Thursday, 25 April, 2024

Συλλογή για ρεκόρ Γκίνες! 3.000 στρατιωτικά αντικείμενα από τον Εδεσσαίο Τάσο Σλατίνη

Η πόλη της Έδεσσας, είναι γνωστή στο πανελλήνιο για τους Καταρράκτες της και για τα όμορφα τουριστικά τοπία που προσφέρει στον επισκέπτη.

Έχει γίνει όμως και γνωστή επίσης, χάρη στην προσπάθεια να μπει στο ρεκόρ Γκίνες, που επιδιώκει να ο 26χρονος Τάσος Σλατίνης.

Ειδικότερα, ο Τάσος, έχει μία τεράστια συλλογή, από στρατιωτικά αντικείμενα, τα οποία έχει συγκεντρώσει από όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και ξένες χώρες.

Μία σπάνια  συλλογή, από όλες τις στρατιωτικές μονάδες, τα όπλα, τα επιτελεία, κ.ο.κ.

Και μόνο για αυτό, αξίζει να  μιλήσουμε μαζί του και πρώτα από όλα να τον ρωτήσουμε «πως ξεκίνησαν όλα αυτά»;

Ο ίδιος αναφέρει σχετικά: «Μεγάλωσα σε μία οικογένεια, όπου κυριαρχεί η αγάπη για την πατρίδα και η πίστη στη θρησκεία μας. Κάποια στιγμή, το 2016, ο πατέρας μου και εγώ πήγαμε επίσκεψη στον τότε διοικητή της Μεραρχίας μας, Υποστράτηγο Δημήτριο Γλυμή.

Μας δέχτηκε με αγάπη και σε ανάμνηση της επίσκεψης αυτής, μου χάρισε ένα μπρελόκ της ΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού.

Η χαρά μου ήταν απερίγραπτη. Τότε λοιπόν αποφάσισα ότι θα ξεκινήσω μια τέτοια συλλογή, για να  βάλω όλους τους υπερασπιστές της χώρας μας μέσα στην ψυχή μου.

Αλλά και για να νιώθω υπερήφανος. Ο κ. Γλυμής, με σύστησε στον τότε Αρχηγό του ΓΕΣ Αλκιβιάδη Στεφανή, που μου έδωσε το δεύτερο μπρελόκ.

Η επαφή μας (με τον κ. Στεφανή) συνεχίζεται έως σήμερα, και του αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ, καθώς με έχει βοηθήσει όσο κανείς άλλος στη συγκέντρωση αυτής της συλλογής, που αυτή τη στιγμή αριθμεί σχεδόν 3.000 αντικείμενα». Η συλλογή περιλαμβάνει κυρίως μπρελόκ από όλες τις στρατιωτικές μονάδες της χώρας, αλλά και κούπες, σημαίες, σήματα, στυλό, καρφίτσες, κάλτσες, μπερέ, τζόκεϊ, προστατευτικές μάσκες και πολλά ακόμα αντικείμενα. «Στη συλλογή μου έχω αντικείμενα από τον Στρατό Ξηράς, την Πολεμική Αεροπορία, το Πολεμικό Ναυτικό, την Ελληνική Αστυνομία, την Πυροσβεστική και Λιμενικό. Στην αρχή ήταν λίγο δύσκολο να κάνω μια αξιόλογη συλλογή, γιατί ήμουν άγνωστος και μέχρι να τους πείσω (τηλεφωνικά) ίδρωνα κυριολεκτικά.

Σιγά-σιγά όμως, έγινα γνωστός στο πανελλήνιο και στην Κύπρο, αλλά και στο εξωτερικό όπου υπηρετούν Έλληνες, με αποτέλεσμα να έρχονται σωρηδόν… μου έστελναν από παντού! Ξέρετε κάθε αντικείμενο από αυτά έχει τη δική του ιστορία.

Λέω ένα παράδειγμα: Ένας απόστρατος των Καταδρομέων (χωρίς να τον γνωρίζω) μου έστειλε ένα αναμνηστικό μπρελόκ. Το είχαν κάνει παραγγελία με έναν φίλο του, αλλά ο φίλος του πέθανε και μου το έστειλε, λέγοντας ότι ‘’τώρα είσαι εσύ ο φίλος μου’’!

Υπάρχουν επιστολές (Αρχηγών όπλων, Αντιστράτηγων, Υποστράτηγων κλπ) που με συγχαίρουν για αυτό που κάνω και δηλώνουν την περηφάνια τους. Τους ευχαριστώ όλους για την αγάπη τους». Ξεχωρίζει αυτό του πιλότου ήρωα της αεροπορίας Ναυτικού, που έπεσε υπέρ πατρίδας, Κωνσταντίνου Πανανά. «Μου το εμπιστεύτηκε η οικογένεια του» λέει.

Όπως επίσης:

*Το τιμητικό έγγραφο-έπαινο του Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γιενς Στόλτενμπεργκ, για την αγάπη μου στην πατρίδα και την ειρήνη.

*Το μετάλλιο τιμής της Ελληνικής Ειρηνευτικής δύναμης στο Αφγανιστάν.

*50 αντικείμενα από τη συλλογή του τέως Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγου Μιχάλη Κωσταράκου.

*Την τιμητική διάκριση του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς Κύπρου Αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη.

*Την τιμητική επιστολή και όλα τα αντικείμενα του πρώην Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή.

*Το Ειδικό “Νόμισμα” από τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλουση.

*Την τιμητική πλακέτα του Δ ‘ΣΣ.

Φυσικά στα αγαπημένα βάζει και τις δεκάδες τιμητικές διακρίσεις που του έχουν απονείμει διοικητές μονάδων για την αγάπη του στην πατρίδα.

Ξεχωρίζω αυτή του νέου Υποστράτηγου και διοικητή της Μεραρχίας μας Άρη Ηλιοπούλου.

Ολοκληρώνοντας αυτό το αφιέρωμα τον ρωτήσαμε τι σκοπεύει να κάνει.

Να τι μας είπε: Πρώτα από όλα να μπω στο βιβλίο Γκίνες. Φυσικά συγκεντρώνοντας και άλλα αντικείμενα στην συλλογή μου. Και κάποια στιγμή να γίνει και μια έκθεση. Ξεκινώντας από Έδεσσα και μετά σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Για να γνωρίσει η πατρίδα μας την Ελλάδα και από μια άλλη πλευρά. Αγαπώ αυτό που κάνω μα πάνω από όλα την Ελλάδα μας.

Ευχαριστώ όλο τον κόσμο που στέκεται δίπλα μου σε αυτή την προσπάθεια. Μα πάνω από όλα ευχαριστώ τον πατέρα μου και την μητέρα μου, για αυτό που μου έμαθαν να αγαπώ και γιατί συμπαραστέκονται στην προσπάθεια μου. Εύχομαι να κάνω περήφανους όλους τους Εδεσσαίους και τον κόσμο που με γνωρίζει, λέει ο Τάσος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τάσος κάνει  επίσης συλλογή πολιτικών μπρελόκ από όλο τον κόσμο (3.500).

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου