Thursday, 25 April, 2024

Το ΚΘΒΕ αποχαιρετά τη Μαριάννα Τόλη

Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια της αγαπημένης ηθοποιού, σκηνοθέτη, μεταφράστριας και τραγουδίστριας Μαριάννας Τόλη

που διακρίθηκε για το πολύπλευρο ταλέντο της αλλά και για την αφοσίωση που έδειξε τις τελευταίες δεκαετίες στο παδικό θέατρο.
Η Μαριάννα Τόλη σπούδασε θέατρο και τέχνη στην Αμερική (University of Kentucky) και χορό στην Ελλάδα και στο Royal Academy of Dancing στο Λονδίνο. Έκανε πέντε χρόνια κλασσικό τραγούδι στο Απολλώνιο Ωδείο. Τελείωσε την Δραματική σχολή του Εθνικού θεάτρου και έπαιξε ως κορυφαία του χορού στη Λυσιστράτη στην Επίδαυρο με το Εθνικό Θέατρο.
Πρωταγωνίστησε στα μούζικαλ: ΙRMA LA DOUCE, ANNIE, CHICAGO, GOODBYE GIRL, SWEET CHARITY. Ήταν αντικαταστάτρια της Αλίκης Βουγιουκλάκη στο Μιούζικαλ ΕΒΙΤΑ. Είχε πολλές δισκογραφικές επιτυχίες ενώ το το 1977 έλαβε μέρος στην EUROVISION με το τραγούδι του Γ. Χατζηνάσιου “ΜΑΘΗΜΑ ΣΟΛΦΕΖ” μαζί με τον Πασχάλη την Μπέσσυ Αργυράκη και τον Ρόμπερτ Γουίλλιαμς όπου η Ελλάδα πήρε την πέμπτη θέση.
Υπήρξε διευθύντρια στο Παιδικό Στέκι του Εθνικού Θεάτρου κατά το διάστημα 2001-2003. Έχει παρουσιάσει επιτυχημένες εκπομπές στην κρατική τηλεόραση, ενώ έχει ασχοληθεί και με τη μετάφραση βιβλίων. Το 2004 ίδρυσε την δική της Παιδική Σκηνή, όπου σκηνοθέτησε, διασκεύασε, έγραψε στίχους και πρωταγωνίστησε σε πολλά γνωστά μιούζικαλ
Με το ΚΘΒΕ συνεργάστηκε μία φορά στην παράσταση “Ο μυστικός κήπος” της Φράνσις Χόντγκσον Μπαρνέτ που παρουσιάστηκε στο Βασιλικό Θέατρο από την Παιδική Σκηνή το 2015, υπογράφοντας τη θεατρική προσαρμογή, τη σκηνοθεσία, τη μετάφραση καθώς και τη μετάφραση τραγουδιών.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά της.
ΤΜΗΜΑ ΕΚΔΟΣΕΩΝ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΘΒΕ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου