Tuesday, 23 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Δράση της Παγκόσμιας Πορείας Γυναικών από το Τουρκικό Κουρδιστάν στη Θεσσαλονίκη και Έδεσσα

Δράση της Παγκόσμιας Πορείας Γυναικών από το Τουρκικό Κουρδιστάν στη Θεσσαλονίκη και Έδεσσα

Το καραβάνι της Παγκόσμιας Πορείας Γυναικών  ξεκίνησε!

Προς τιμήν του αγώνα των γυναικών του Κουρδιστάν αποφασίστηκε η Παγκόσμια Πορεία Γυναικών για το 2015 να διοργανώσει ένα φεμινιστικό καραβάνι που ξεκίνησε στις  8 του Μάρτη από το Τουρκικό Κουρδιστάν και θα καταλήξει τον Οκτώβριο στην Πορτογαλία.

Στόχος του η ενδυνάμωση και στήριξη των Κουρδισσών στον αγώνα τους για αυτονομία και αυτοπροσδιορισμό της περιοχής και η αλληλεγγύη προς τις γυναίκες αυτές που βρέθηκαν πρωτοπόρες στη μάχη ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, στην περιοχή Ροζάβα με κέντρο την πόλη Κομπάνι.

Γυναίκες από την Ευρώπη και όλο τον κόσμο στηρίζουμε και συμμετέχουμε στο Ευρωπαϊκό Φεμινιστικό Καραβάνι, που σκοπό έχει να ενδυναμώσει και να κάνει ορατές τη γυναικεία αντίσταση και τις εναλλακτικές λύσεις για έναν καλύτερο κόσμο.

Στην Ελλάδα το καραβάνι θα περάσει από την Θεσσαλονίκη και η Πρωτοβουλία Γυναικών σε Δράση θα φιλοξενήσει στις 19 του Μάρτη στην Έδεσσα, στο παλιό Παρθεναγωγείο της πόλης, τις γυναίκες που συμμετέχουν σ’ αυτό λίγο πριν φύγουν για να συνεχίσουν το μακρύ συμβολικό τους ταξίδι προς την υπόλοιπη Ευρώπη.

Σας καλούμε εκείνη την ημέρα να υποδεχτούμε όλοι μαζί τις αγωνίστριες κούρδισσες, να κουβεντιάσουμε μαζί τους και να στηρίξουμε τον αγώνα τους.

Πρωτοβουλία Γυναικών σε Δράση……

Πρόγραμμα

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

13.00-15.00 Υποδοχή του Καραβανιού στο Παρθεναγωγείο – Καλωσόρισμα

15.00-17.30  Συνάντηση γυναικείων οργανώσεων και κινημάτων- Συζήτηση

17.30 Πορεία στην πόλη

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου