Saturday, 20 April, 2024

Πρόγραμμα μαθημάτων Ποντιακής Διαλέκτου στα Γιαννιτσά 

Tο Κε.Δι.Βι.Μ.2 ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ, πρόκειται να υλοποιήσει προγράμματα μαθημάτων ποντιακής διαλέκτου για ενήλικες.

Αναλυτικά:

·         Το πρόγραμμα των μαθημάτων θα είναι διάρκειας 100 ωρών και θα  καλύπτει  τις  θεματικές ενότητες όπως:

Ποντιακή διάλεκτος γλωσσικά φαινόμενα και δομές της  διαλέκτου.

Ποντιακή λαογραφία η οποία θα βασίζεται σε παραδοσιακά ποντιακά τραγούδια, ιστορίες, έθιμα, παραμύθια, αινίγματα και ιστορικά δεδομένα της μακραίωνης πορείας του Πόντου.

Ποντιακή γαστρονομία.

Δημιουργία θεατρικής ομάδας με συμμετοχή των εκπαιδευομένων   και παρουσίαση του θεατρικού έργου στο τέλος του προγράμματος  σε αίθουσα της πόλης.

·         Οι ώρες  παρακολούθησης των μαθημάτων θα είναι κάθε Δευτέρα  (19:00-21:30). Ο πρώτος κύκλος αναμένεται να ξεκινήσει τον Δεκέμβριο  και θα διαρκέσει μέχρι τον Ιούλιο του 2016.

·         Η εισηγήτρια των μαθημάτων είναι φιλόλογος εκπαιδευτικός πιστοποιημένη από το Υπουργείο Παιδείας ως εκπαιδεύτρια της Ποντιακής διαλέκτου με εμπειρία στην διδασκαλία για ενήλικες

·         Στους συμμετέχοντες θα διανέμεται κατά την διάρκεια των μαθημάτων  διδακτική ύλη σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή. .

·         Μετά το πέρας του σεμιναρίου, όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Κατάρτισης, από το Κε.Δι.Βι.Μ.2 ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ .

·         Το πρόγραμμα κατάρτισης είναι διαμορφωμένο ώστε να  προσφέρει υψηλή ποιότητα μαθημάτων συνδυάζοντας ηλεκτρονικές παρουσιάσεις, παροχή σημειώσεων, ελεύθερες συζητήσεις  παιχνίδι ρόλων κ.λπ. Για περισσότερες πληροφορίες και κατάθεση αιτήσεων συμμετοχής επικοινωνήστε με:

Κε.Δι.Βι.Μ.2 ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ Αναγεννήσεως 6 (δίπλα στην Κεντρική είσοδο του σταδίου Γιαννιτσών)

Υπεύθυνο Προγράμματος:

Κουτούδη Αντώνιο Τηλέφωνο 2382083443 και

 Πανίδη Αβραάμ στο τηλέφωνο  2382026480 & 6948535595

Πρόγραμμα μαθημάτων Ποντιακής Διαλέκτου στα Γιαννιτσά

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου