Friday, 29 March, 2024

« Τρεις Νόμοι, ένα Διαγώνισμα … και ο Νεύτωνας »

« Τρεις Νόμοι, ένα Διαγώνισμα … και ο Νεύτωνας »

Το Σάββατο 27/6/2015, στο πλαίσιο του 6ου Θερινού Σχολείου Φυσικής Γιαννιτσών, προβλήθηκε η ταινία: « Τρεις Νόμοι, ένα Διαγώνισμα … και ο Νεύτωνας », σε σενάριο και σκηνοθεσία του Δημήτρη Βαμβακίδη (Φυσικού στο Λύκειο Σκύδρας), ο οποίος πέρσι είχε ανεβάσει το θεατρικό έργο: «Ηλεκτρισμός-Μαγνητισμός: Ένας έρωτας κεραυνοβόλος». Η υπόθεση αναφέρεται στην ζωή και το έργο του Νεύτωνα: Σε ένα διάλειμμα εμφανίζεται ο Νεύτωνας σε μια παρέα μαθητριών, που πρόκειται να γράψουν διαγώνισμα στη Φυσική, και συζητά μαζί τους. Τους αφηγείται τη ζωή του, τους παρουσιάζει και αναλύει τους περίφημους νόμους του. Η εμπνευσμένη υπόθεση της ταινίας στοχεύει και στη διδασκαλία Φυσικής. Η ταινία είναι προσεγμένη, καλοδουλεμένη, έχει άρτια δομή, με ευχάριστες, κατατοπιστικές εναλλαγές εικόνας – σκίτσου και διαλόγους που δεν κουράζουν. Οι μαθητές/-τριες που παίζουν στην ταινία απέδωσαν τους ρόλους τους με ζωντάνια και δεξιοτεχνία.

Η ταινία καταχειροκροτήθηκε από τους θεατές (μαθητές του Θερινού Σχολείου Φυσικής, εκπαιδευτικούς και άλλους παρευρισκόμενους).

Η ταινία θα χρησιμοποιηθεί το επόμενο σχολικό έτος κατά τη διδασκαλία των νόμων του Νεύτωνα.

Αναμένουμε τη νέα έκπληξη του Δημήτρη Βαμβακίδη του χρόνου.

ΣΗΜ.: Στη δημιουργία της ταινίας (ερμηνεία ρόλων, τεχνικοί, μοντάζ) συμμετείχαν οι μαθητές/-τριες:  Χρήστος Αντάρας (που απέδωσε αριστοτεχνικά το ρόλο του Νεύτωνα), Δέσποινα Χατζηδημητριάδου, Μαρία Χρυσουλά, Θάνος Τσανακτσίδης, Μαρία Μαγάκη, Χρήστος Κακουλίδης, Κυριάκος Θεοδοσίου, Εύη Σαββίδου, Θωμάς Μαραντίδης, Νίκη Μαραντίδου, Παναγιώτης Βαμβακίδης, Αλεξάνδρα Δημητριάδου, Γιώργος Κωνσταντίνου.

P6270096 P6270098 P6270102

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου