Friday, 29 March, 2024

Δημοτικό Συμβούλιο Σκύδρας: Φωτιά άναψε η ”καταγγελία” συμβούλου για μη εκτέλεση έργων

Δημοτικό Συμβούλιο Σκύδρας: Φωτιά άναψε η ”καταγγελία” συμβούλου για μη εκτέλεση έργων

Με πενήντα ένα θέματα στην ημερήσια διάταξη, συνεδρίασε το απόγευμα της Παρασκευής 30/1/2015, το Δημοτικό Συμβούλιο Σκύδρας.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με ένα θέμα προ ημερησίας, που αφορούσε την αλλαγή σε τρεις κωδικούς του προϋπολογισμού και η συνέχεια ήρθε με ενημέρωση από την δήμαρχο Κατερίνα Ιγνατιάδου για την έγκριση μελετών για έργα οδοποϊίας σε Τοπικές Κοινότητες, αξίας 3 εκατ. ευρώ. Η δήμαρχος υποστήριξε πως: “Διεκδικούμε τα πολλά και τα μεγάλα και απορρίπτουμε τη μιζέρια. Εντάχθηκαν όλες οι μελέτες -που σημειωτέον είχαν κατατεθεί από το 2009 για πρώτη φορά- για το Λουτροχώρι”.

DSC02610
Ο κ. Καραγιάννης αντέδρασε και παίρνοντας το λόγο ισχυρίστηκε ότι: “Από τις εννέα προτάσεις ψηφίσαμε τις επτά, οπότε δεν υπήρξε άρνηση. Εκτός από το Αρσένι. Η μελέτη πέταξε απ’ έξω τα Σεβαστειανά και το Μαυροβούνι. Εγώ σήμερα δεν θα παίξω το ρόλο του κακού, θα το ψηφίσουμε και θα σας παρακαλούσα να κρατήσουμε όλοι τους τόνους χαμηλούς.
Αυτή τη στιγμή έχουμε ένταξη έργων στα ΟΠΑΑΧ και ακόμη έχουμε μεγάλη διαδρομή, ο χρόνος είναι λίγος για να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και πρέπει να πάμε γρήγορα…”.
Η κ. Ιγνατιάδου άφησε ανοιχτά αιχμές κατά του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Μ. Καραγιάννη, λέγοντας: “Την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων την έχει χαροποιήσει η ένταξη των έργων αυτών. Κάποιοι θα εύχονταν να είναι διαφορετικά τα πράγματα, να μην είχαν ενταχθεί όλα αυτά τα έργα, όπως ενδεχομένως να εύχονται να απενταχθούν κιόλας. Τα ίδια λέγατε και τότε, ξεκάθαρα κ. Καραγιάννη. Η αγροτική οδοποϊία του Λουτροχωρίου και η μελέτη εκείνη που είχε τα Σεβαστειανά 700 μέτρα και το Μαυροβούνι άλλα τόσα και τα 3 χιλιόμετρα αφορούσαν το Λουτροχώρι απεντάχθηκε ξεκάθαρα μόνο γιατί βρίσκεται σε αναδασωτέα περιοχή. Και προκαλώ οποιονδήποτε να βρει τα έγγραφα και να δει ότι ο λόγος είναι αυτός. Αυτό έκανε εκείνο το… ”αξιόπιστο συνεργείο” που συνέταξε τότε τη μελέτη κι αν δεν υπήρχε αυτό το κώλυμα και αυτή η αγροτική οδοποϊία θα περνούσε. Επομένως, μη συνεχίζετε αυτό που λέτε τριγύρω… τι θα πείτε στο χωριό σας… ο δήμος είναι ενιαίος και συλλογικά διεκδικούμε”.
Ο επικεφαλής της ελάσσονος, Μάνος Κανάκης τόνισε πως: “Η ουσία είναι όλα τα χρήματα που μπορούν να διεκδικηθούν, να διεκδικούνται. Και όχι μόνο από τα γραφεία”. Από την άλλη, σημείωσε πως μείζον ζήτημα είναι οι παιδικές χαρές και η επικινδυνότητα τους που δεν αναφέρθηκε και πρέπει άμεσα να προχωρήσουν τα έργα αυτά.
Τα θέματα από το πρώτο έως το δέκατο έβδομο πέρασαν ομόφωνα, καθώς αφορούσαν βεβαιώσεις ιδιοκτησίας των εκτάσεων που αναφέρονται σε έργα ασφαλτόστρωσεων αγροτικών δρόμων, όπως της Καλής, Καλλίπολης, Μανδάλου Αρσενίου, Λουτροχωρίου, κλπ και αποδοχή ένταξης για το αρδευτικό δίκτυο Τ.Κ. Δάφνης – Πρ. Ηλία στο Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-13».
Στη συνέχεια ένταση δημιουργήθηκε κατά τη συζήτηση του 33ου και 34ου θέματος για την ”Παραλαβή κι έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο της βεβαίωσης παραλαβής εργασιών και καλής εκτέλεσης ανατεθείσης εργασίας «Επισκευή σιδηροκατασκευών» και του Χ.Ε.Π. πληρωμής σύμφωνα με το άρθρο 67 Π.Δ.28/80 και τη ”Λήψη απόφασης για την παραλαβή των εργασιών: α) Εργασίες καθαρισμού κοινοχρήστων χώρων Δημοτικής Ενότητας Σκύδρας, και β) Εργασίες καθαρισμού κι αποκατάστασης αντιπλημμυρικών ρεμάτων λόγω θεομηνίας σύμφωνα με το άρθρο 67 Π.Δ.28/80” για τα οποία η δημοτική σύμβουλος Φρόσω Κρητίδου είχε καταθέσει σχετική επιστολή – καταγγελία στην οποία ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως από τα έργα που πήγε να ελέγξει ως μέλος της επιτροπής για τη σωστή εκτέλεση των υπηρεσιών που ανέλαβε συγκεκριμένος εργολάβος (και κλήθηκε στη συνέχεια να παραλάβει τα έργα) δεν είχε υλοποιηθεί ούτε τετραγωνικό!
Η δήμαρχος αντέδρασε έντονα υποστηρίζοντας πως: “Ποτέ δεν με έχει κατηγορήσει κανείς για αδιαφάνεια. Ελεγχόμαστε όλοι για αυτά που λέμε και κάνουμε. Από το 2002 δεν έκανα καμία καταγγελία σε κανέναν. Ήρθε η ώρα να κάνω. Αφού φτάσαμε σε αυτό το σημείο αναζητούμε πλέον ευθύνες από τον οποιοδήποτε”. Και στρεφόμενη προς την κυρία Κρητίδου είπε πως: “Θα σας πάω στον ελεγκτή νομιμότητας και θα σας κάνω αναφορά για παράβαση καθήκοντος. Διασπείρετε φήμες για δήθεν πλημμέλειες”.
Η κ. Κρητίδου απάντησε πως το ζήτημα βρίσκεται ήδη στον ελεγκτή νομιμότητας και από μέρα σε μέρα περιμένω την απόφαση. Η καταγγελία μου δεν απευθύνεται σε κανέναν, ούτε στον ίδιο τον δήμο. Θα μιλήσουμε όταν βγουν οι αποφάσεις” κατέληξε.

DSC02614 DSC02608

Χ.Π.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου