Thursday, 25 April, 2024

ΔΕΥΑ Πέλλας: Προκήρυξη για θέσεις εργασίας

ΔΕΥΑ Πέλλας: Προκήρυξη για θέσεις εργασίας

Το απόγευμα της Παρασκευής 27 Μαρτίου, στην βοηθητική αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείου στα Γιαννιτσά συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑ Πέλλας, με αρκετά θέματα προ ημερήσιας, που ήταν και τα πιο μείζονα.

Συγκεκριμένα, το ΔΣ της ΔΕΥΑ έθεσε ως πρώτο θέμα συζήτησης την προκήρυξη θέσεων οκταμήνων, και η διαφωνία για αρκετή ώρα ανάμεσα στους συμβούλους, τον προιστάμενο της Υπηρεσίας Φώτη Μαντζανά και τον Υπεύθυνο Διοικητικού Τμήματος Κ. Χαριτίδη ήταν τα προσόντα που θα ζητηθούν, αν θα μετρήσει η Π.Ε. ή η εμπειρία και ποιες θα είναι οι θέσεις. Εν τέλει κατέληξαν στην απόφαση να προκηρυχθούν το επόμενο διάστημα τρεις θέσεις εργασίας στην Επιχείρηση. Δύο υδραυλικών και μία Υ.Ε. εργάτη. “Λόγω πίεσης συμφωνούμε” είπε ο κ. Χαριτίδης που είχε διαφορετική άποψη.
Επιπλέον, τονίστηκε από τον σύμβουλο Γ. Ελευθερίου ότι πρέπει να γίνει επί της ουσίας μαι αξιολόγηση στην Επιχείρηση, που είναι μεγάλη, έχει στο σύνολο της 68 εργαζόμενους και όπως είπε: “Είναι ανεπίτρεπτο να μην έχει διευθυντή αυτή τη στιγμή λόγω συνταξιοδότησης του προηγούμενου” ενώ ο προιστάμενος Υπηρεσίας είπε ότι κάποιοι υπάλληλοι απασχολούνται σε δέκα διαφορετικά αντικείμενα. Άτομα πασπαρτού!
Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, συζητήθηκε η αποζημίωση σε έναν κάτοικο Γιαννιτσών που έπαθε ζημία το αυτοκίνητο του, γιατί έπεσε σε τρύπα δρόμου που ανοίχτηκε από τη ΔΕΥΑ. Άλλο ζήτημα αφορούσε την πρόταση του ΔΣ ΔΕΥΑΠ για τον ορισμό Ορκωτών Λογιστών για τον έλεγχο των χρήσεων 2011 και 2012 της Επιχείρησης, που έχουν κατατεθεί έξι προσφορές, όπως ειπώθηκε ενώ ο κ. Χαριτίδης υποστήριξε ότι “θα έπρεπε να πάμε σε ποιοτικό έλεγχο, όχι μόνο στην πιο φθηνή προσφορά”. Τέλος, έγινε ενημέρωση από τον πρόεδρο Π. Κερασόπουλο για την ημερίδα της ΕΔΕΥΑ που έλαβε χώρα στην Αθήνα στις 19/3/2015 και συζητήθηκαν μεταξύ άλλων, η εισπραξιμότητα των λογαριασμών, η παράταση του νόμου 2880/01 για τη βελτίωση της ∆ημόσιας ∆ιοίκησης με την εισαγωγή νέων μεθόδων λειτουργίας έως τις 31/12/2015 και η τροποποίηση του νόμου 1069/80 που δεν έχει αλλάξει εδώ και δεκαπέντε χρόνια, και αναφέρεται στις αρμοδιότητες και τις υποχρεώσεις των Επιχειρήσεων που χρειάζεται αναμόρφωση.
Χ.Π.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου