Saturday, 20 April, 2024

Πραγματοποιήθηκαν τα ΣΤΑΥΡΕΤΚΑ 2015 από την Εύξεινο Λέσχη Σκύδρας 

Στο γνώριμο περιβάλλον της αυλής του 1ου Δημοτικού Σχολείου, η Εύξεινος Λέσχη Σκύδρας παρουσίασε, την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015, τις πολιτιστικές της δράσεις.

Επρόκειτο για τα θεσπισμένα  ΣΤΑΥΡΕΤΚΑ, δηλαδή τη διήμερη παραδοσιακή εκδήλωση που είναι αφιερωμένη στη γιορτή της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού.

Το βραδάκι της πρώτης ημέρας τον κόσμο, που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα με μαζικότητα και χαρά, υποδέχτηκε και καλωσόρισε η Πρόεδρος του Συλλόγου Μαριάννα Ξενίδου.

Στη συνέχεια έδωσε το λόγο στη Δήμαρχο Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου η οποία μεταξύ των άλλων ευχαρίστησε το Σύλλογο για την πρόσκληση και τους συμπολίτες μας για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση. Επαίνεσε τη Λέσχη που τιμά την παράδοση και τον πολιτισμό και αναφέρθηκε στη λεβεντιά και στην υπερηφάνεια με την οποία τα μέλη του χόρεψαν και εμπλούτισαν τις παράλληλες εκδηλώσεις της 1ης Εμποροπανήγυρης Σκύδρας συμβάλλοντας έτσι και με τους άλλους Συλλόγους στην επιτυχία της. Δήλωσε ότι παρά τις αντίξοες συνθήκες ο Δήμος θα είναι δίπλα σ΄όλους τους Συλλόγους υποστηρίζοντάς τους αναλόγως με οικονομικά μέσα ή  με υλικοτεχνική υποδομή.

Ευχήθηκε δε σ΄όλους υγεία και δύναμη ώστε να είναι παρόντες και την επόμενη χρονιά.

Ακολούθως, το παιδικό-εφηβικό τμήμα της Λέσχης με χοροδιδάσκαλο την Μαριάνθη Τεληγιαννίδου και με οργανοπαίχτες τον Σάββα Τσεμπερλίδη (λύρα) και τον Ευγένιο Σλάβοφ(νταούλι) άνοιξε το χορό και επιδοκιμάστηκε με ζωηρό χειροκρότημα. Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα το συγκρότημα του Κώστα Φιουνίδη ξεσήκωσε και παρέσυρε στη διασκέδαση τους ομοτράπεζους.

Το κέφι συνεχίστηκε το επόμενο βράδυ  με το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Λυκοστόμου, της Καλής, του Εργαστηρίου Παραδοσιακών Χορών «Ορφέας» Σκύδρας και της Ευξείνου Λέσχης – τμήμα ενηλίκων με χοροδιδάσκαλο τον Κώστα Βασιλειάδη και οργανοπαίχτες τον Κυριάκο Φαντίδη (λύρα) και τον Αντώνη Θεοδωρίδη (νταούλι).

Η Βίκυ Παπαδοπούλου – Μιχαηλίδου  παρουσίασε ένα πρόγραμμα με τους εκπαιδευόμενους, απ΄αυτήν,  λυράληδες. Επιπλέον, προβλήθηκε ένα αφιέρωμα στο μεγάλο λυράρη Δημήτρη Κουγιουμτζίδη.

Η Εύξεινος Λέσχη Σκύδρας ευχαριστεί θερμά για την υποστήριξη, συμπαράσταση και παρουσία, το Δήμο Σκύδρας, τους πολιτιστικούς συλλόγους, τα μέσα ενημέρωσης, τους χορηγούς, τους συντελεστές κι όλους που συμμετείχαν και συνδιασκέδασαν.

Με τη νέα τους, λοιπόν, επιτυχία τα ΣΤΑΥΡΕΤΚΑ επιβεβαιώνουν ότι δικαίωςπαραμένουν στ΄αξιόλογα πολιτιστικά δρώμενα του νομού μας.

AESSENI-B-038 AESSENI-B-036 AESSENI-B-030 AESSENI-B-028 AESSENI-B-025 AESSENI-B-024 AESSENI-B-020 AESSENI-B-013 AESSENI-B-006

Πραγματοποιήθηκαν τα ΣΤΑΥΡΕΤΚΑ 2015 από την Εύξεινο Λέσχη Σκύδρας

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου