Thursday, 28 March, 2024

Στη διεθνή έκθεση του Βερολίνου συμμετείχε η Π.Ε. Πέλλας

Πετυχημένη ήταν η συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη διεθνή έκθεση τουρισμού ITB η οποία πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο, 9-13 Μαρτίου.

Την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας εκπροσώπησε ο Ειδικός Σύμβουλος του Αντιπεριφερειάρχη κ. Θεοδωρίδη και μέλος της Επιτροπής Τουρισμού της Π.Κ.Μ. Γιάννης Τσίκος.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου οι οποίοι ενημερώθηκαν για το τουριστικό προϊόν της ευρύτερης περιοχής της Π.Κ.Μ. Επιπλέον, στην ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε ο Ε.Ο.Τ. με bloggers παρατηρήθηκε η ζήτηση για εναλλακτικό τουρισμό, με σημείο αναφοράς τα Λουτρά Λουτρακίου, το όρος Βόρας και τις δραστηριότητες που μπορούν να πραγματοποιηθούν στο πλούσιο φυσικό περιβάλλον της Πέλλας.

pkmeot

Ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στους εκπροσώπους της Π.Κ.Μ. και τη Διευθύντρια του Ε.Ο.Τ. Γερμανίας Ευτυχία Αϊβαλιώτου με την οποία συζητήθηκαν οι μεγάλες προοπτικές ανάδειξης των τουριστικών προορισμών όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων με έμφαση στον θεματικό τουρισμό. Στο περιθώριο της συνάντησης η κυρία Αϊβαλιώτου δέχθηκε ως δώρο εθιμοτυπίας ένα βιβλίο της Πέλλας.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας τίμησαν με την παρουσία τους η Αν. Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά και ο Γενικός Γραμματέας του Ε.Ο.Τ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος, ενώ, σημαντικές επαφές πραγματοποίησαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Ιωάννης Γιώργος.

Την επόμενη εβδομάδα και, συγκεκριμένα, το διάστημα 23-26 Μαρτίου, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας θα συμμετέχει στην έκθεση MITT στη Μόσχα προσκαλώντας όσους επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου επιθυμούν να παραβρεθούν στο ενιαίο περίπτερο του Ε.Ο.Τ. όπου θα συμμετέχει η Π.Κ.Μ.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 2381351386 (Γιάννης Τσίκος) και 2381351204 (Αναστασία Μπιρόζη).

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου