Thursday, 28 March, 2024

Επιστολή αστυνομικών υπαλλήλων Πέλλας στους πολιτικούς

Επιστολή αστυνομικών υπαλλήλων Πέλλας στους πολιτικούς

Τα προβλήματα που αφορούν το προσωπικό της ελληνικής Αστυνομίας στην Πέλλα εξέθεσε ο πρόεδρος και το Δ.Σ. της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων του Νομού, με επιστολή τους, προς του αρμόδιους πολιτικούς και υπηρεσιακούς φορείς. Στη σχετική επιστολή αναφέρουν τα εξής:
Το κυρίαρχο πρόβλημα στην Δ.Α. Πέλλας, είναι η σημαντική έλλειψη έμψυχου δυναμικού. Η οργανική δύναμη είναι περί τους 425 αστυνομικούς, τόσοι ώστε να λειτουργούν στοιχειωδώς οι Αστυνομικές Υπηρεσίες, καθώς το υπάρχον οργανόγραμμα προβλέφθηκε για τα δεδομένα της Αστυνομίας πριν 30 χρόνια.
Η υπάρχουσα δύναμη στις Υπηρεσίες μας σήμερα είναι περί τους 320 αστυνομικούς, με αναλογία στον πληθυσμό του Νομού μας μόλις ένας αστυνομικός για 500 κατοίκους, όταν σε όμορους Νομούς π.χ. Φλώρινας, Κιλκίς, κ.ά. η αναλογία αστυνομικών-κατοίκων είναι ένας αστυνομικός προς 120 κατοίκους το πολύ.
Ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός είναι ελλιπής αλλά και απαρχαιωμένος. Ο στόλος των περιπολικών παρουσιάζεται εξαιρετικά μειωμένος σε σχέση με τον αριθμό που θα έπρεπε να υπάρχει στις Αστυνομικές Υπηρεσίες, σε σημείο που έχει παρατηρηθεί Αστυνομική Υπηρεσία του Νομού μας, σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, να μην έχει στη διάθεσή της ούτε ένα περιπολικό όχημα! Επίσης τα υπάρχοντα περιπολικά είναι γερασμένα με πολλά χρόνια στην Υπηρεσία.
Επισημαίνεται η αναγκαιότητα να παραμείνουν σε λειτουργία όλες οι Αστυνομικές Υπηρεσίες του Νομού μας (Α.Τ. Άρνισσας, Α.Τ. Κρύας Βρύσης), σημειωτέον ότι ο συνδυασμός της μεγάλης έλλειψης προσωπικού με την κατάργηση Αστυνομικών Υπηρεσιών, θα οδηγήσει σε πολύ δύσκολες καταστάσεις όσον αφορά την ασφάλεια των Πολιτών.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου