Thursday, 28 March, 2024

Απεστάλη η πρόταση της Π.Ε. Πέλλας για το Πρόγραμμα Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής

Απεστάλη η πρόταση της Π.Ε. Πέλλας για το Πρόγραμμα Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής

Ικανοποίηση Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θ. Θεοδωρίδη για την ανταπόκριση και τη συνεργασία όλων των φορέων

Απεστάλη στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας η εμπεριστατωμένη έκθεση πεπραγμένων – πρόταση της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας στο πλαίσιο του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (2015 – 2020) του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς απόρους.

Με την αποστολή των στοιχείων και των προτάσεων από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες στην Π.Κ.Μ. και έπειτα στη Διαχειριστική Αρχή του Υπουργείου Εργασίας ολοκληρώνεται το 1ο στάδιο διαβούλευσης σε όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Συνολικά, στην Π.Ε. Πέλλας, μετά από ευρεία σύσκεψη με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη και παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Συνοχής και Αλληλεγγύης κ. Χάρη Αηδονόπουλου, με τη συμμετοχή όλων των τοπικών κοινωνικών φορέων και, μετά από την αποστολή των στοιχείων από την περιοχή αρμοδιότητάς τους προέκυψαν περίπου 26.000 συμπολίτες μας δικαιούχοι του προγράμματος.

Στην έκθεση πεπραγμένων – πρόταση της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας παρουσιάζεται η οργάνωση – κινητοποίηση των οργανώσεων εταίρων της κοινωνικής σύμπραξης, διατυπώνεται η συλλογική άποψη των φορέων – εταίρων για την μορφή, οργάνωση και λειτουργία της σύμπραξης, αποτιμάται συνοπτικά η υφιστάμενη κατάσταση με βάση τα στοιχεία των Δήμων της Π.Ε. Πέλλας, παρουσιάζονται τα αποτελέσματα της διαβούλευσης και καταγράφονται οι φορείς της κοινωνικής σύμπραξης με επικεφαλή – εταίρο την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την άμεση κινητοποίηση των υπηρεσιών και την μεγάλη ανταπόκριση των κοινωνικών φορέων της Π.Ε. Πέλλας τους οποίους ευχαριστεί θερμά για την αγαστή συνεργασία. Ο κ. Θεοδωρίδης παρακολουθεί προσωπικά την πορεία υλοποίησης του προγράμματος που έχει ως στόχο να ανακουφίσει τους ευάλωτους κοινωνικά συμπολίτες μας. Όπως άλλωστε έχει τονίσει ο κ. Αντιπεριφερειάρχης, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει βασική προτεραιότητα την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης με επίκεντρο τους συμπολίτες μας, με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής στην περιοχή μας.

Οι κοινωνικοί φορείς και οργανώσεις που περιλαμβάνονται στην πρόταση είναι: η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας ως Επικεφαλής – Εταίρος, η Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, οι Δήμοι Αλμωπίας, Έδεσσας, Πέλλας και Σκύδρας, το Κέντρο Πρόληψης «ΟΡΑΜΑ», ο Σύλλογος Τριών Τέκνων Επαρχίας Έδεσσας «Οι τρείς Ιεράρχες», ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Έδεσσας και Περιχώρων, ο Σύλλογος Πολυτέκνων Γιαννιτσών «Ο Άγιος Στυλιανός», ο Κεντρικός Σύλλογος Πολυτέκνων Πέλλας, ο Σύλλογος τριτέκνων Αλμωπίας, ο Σύλλογος τριτέκνων Δήμου Πέλλας και ο Σύλλογος Μονογενεϊκών Οικογενειών Πέλλας.

 Επισημαίνεται ότι στην κοινωνική σύμπραξη που πρόκειται να συσταθεί το επόμενο διάστημα σύμφωνα και με τις οδηγίες του προγράμματος μπορούν να συμπεριληφθούν επιπλέον φορείς εφόσον το επιθυμούν και πληρούν τις προϋποθέσεις που θέτει το πρόγραμμα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου