Tuesday, 19 March, 2024

«Πορεία Ελευθερίας-200 χρόνια Ιστορίας» – Πρόσκληση σε εικαστικούς για συμμετοχή στην έκθεση

11-17 Οκτωβρίου 2021, Πολιτιστικό Κέντρο “Μελίνα” Δήμου Αθηναίων
Ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, στα πλαίσια των μεγάλων πολιτιστικών του δράσεων και με αφορμή τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821, διοργανώνει ομαδική, επετειακή έκθεση εικαστικών τεχνών με τίτλο «Πορεία Ελευθερίας – 200 χρόνια Ιστορίας», η οποία θα πραγματοποιηθεί από 11 ως 17 Οκτωβρίου 2021, στο Πολιτιστικό Κέντρο “Μελίνα” του Δήμου Αθηναίων (Ηρακλειδών 66 & Θεσσαλονίκης, Θησείο). Η έκθεση θα πλαισιωθεί με δρώμενα (ομιλίες, λογοτεχνικές – μουσικές βραδιές κ.ά.) και μετά τη λήξη της, θα φιλοξενηθεί διαδικτυακά στην ιστοσελίδα του Ομίλου, καθώς και στις σελίδες του στα δίκτυα Facebook και Youtube.
Σκοπός του Ομίλου μας, μέσα από αυτή τη μεγάλη, θεματική έκθεση είναι να συμμετάσχουν σύγχρονοι Έλληνες και ξένοι καλλιτέχνες με δημιουργίες όπως έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, αγιογραφίας, βιτρό, χαρακτικής κ.ά. των οποίων έναυσμα και πηγή έμπνευσης θα αποτελέσουν τα ιστορικά γεγονότα και πρόσωπα που μας οδήγησαν μέσα από την Επανάσταση του 1821 στην πολυπόθητη ελευθερία της πατρίδας. Ταυτόχρονα όμως, θα μπορούμε να δούμε πώς βλέπουν οι καλλιτέχνες και αποτυπώνουν στο έργο τους, τη σύγχρονη ιστορία της χώρας μας και την πορεία της στον χρόνο, 200 χρόνια μετά την Επανάσταση του 1821. Όλα αυτά δηλαδή, που συνθέτουν την Ελλάδα, των αξιών, της δημιουργίας, του πολιτισμού και του αέναου φωτός. Κάθε τεχνοτροπία και μέθοδος εικαστικής έκφρασης στα έργα είναι δεκτή, αρκεί αυτά να μην έχουν υβριστικό, συκοφαντικό και γενικά απρεπές περιεχόμενο, το οποίο προσβάλλει τα χρηστά ήθη.
Στην έκθεση θα λάβουν μέρος, μόνο 35 εικαστικοί δημιουργοί, ως εκ τούτου, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, η οποία κατοχυρώνεται με τη δήλωση συμμετοχής.
Δηλώσεις συμμετοχής ως την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021, στη γραμματεία του Ομίλου, μέσω email: unescohellas.tlee@gmail.com, όπως περιγράφεται στους κατωτέρω όρους συμμετοχής και ο/η συμμετέχων/ουσα θα λαμβάνει απαντητικό με τον αριθμό προτεραιότητας.
Μετά το πέρας της καταληκτικής ημερομηνίας, δηλώσεις δε θα γίνονται δεκτές.
Σημαντικό: Η καταληκτική ημερομηνία παύει να ισχύει από τη συμπλήρωση του αριθμού των 35 συμμετοχών και μετά.
Ο Όμιλος για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος, εγγυάται την απόλυτη εναρμόνιση και συμμόρφωση με τα όποια ισχύοντα για την εν λόγω περίοδο μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, ώστε να εξασφαλίσουμε ένα προστατευμένο περιβάλλον για τους συμμετέχοντες, τους επισκέπτες και φυσικά για το Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» που θα φιλοξενήσει την έκθεση και τους εργαζομένους του.
Αναλυτικά οι όροι, καθώς και λεπτομέρειες ή ανακοινώσεις για την έκθεση θα υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Ομίλου: www.clubunesco.gr, καθώς και στο facebook στις σελίδες του.

Για τον Όμιλο για την UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος
Η Πρόεδρος Δέσποινα (Νίνα) Διακοβασίλη
Ο Γενικός Γραμματέας Δημήτριος Πολλάτος

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου