Thursday, 18 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Χριστόφορος Ζαραλίκος: «Θα κοροϊδέψουμε το θάνατο όπως κάνουμε εδώ και χιλιάδες χρόνια!»

Πώς συνδέεται το δίδυμο Τσιόδρας-Χαρδαλιάς με την αποχώρηση της Μενεγάκη μετά από 25 χρόνια τηλεοπτικής επιτυχίας;

Η Καραντίνα, οι μάσκες, ο Σπύρος Λούλης, ο «σχολαστικός» Σπύρος Παπαδόπουλος και όλα τα ευτράπελα που «γεννήθηκαν» από τον κορονοϊό και τη νέα καθημερινότητα που μας επέβαλε, ετοιμάζονται να παρελάσουν στην Αυλή του Μύλου την Παρασκευή 10 Ιουλίου, με τη νέα παράσταση του Χριστόφορου Ζαραλίκου, «Επιστροφή στην Κανονικότητα… Ξανά».
Πάντα επίκαιρος και καυστικός, ο Ζαραλίκος ετοιμάζεται να επισκεφθεί την πόλη μας και να αναλύσει όσα στιγμάτισαν το μυαλό και την ψυχή μας την περίοδο του εγκλεισμού. Όπως εξηγεί και ο ίδιος, η βεντάλια της θεματολογίας του περιέχει τα πάντα, ειδικά εκείνα που μας έκαναν να αναπτύξουμε κάποιες νέες, «παυλοφικές» συμπεριφορές:
«Η κανονικότητα δεν υπάρχει. Είναι μία έννοια αφύσικη και αντιδημοκρατική για αυτό γελάμε μαζί της στην παράσταση. Δεν μπορώ εγώ να ορίσω την κανονικότητα ενός άλλου ανθρώπου. Όλα όσα ζήσαμε ήταν έντονα. Αλλά για παράδειγμα τα βίντεο με το Σπύρο Λούλη και το Σπύρο Παπαδόπουλο ήταν από αυτά που έπρεπε να μπουν στην παράσταση. Ειδικά με τον Παπαδόπουλο κάποιοι από το κοινό φρικάρουν κιόλας και τους προειδοποιώ ότι θα παίξουν μόνο λίγα δευτερόλεπτα από το βίντεο. Το έχουμε δει τόσες φορές που λέμε “Όχι άλλο, το κατάλαβα! Τώρα θα πάω να πλύνω τα χέρια μου! Σε παρακαλώ σταμάτα”. Η παράσταση είναι ένας τρόπος για να ξορκίσουμε το κακό».
Με το μούδιασμα που προκαλεί η συμβίωση με τον αόρατο εχθρό να μην έχει υποχωρήσει ακόμα και τη στιγμή που αναρωτιόμαστε κατά πόσο μπορούμε να γελάσουμε με κάτι που εξελίσσεται και καθιστά το μέλλον μας αβέβαιο, ο Χριστόφορος δηλώνει ότι «επιβάλλεται να γελάσουμε με όσα μας συμβαίνουν. Αν δεν το κάνουμε είναι σαν να μη μπορούμε να κοροϊδέψουμε το θάνατο. Όλοι θα πεθάνουμε κάποια στιγμή. Δε μπορούμε να κάτσουμε και να περιμένουμε πότε θα συμβεί αυτό. Θα κοροϊδέψουμε το θάνατο όπως κάνουμε εδώ και χιλιάδες χρόνια! Αν είναι να μη γελάσουμε με αυτό που μας συνέβη, ας μείνουμε σπίτι και ας είμαστε σε καραντίνα. Οι άνθρωποι δε γεννιούνται για να είναι ξάπλα σε ένα καναπέ και να βλέπουν τηλεόραση! Έχουμε να κάνουμε πιο ωραία και σημαντικά πράγματα».
διαβάστε τη συνέχεια στο makthes.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου