Friday, 29 March, 2024

Εκδήλωση προς τιμήν των Τριών Ιεραρχών

Εκδήλωση προς τιμήν των Τριών Ιεραρχών

Με την ευκαιρία της εορτής των Τριών Ιεραρχών και των Ελληνικών Γραμμάτων, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γιαννιτσών και η Β΄ Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Πέλλας διοργάνωσαν εκδήλωση προς τιμήν των προστατών της παιδείας, στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών, το βράδυ της Παρασκευής 30 Ιανουαρίου.
Οι παρεβρισκόμενοι παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ομιλία του Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη, Δρ.Θ., Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, Παντελεήμων Καραλάζου, ο οποίος αναφέρθηκε στους «Τρεις Ιεράρχες, την παιδεία και τη σοφία». Ο Αρχιμανδρίτης έκανε αναφορά στο πολύπλευρο έργο των Τριών Ιεραρχών, που ακόμα και σήμερα παραμένει όσο ποτέ επίκαιρο και απαραίτητο στον άνθρωπο, έργο το οποίο στόχευε όχι μόνο στην κατάκτηση γνώσεων, αλλά κατεξοχήν στην καλλιέργεια της ανθρώπινης ψυχής. Η διδασκαλία τους για ορθόδοξη ασκητική, μυστηριακή ζωή, ελληνική παιδεία, αλληλεγγύη, κοινοκτημοσύνη και βαθιά αγάπη έμπρακτη στον Θεό και τον Άνθρωπο είναι περισσότερο επίκαιρη σήμερα παρά ποτέ! Αυτή τη μέρα γιορτάζει και η Εκκλησία! Όχι μόνον η Παιδεία και οι δάσκαλοι.
Στη συνέχεια της εκδήλωσης τραγούδησε η Διασχολική Χορωδία των Δημοτικών Σχολείων Γιαννιτσών και των Εκπαιδευτικών Γιαννιτσών, με μαέστρο τον Αντώνη Παπαδόπουλο και η προσκεκλημένη στην πόλη, Μικτή Χορωδία Καναλίων Κέρκυρας, με μαέστρο την Αγάθη Κοσκινά.

DSC02615 DSC02616 DSC02617 DSC02623
Χ.Π.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου