Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Γιώργος Λαζαρίδης πρόεδρος Τ.Κ. Αγροσυκιάς: “Αν δεν διορθωθεί το φράγμα πολύ φοβάμαι πως δεν θα μπορούμε να βγάλουμε νερό”

Γιώργος Λαζαρίδης πρόεδρος Τ.Κ. Αγροσυκιάς: “Αν δεν διορθωθεί το φράγμα πολύ φοβάμαι πως  δεν θα μπορούμε να βγάλουμε νερό από κάτω”

Συνέντευξη με τον πρόεδρο της Τ.Κ. Αγροσυκιάς Γιώργο Λαζαρίδη

Αναλάβατε πρόεδρος του χωριού κ. Λαζαρίδη από τον Σεπτέμβριο του 2014. Πώς αντιμετωπίζετε τα ζητήματα της καθημερινότητας;
Οι υπηρεσίες του Δήμου προσπαθούν να καλύπτουν την καθημερινότητα μας, η καθημερινότητα αποτελείται από την ύδρευση, την καθαριότητα και τον φωτισμό. Η βασική δουλειά ενός προέδρου στην Κοινότητα πλέον είναι να ενημερώνει για τα προβλήματα τον Δήμαρχο και αυτός με τη σειρά του τους Αντιδημάρχους.

Σε ότι αφορά τα έργα άμεσης προτεραιότητας για την Αγροσυκιά;
Ένα μεγάλο έργο που ήταν να γίνει εδώ στο χωριό μας είναι η κατασκευή του φράγματος που έχει σπάσει εδώ και ένα χρόνο, πιστεύουμε πως θα γίνει κάποια στιγμή. Οι κάτοικοι της Αγροσυκιάς ζούνε κυρίως από τις αγροτικές εργασίες, υπάρχουν 8 κοινοτικές γεωτρήσεις αυτές κάθε καλοκαίρι ο Δήμος μας βάζει έναν υδρονομέα και λειτουργούν, αλλά θα πρέπει να βρούμε και μια άλλη λύση για το πώς μπορεί να οργανωθεί αυτό το θέμα καλύτερα. Υπάρχουν και άλλες 17-18 ιδιωτικές γεωτρήσεις. Δηλαδή η άρδευση αυτή τη στιγμή στο χωριό γίνεται στα 3,500 στρέμματα. Το φράγμα ήταν ο εμπλουτισμός στον υδροφόρο ορίζοντα και αν δεν διορθωθεί πολύ φοβάμαι πως σε 2-3 χρόνια δεν θα μπορούμε να βγάλουμε νερό από κάτω.

Στα υπόλοιπα θέματα, με τις δραστηριότητες και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους πώς λειτουργείτε;
Στο χωριό έχουμε δυο Πολιτιστικούς Συλλόγους που ο ένας από τους δυο τώρα ετοιμάζεται για εκλογές για να μπει «φρέσκο αίμα» στο συμβούλιο και να λειτουργήσει κάπως καλύτερα.
Έχουμε μια ομάδα ποδοσφαίρου στο χωριό για την οποία αγωνιστήκαμε για να δημιουργηθεί ένα γήπεδο, αλλά δεν τα καταφέραμε λόγω μεγάλου κόστους με αποτέλεσμα να μην έχουν τα παιδιά που να προπονηθούν και να μην πηγαίνει καλά η ομάδα. Μακάρι να συνεργαστούν τα παιδιά με την ομάδα του Δυτικού που έχει ένα καλό γήπεδο και να γίνει κάτι γιατί σαν Αγροσυκιά μόνοι μας είναι δύσκολο.

Κάποια στιγμή είχε ακουστεί να έχει το κάθε χωριό ένα ταμείο για να μπορεί να λειτουργεί, δεν έχει συμβεί κάτι τέτοιο;
Δεν υπάρχει κάποιο ταμείο, ο Πρόεδρος δεν διαχειρίζεται ούτε ένα ευρώ. Κάνουμε προσπάθεια για να συντηρήσουμε τρία κτίρια στο χωριό, την Κοινότητα, το Πνευματικό Κέντρο και το ιατρείο.
Η συντήρηση γίνεται με προσωπική εργασία. Το σχολείο λειτουργεί κανονικά χωρίς προβλήματα θέρμανσης και άλλα.
Μας απασχολούν ιδιαίτερα τα προβλήματα στους δρόμους του χωριού που χρειάζονται πολλά μπαλώματα μετά από διάφορες εργασίες που γίναν στο παρελθόν από τη ΔΕΥΑ και θα ήταν καλό τουλάχιστον ως την Άνοιξη να δοθεί εντολή και κατασκευαστούν γιατί μας ταλαιπωρούν αρκετά.

Σε ότι αφορά το Τεχνικό Πρόγραμμα έχετε προσθέσει κάποιες προτάσεις;
Μέχρι και το 2015 είναι ότι είχε προτείνει ο προηγούμενος πρόεδρος. Με τον καινούριο προγραμματισμό θα προσθέσουμε και εμείς αυτά που έχουμε συζητήσει με τους κατοίκους.
Όπως προανέφερα το κύριο πρόβλημα μας είναι η κατασκευή του φράγματος και η αξιοποίηση της περιοχής γιατί το χωριό μας είναι πανέμορφο. Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και με το αποχετευτικό του χωριού και οι κάτοικοι είναι διατεθειμένοι να συμβάλλουν και αυτοί κάθε δυο μήνες με τον λογαριασμό του νερού, να πληρώνουν και για την αποχέτευση έτσι ώστε σε μια πενταετία να γίνει η απόσβεση.

Σε σχέση με τους προηγούμενους κάποια πράγματα που πιστεύετε πως θα έπρεπε να έχουν γίνει ή να πιέσουν για κάτι παραπάνω;
Και οι προηγούμενοι πρόεδροι σίγουρα θέλανε να κάνουν έργα στο χωριό, αλλά οι συνθήκες μάλλον δεν τους άφησαν.

Θεωρείτε πως υπάρχει ενδιαφέρον από τη Δημοτική αρχή, αλλά είναι ζήτημα οικονομικό πλέον;
Αυτή τη στιγμή ότι χρειάστηκα από τις υπηρεσίες του Δήμου με εξυπηρέτησαν, είναι μάλλον και θέμα χειρισμού.

Χ.Π.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου