Friday, 19 April, 2024

“Το πανηγύρι” του Δημήτρη Κεχαίδη στο Ανοιχτό Θέατρο Μαυροβουνίου – Δήμου Σκύδρας

Η Θεατρική ομάδα του Δήμου Σκύδρας παρουσιάζει την Πέμπτη 27 Αυγούστου και ώρα 9:00μ.μ. το θεατρικό έργο “Το πανηγύρι” του Δημήτρη Κεχαίδη σε σκηνοθεσία Νίκης Ποζίδου.
Το “Πανηγύρι” γράφτηκε στα 1962 σαν αφιέρωμα στους ανθρώπους του θεσσαλικού κάμπου που εγκαταλείφθηκαν στο περιθώριο της μεταπολεμικής ανασυγκρότησης. Ξεχασμένοι και καταδικασμένοι στη φτώχεια και στην αμορφωσιά, θ’ αναζητήσουν διέξοδο στη φυγή που τους προσφέρει ο ύπνος, το κρασί και το όνειρο. 

Οι νεότεροι, τα πιο ζωντανά κύτταρα, θα καταφύγουν στην πόλη, ανυποψίαστα θύματα κι αυτοί μιας οικονομικής πολιτικής που οδήγησε στην ερήμωση της υπαίθρου και στον υδροκεφαλισμό των αστικών κέντρων. (Δημήτρης Κεχαΐδης)

Είσοδος : Αντί εισιτηρίου τρόφιμα για το συσσίτιο της εκκλησίας

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Νίκη Ποζίδου
Σκηνικά/κοστούμια/εικαστική επιμέλεια: Λεωνίδας Γκέλος
Μουσική επιμέλεια: Νίκη Ποζίδου
Σχεδιασμός Αφίσας: Νατάσα Αλεξίου
Ήχος/Μοντάζ: Γιώργος Σεμερτζίδης
Δημιουργία video: Νάκης Παρτσανάκης

Διανομή:
Παπλωματάς: Σταύρος Καραγεωργιάδης
Δέσποινα: Σοφία Ταρασίδου
Χνούδι: Σόνια Τουμανίδου
Τριαντάφυλλος: Γιάννης Δανακάκης
Μαρίκα: Μελίνα Μιχαηλίδου
Νάτσινας: Νίκος Καρασαββίδης
Φραγκοράφτης: Θανάσης Πασπαλάς
Γιαγιά: Κατερίνα Κυριακιδου
Φαντάρος Α: Ανδρέας Παναγιωτακόπουλος
Φαντάρος Β: Γιώργος Καββαδίας – Κερκυραίος

Δ. Κεχαίδης: (σε συνέντευξή του): «Ενας από τους λόγους που αργώ να γράψω είναι γιατί θέλω καιρό για ν’ αποχωριστώ απ’ τους ήρωες των έργων μου. Και μετά θέλω πάλι καιρό για να μπω στη μοναξιά και στην ανάγκη να γράψω, να βυθιστώ στον κόσμο τον δικό μου. Εγκυμονώ τη γραφή μέσα από τη μοναξιά. Η απομόνωση, το γύρισμα στους απλούς καιρούς σου φρεσκάρει την αφέλεια -και η αφέλεια πιστεύω είναι από τα πιο σημαντικά στοιχεία των έργων τέχνης- και μαζί την ωρίμαση. Σ’ εμποδίζει να πέσεις σε μια συνεχιζόμενη σκληρότητα. Σε βοηθά να ξαναβρείς τις ρίζες, τους ανθρώπους απ’ όπου και για όπου γράφεις. Ή πιο σωστά γράφουμε, αφού όλη η δουλειά γίνεται με την Ελένη Χαβιαρά. Γιατί αν δεν απομονωθείς με αυταπάρνηση απ’ το καθημερινό, σημερινό σου περιβάλλον, χάνεις αυτά από τα οποία πιάνεσαι».

“Το πανηγύρι” του Δημήτρη Κεχαίδη στο Ανοιχτό Θέατρο Μαυροβουνίου – Δήμου Σκύδρας

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου