Friday, 19 April, 2024

Το Ταξίδι Της Γραμμής: Έκθεση ζωγραφικής του 7ου Νηπιαγωγείου Γιαννιτσών

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 1 Ιουνίου η έκθεση ζωγραφικής του 7ου Νηπιαγωγείου Γιαννιτσών στο χώρο πολλαπλών εκδηλώσεων

του 9ου Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσών με τίτλο “Το Ταξίδι Της Γραμμής”.

Η έκθεση ήταν το αποτέλεσμα της δουλειάς των νηπίων κατά τη διάρκεια όλης της σχολικής χρονιάς 2022-2023. Τα νήπια ανά εβδομάδα γνώρισαν έργα τέχνης όπου η γραμμή υπήρξε το βασικό στοιχείο έκφρασης των ζωγράφων. Τα έργα επιλέχθηκαν ανάλογα με την ηλικία, τις μαθησιακές ικανότητες των παιδιών και κυρίως άφηναν περιθώριο για να αξιοποιηθεί το δυναμικό των ικανοτήτων του κάθε νηπίου.

Οι γραμμές, ως ένα δομικό στοιχείο της τέχνης, έχουν διαφορετικά ονόματα για να περιγράψουν τη θέση τους στο χώρο. Μπορεί να είναι ευθείες, διαγώνιες, κάθετες, οριζόντιες, παράλληλες, τεθλασμένες, καμπύλες. Τα παιδιά, μέσα από έργα, όπως των Van Gogh, Gustav Klimt, Piet Mondrian, Jen Stark και πολλών άλλων, γνώρισαν διαφορετικά έργα τέχνης, τα σχολίασαν, πειραματίστηκαν, παρατήρησαν, εφάρμοσαν νέες τεχνοτροπίες στις δημιουργίες τους, εμπνευστήκαν και δημιούργησαν περισσότερα από 200 έργα.

Συνολικά έγινε μια προσπάθεια δημιουργίας ενός εικαστικού προγράμματος με κοινό παρονομαστή την παροχή ερεθισμάτων και ευκαιριών για γνωριμία με την τέχνη μέσω της εμπειρίας, των αισθήσεων και την έκφραση της φαντασίας με δημιουργικό τρόπο, για μάθηση διαφόρων καλλιτεχνών, τεχνοτροπιών και καλλιέργεια της αισθητικής γενικότερα. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Διευθυντή του 9ου Δημοτικού Σχολείου Γιαννιτσών Παύλο Κυργυρίδη για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας εκδηλώσεων. Ευθυμιάδου Τριανταφυλλιά, νηπιαγωγός 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου