Thursday, 25 April, 2024

Τα Μουσεία της Πέλλας υποδέχονται την Αυγουστιάτικη πανσέληνο

Τα Μουσεία της Πέλλας  υποδέχονται την Αυγουστιάτικη πανσέληνο 

Αυγουστιάτικη πανσέληνος σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία

Περισσότερες από 140 εκδηλώσεις,  θα διεξαχθούν σε δεκάδες αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία της χώρας στον εορτασμό της αυγουστιάτικης πανσελήνου, που είναι το Σάββατο 29 Αυγούστου 2015. Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών, ξεναγήσεις, εκθέσεις, προβολές ταινιών, αστροφυσική παρατήρηση ή ελεύθερη πρόσβαση σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία το αργότερο ως τη μία το πρωί.

Φέτος, η αφίσα του εορτασμού απεικονίζει τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, του οποίου το αίτημα για ένταξη στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO αναμένεται να εξεταστεί από τον διεθνή οργανισμό.

Φέτος στον εορτασμό, ύστερα από τέσσερα χρόνια εργασιών, θα συμμετέχει και ο αρχαιολογικός χώρος του Σουνίου με ελεύθερη πρόσβαση για το κοινό ως τα μεσάνυχτα.  Ο αρχαιολογικός χώρος της Ακρόπολης θα είναι ανοικτός κανονικά, δηλαδή ως τις 8 το βράδυ, για λόγους ασφαλείας, καθώς, τόσο η παρουσία εργοταξίου, όσο η ολισθηρότητα σε σημεία και ο χαμηλός φωτισμός κάνουν επισφαλή τη νυχτερινή επίσκεψη.

Από τις περίπου 140 εκδηλώσεις, μόνον οι έξι δεν θα πραγματοποιηθούν στις 29/8. Τρεις από αυτές θα διεξαχθούν την Παρασκευή 28 Αυγούστου (αρχαιολογικός χώρος Κάστρου Βελίκας στην Αγιά Λάρισας, σπήλαιο Πετραλώνων στη Χαλκιδική και Αγορά των Κομπεταλιαστών στη Δήλο) και άλλες τρεις την Κυριακή 30 Αυγούστου (Ναός Απόλλωνα στη Μητρόπολη Καρδίτσας, Αρχαίο Θέατρο Λάρισας και αρχαιολογικός χώρος Φθιωτιδών Θηβών στη Νέα Αγχίαλο).

Για να δείτε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων πατήστε ΕΔΩ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου