρας, προσφέροντας ένα εντυπωσιακό θέαμα με τις πολύχρωμες, καλαίσθητες και ευρηματικές στολές τους.
Το εντυπωσιακό θέαμα της παρέλασης συμπλήρωσαν τα άρματα του καρναβαλιού των μικρών, που κατασκευάστηκαν στο καρναβαλικό εργαστήριο του δήμου Πατρέων.
Στη φετινή παρέλαση πήραν μέρος περισσότερα από 14.000 παιδιά με συνοδούς κατανεμημένα σε 102 ομάδες, τα οποία με τον χορό και το τραγούδι τους δημιούργησαν κλίμα χαράς και ελπίδας, ενώ το ενθουσιώδες χειροκρότημα των θεατών της παρέλασης κέρδισαν τα παιδιά των κέντρων δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με αναπηρίες.


Η μεγάλη παρέλαση των παιδιών ξεκίνησε με την Μπαντίνα του δήμου Πατρέων και τη μασκότ, τον Τζίτζικα, ενώ ακολούθησαν τα νέα άρματα του καρναβαλιού των μικρών.
Το πρώτο άρμα που παρέλασε ήταν η πολύχρωμη «Χαρούμενη Τούρμπο-Μάγισσα». Η μορφή του αποτύπωνε τη μάγισσα του παραμυθιού να πετά καβαλώντας δυο σκούπες πάνω από τα σπίτια ενός πολύχρωμου χωριού, που είχε και το κάστρο του.
Το δεύτερο νέο άρμα ήταν «Ο Μικρός Πρίγκιπας», με θέμα εμπνευσμένο από το ομώνυμο παραμύθι, αλλά κατάλληλα προσαρμοσμένο στο θέμα του φετινού καρναβαλιού των μικρών, δηλαδή στην κλιματική αλλαγή και στην προστασία του πλανήτη.
Το τρίτο νέο άρμα ήταν το «Γατί», το οποίο έπαιζε χαρούμενο με ένα κουβάρι νήμα που είχε μπροστά του.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου