Saturday, 20 April, 2024

Απόφαση γενικής συνέλευσης του Σωματείου Ιδιοκτητων Φορτηγών Αυτοκινήτων Δημόσιας Χρήσης Επαρχίας Γιαννιτσών

Απόφαση γενικής συνέλευσης του Σωματείου Ιδιοκτητων Φορτηγών Αυτοκινήτων Δημόσιας Χρήσης Επαρχίας Γιαννιτσών 

                Σήμερα,   25/4/15  στα Γιαννιτσά, έγινε Γενική Συνέλευση του Σωματείου  και μετά από διαλογική συζήτηση για όσα απασχολούν τον κλάδο και το Σωματείο αποφασίστηκαν τα εξής :

                Μετά την ψήφιση του Νόμου 3887/2010 ( «Νόμος Ρέππα»), που συγκεντρώνει σε ακόμη λιγότερα χέρια τις μεταφορές στην χώρα μας διώχνοντας βίαια χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους συναδέλφους από το επάγγελμα, ήρθε και η οικονομική κρίση να βάλει ταφόπλακα στον κλάδο των μεταφορών. Όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή, το μόνο που έκαναν και κάνουν, είναι να βάζουν βαθειά το χέρι στην τσέπη των συναδέλφων χωρίς να αγγίζουν καθόλου τους «μεγάλους», που δημιούργησαν την κρίση και το δημόσιο χρέος. Εξακολουθούν να μας φορολογούν με το 26% από το πρώτο ευρώ, να μας χαρατσώνουν με το τέλος επιτηδεύματος, παραμένουν τα χαράτσια των διοδίων  και μάλιστα πολλαπλασιάζονται οι σταθμοί διοδίων με βάση τον προγραμματισμό της κυβέρνησης, μας επιβάλουν υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές στον ΟΑΕΕ χωρίς να μπορούμε να ανταποκριθούμε, αυξάνουν το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης, μας αφαιρούν ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες που μέχρι εχθές ήταν δωρεάν, πληρώνουμε το πετρέλαιο πανάκριβα, ενώ οι «φτωχοί» εφοπλιστές το έχουν αφορολόγητο και πολλά άλλα.

                Και φυσικά δεν έχουμε μόνον τις πολιτικές των μέχρι τώρα κυβερνήσεων, αλλά και την πλειοψηφία της ΟΦΑΕ που κρατά τον κλάδο σε λήθαργο. Οι συνάδελφοι αυτοκινητιστές «αργοπεθαίνουν», δεν μπορούν να ζήσουν πλέον τις οικογένειες τους και αυτοί  οι κύριοι της διοίκησης της ΟΦΑΕ διάλεξαν την «σιγή ιχθύος». Ξέρουμε όμως, ότι ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι και η σιωπή είναι και αυτή ένοχη. Δεν μπορεί ο κλάδος χρόνια τώρα να μην κινητοποιείται, όταν συμβαίνουν τόσα στη ζωή μας. Είναι λοιπόν και η πλειοψηφία της διοίκησης της ΟΦΑΕ μέρος του προβλήματος. Καμιά εμπιστοσύνη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, ο ρόλος τους είναι να μπερδεύουν και να αποπροσανατολίζουν.

    Για την ανακούφιση της πλειοψηφίας των αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ, άλλα μέτρα είναι απαραίτητα :

·         Κατάργηση των αντιλαϊκών φορολογικών νόμων και αναδρομική διαγραφή των φόρων που επιβλήθηκαν με αυτούς. Γιατί το φορτίο είναι άδικο και βαρύ.

·         Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 30% σήμερα, χωρίς απώλεια των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, και αναδρομικά για την περίοδο της οικονομικής κρίσης. Για να μπορέσει ο κάθε αυτοαπασχολούμενος να πάρει τη σύνταξη που δικαιούται.

·         Διαγραφή όλων των προσαυξήσεων για χρέη στον ΟΑΕΕ και το Δημόσιο και κατάργηση της αντίστοιχης ενημερότητας. Για να απαλλαγεί από την τοκογλυφία.

·         Κατάργηση του ΚΕΑΟ για χρέη στον ΟΑΕΕ, καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας. Αναστολή άλλων κατασχέσεων. Για να γλιτώσει από τους εκβιασμούς.

·         Μακρόχρονη ρύθμιση, με δόσεις που να μην ξεπερνούν το 10% του διαθέσιμου εισοδήματος. Γιατί δεν μπορεί να δουλεύει μόνο για τις δόσεις. Πρέπει να ζήσει και την οικογένεια.

     Αυτές είναι οι θέσεις που ανταποκρίνονται στα συμφέροντα των  χιλιάδων αυτοαπασχολούμενων και μικρών ΕΒΕ., ένα αντιμονοπωλιακό πλαίσιο δράσης,  μαζί με τα άλλα λαϊκά στρώματα, που να

     Αν κάτι χρειάζεται «επανεκκίνηση», είναι οι αγωνιστικές διεκδικήσεις των αυτοαπασχολούμενων, η αναζωογόνηση των Σωματείων παίρνει υπόψη του και τα άμεσα και τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα, να ανοίγει προοπτικές.

      Κάθε αναμονή, κάθε εφησυχασμός για τους κυβερνητικούς χειρισμούς, προκαλεί νέα αδιέξοδα.

      Καμιά εμπιστοσύνη στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες, ο ρόλος τους είναι να μπερδεύουν και να αποπροσανατολίζουν.

      Αυτό το πλαίσιο πάλης αν γίνει υπόθεση της μεγάλης μάζας των αυτοαπασχολούμενων, μπορεί να δώσει άμεση και χειροπιαστή διέξοδο.

                                                                                   Η Γενική Συνέλευση του Σωματείου

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου