Friday, 19 April, 2024

Αλμωπία: Ψήφισμα διαμαρτυρίας του Αγροτικού Συλλόγου Αλμωπίας

Αλμωπία: Ψήφισμα διαμαρτυρίας του Αγροτικού Συλλόγου Αλμωπίας 

ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ!

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Προς: Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας

Κοιν: Βουλευτές Πέλλας, Αντιπεριφερειάρχη Ενότητας Πέλλας, Δήμαρχο Αλμωπίας, Δημοτικό Συμβούλιο Αλμωπίας,Πρόεδροι Τοπικών Συμβουλίων Αλμωπίας.

 Όλοι σας καλά γνωρίζετε τα προβλήματα πους μας έχουν γονατίσει κυριολεκτικά ως αγρότες και κτηνοτρόφοι της Αλμωπίας, όμως με λύπη και οργή σήμερα πληροφορηθήκαμε ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας προσανατολίζετε στην ουσιαστική διάλυση της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας και του Γραφείου Γεωργικής Ανάπτυξης στην Αριδαία, με την απομάκρυνση υπαλλήλων ‘’κλειδιά’’ που διακρίνονται για την άψογη εξυπηρέτηση και ενημέρωση των αγροτών & κτηνοτρόφων της περιοχής μας.

Εκτός λοιπόν από τα Καρτέλ στο κρέας και το γάλα, τα προβλήματα μας στα θέματα των επιδοτήσεων(Βοσκότοποι, εξισωτικές),τον καταρροϊκό πυρετό, της άδειες λειτουργίας κτηνοτροφικών μονάδων κ.τ.λ. από σήμερα θα έχουμε και την έλλειψη βασικού στελεχιακού δυναμικού που μας στηρίζει σε όλες τις υποθέσεις μας, με τις γνώσεις την εμπειρία του και την διάθεση του.

Πέραν όλων των άλλων, με τις μετακινήσεις του προσωπικού, δεν είναι δυνατόν να υλοποιηθούν τα προγράμματα εξυγίανσης της κτηνοτροφίας από ζωοανθρωπονόσους (Φυματίωση- Βρουκέλλωση-Λεύκωση κ.α.) με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η δημόσια υγεία των παραγωγών και των κατοίκων της περιοχής. Να τονίσουμε ότι παρά την πλημμελή εκτέλεση των προγραμμάτων λόγω έλλειψης

προσωπικού, για την περίοδο 2013-2014 υποχρεώθηκαν σε σφαγή στην Αλμωπία 1100 βοοειδή! Συνεπώς είμαστε αντιμέτωποι με ένα τεράστιο ζήτημα ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ, το οποίο δεν μπορεί να αντιληφθεί η Π.Ε.Πέλλας.

Τα τελευταία χρόνια το εισόδημα των κατοίκων της περιοχής από αγροτικές και κτηνοτροφικές δραστηριότητες, εξανεμίζεται. Ο παραγωγός πουλάει το κρέας, το γάλα και τ΄ άλλα αγροτικά προϊόντα συνεχώς σε χαμηλότερες τιμές, σ΄ αντίθεση με τον καταναλωτή που τ΄ αγοράζει όλο και πιο ακριβά. Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι αισθάνονται ανυπεράσπιστοι και ανήμποροι μπροστά στα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν. Όλο και περισσότεροι νέοι εγκαταλείπουν την γεωργία & την κτηνοτροφία και ψάχνουν μια καλύτερη τύχη στις πόλεις ή το εξωτερικό. Κοινή διαπίστωση είναι ότι η γεωργία και η κτηνοτροφία συνεχώς συρρικνούνται.

Ευθύνη της Πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, είναι να σταθεί δίπλα στους αγρότες & κτηνοτρόφους και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τους αφήσει στην μοίρα τους και απροστάτευτους.

Να νοιώσουν όλοι οι αγρότες & οι κτηνοτρόφοι, ότι έχουν την στήριξη της Πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ότι δεν αντιμετωπίζονται ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας καθώς ο κλάδος της Γεωργίας και της Κτηνοτροφίας συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη της οικονομίας του τόπου μας. Με τέτοιες αποφάσεις της Π.Ε.Πέλλας, νοιώθουμε ότι τιμωρείται ο κλάδος των κτηνοτρόφων & των αγροτών αλλά και ολόκληρη η Αλμωπία. Να είστε σίγουροι, ότι αυτές οι ενέργειες δεν θα μείνουν αναπάντητες. Είμαστε μαθημένοι και έτοιμοι για αγώνα και κινητοποιήσεις.

Δεν μπορεί κανένας να παίζει με την επιβίωσή μας και το μέλλον του κλάδου μας.

Καλούμε το Δήμαρχο Αλμωπίας να παρέμβει δυναμικά, για να μη υποβαθμιστούν-κλείσουν δύο ακόμα πολύτιμες Υπηρεσίες που εδρεύουν στο Δήμο μας.

Καλούμε τους Βουλευτές του Νομού, να συμβάλουν στην επίλυση του προβλήματος και να σκύψουν πάνω στα μεγάλα ζητήματα που αντιμετωπίζουμε.

Τέλος, καλούμε τον Περιφερειάρχη κ. Τζιτζικώστα, να δώσει άμεσα λύση, με την ακύρωση τις όποιας σχετικής απόφασης.

Με τιμή

Το Δ.Σ.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου