Tuesday, 16 April, 2024

Δημοτικό Συμβούλιο Αριδαίας-Μία συνεδρίαση προ ημερησίας…

Δημοτικό Συμβούλιο Αριδαίας-Μία συνεδρίαση προ ημερησίας…

Τα προ ημερησίας θέματα κράτησαν το ενδιαφέρον στη συνεδρίαση που διεξήχθη την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου καθώς ήταν αρκετά και η συζήτηση τους ξεπέρασε το δίωρο.

Πρώτο θέμα που τέθηκε ήταν αυτό της απόφασης του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πέλλας να καταργήσει τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην Αριδαία, αποψιλώνοντας την από προσωπικό, όπως ειπώθηκε από τον πρόεδρο των εργαζομένων Κοσμά Ερυθρόπουλο και συγκεκριμένα για το “λουκέτο” της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας και του Γραφείου Γεωργικής Ανάπτυξης στην περιοχή, με την απομάκρυνση υπαλλήλων.

Ο δήμαρχος Δ. Μπίνος αναφέρθηκε στην όλη κατάσταση και τόνισε ότι συμπαρατάσσεται στο πλευρό των υπαλλήλων και πως έχει οριστεί σύσκεψη για την ερχόμενη Τρίτη 24 Φεβρουαρίου στην Π. Ε. Πέλλας με τον Αντιπεριφερειάρχη για το θέμα. Επιπλέον, σημείωσε πως η υποβάθμιση των υπηρεσιών από την περιοχή δεν μπορεί να συνεχιστεί και να ταλαιπωρούνται οι πολίτες να πηγαίνουν στην Έδεσσα: “Ας έρθουν οι Εδεσσαίοι στην Αριδαία” είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια, εφόσον εξαντλήθηκε το ζήτημα με αρκετές παρεμβάσεις από την αντιπολίτευση και τους δημοτικούς συμβούλους εξεδόθη ένα ψήφισμα στήριξης.

Επόμενο θέμα η ενημέρωση του δημάρχου για τα τρέχοντα του δήμου, όπως το κολυμβητήριο και ένα σκάνδαλο ετών… με παραποιημένα έγγραφα, που έχει παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη και ο κ. Μπίνος δεν έδωσε και πολλά στοιχεία, δηλώνοντας ότι αν δεν ολοκληρωθεί η ΕΔΕ και η πρισματική έκθεση δεν μπορεί να εισέλθει σε λεπτομέρειες λόγω απορρήτου… Όταν όμως ξεκαθαρίσουν αυτά, δεν θα μείνει κρυφό τίποτα!

Ακολούθως, το μείζον θέμα των ημερών ”τράβηξε” αρκετά κι αυτό έχει να κάνει με το Αναψυκτήριο των Λουτρών και τη δημοπράτηση σε ιδιώτη. Ο δήμαρχος έφτασε κάποια στιγμή να .. ωρύεται και να ανεβάζει τους τόνους με τον δημοτικό σύμβουλο Κ. Νικολαϊδη να του λέει: “Ηρεμήστε, θα πάθετε τίποτα”!

Ο πρώην δήμαρχος Δ. Πασόης φυσικά δεν παρέλειψε να απαντήσει επίσης με αιχμές…

Περισσότερα σε νεότερη ανάρτηση και στο έντυπο φύλλο του “Λόγου της Πέλλας” την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου.

Χριστίνα Παπαδοπούλου

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου