Thursday, 28 March, 2024

Το ΚΔΑΠ-μΕΑ Γιαννιτσών τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας

Σε εορταστικό κλίμα οι μαθητές, οι γονείς, οι εργαζόμενοι του ΚΔΑΠ-μΕΑ Γιαννιτσών της ΔΗΚΕΠΑ Πέλλας και οι καθηγητές με τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου

και του 2ου ΕΠΑΛ Γιαννιτσών (Τμήμα Αισθητικής) τίμησαν την Παγκόσμια Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία, σε ειδική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, στις 10.00 το πρωί, στο χώρο του Κέντρου, στο ισόγειο του Ανοιχτού Θεάτρου Γιαννιτσών.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον υπεύθυνο του Κέντρου  Πρόδρομο Ασταρτζή, ο οποίος χαιρέτησε τους παρευρισκόμενους στη γιορτή και καλωσόρισε γονείς και παιδιά. Τόνισε πως το Κέντρο ΑμεΑ της ΔΗΚΕΠΑΠ προσφέρει κατάρτιση και φιλοξενία σε άτομα με βαριές νοητικές και κινητικές αναπηρίες και ευχαρίστησε την δημοτική αρχή, τα παιδιά, τους γονείς τους και τους συναδέλφους του για την πολυετή συνεργασία. Ο Δήμαρχος Πέλλας, Γρηγόρης Στάμκος, αναφέρθηκε στο διαχρονικό μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας με Αναπηρία, χαρακτηρίζοντάς την ιδιαίτερα  σημαντική. «Το άτομο με αναπηρία είναι ένα ισότιμο μέλος της κοινωνίας και πρέπει να έχει ευκαιρίες εργασίας και αξιοπρεπούς διαβίωσης. Σε αυτή την κατεύθυνση λειτουργεί και δραστηριοποιείται το ΚΔΑΠ των Γιαννιτσών», σημείωσε.

Ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. Απόστολος Φάκκας μίλησε «για την άψογη συνεργασία της επιχείρησης με το Κέντρο και τους εργαζόμενους, ώστε η φοίτηση των παιδιών να είναι στις καλύτερες συνθήκες», όπως τόνισε χαρακτηριστικά. Την όμορφη εκδήλωση χαιρέτισαν επίσης ο Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Γιαννιτσών Περικλής Βασιλειάδης που βρίσκεται πάντα κοντά στα παιδιά του ΚΔΑΠμΕΑ και η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Φίλων του ΚΔΑΠ-μΕΑ «Ανατολή» Αναστασία Τσιμπρή, που μίλησε για την ημέρα της 3ης του Δεκέμβρη τονίζοντας πως για τους γονείς παιδιών με αναπηρία είναι μια ξεχωριστή μέρα.

Στη συνέχεια οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου τραγούδησαν χριστουγεννιάτικα τραγούδια, ενώ η γιορτή ολοκληρώθηκε με παραδοσιακή μουσική και χορό από όλους τους παρευρισκόμενους.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου