Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Επιστολή του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Δήμου Έδεσσας στην Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Επιστολή του Τοπικού Συμβουλίου Νέων Δήμου Έδεσσας στην Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για θέματα που αφορούν την απασχόληση και την επιδότηση της ανεργίας.

 Το Τοπικό Συμβούλιο Νέων (ΤΟ.ΣΥ.Ν) του Δήμου Έδεσσας, απέστειλε επιστολή στην Αναπληρώτρια Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αντωνοπούλου Ουρανία, για θέματα που αφορούν την απασχόληση και την επιδότηση της ανεργίας.

Η επιστολή, έχει ως εξής:

  ‘’Κυρία Υπουργέ,

 Αφού σας συγχαρούμε για την ανάληψη των καθηκόντων σας στο Υπουργείο, επιτρέψτε να σας εκφράσουμε κάποιες σκέψεις, που με την δική σας παρέμβαση μπορούν να αλλάξουν τον ευαίσθητο τομέα της απασχόλησης.

Το Τοπικό Συμβούλιο Νέων (ΤΟ.ΣΥ.Ν) του Δήμου Έδεσσας, έχει την τιμή να εκπροσωπεί όλους τους νέους της περιοχής, που αγωνιούν για το αύριο, ‘’μαχόμενοι’’ καθημερινά για το καλύτερο στην τοπική κοινωνία.

Γνωρίζετε καλύτερα από όλους ένα θέμα, που αφορά την επιδότηση ανεργίας, ειδικά για τους πρωτοεμφανιζόμενους στον χώρο της εργασίας.

Με έναν νόμο που συνεχίζει να υπάρχει δυστυχώς, όσοι θα μπουν στο Ταμείο Ανεργίας και έχουν εργασθεί για πρώτη φορά, θα πρέπει το τελευταίο 14μήνο να έχουν συμπληρώσει μέχρι και 200 ένσημα.

Πόσο δύσκολο είναι αυτό, υπό τις σημερινές συνθήκες, όπου η ανεργία καλπάζει και όπου τα 200 ημερομίσθια, περισσότερους πολυτέλεια μοιάζουν;

Με άλλα λόγια όσοι εργάζονται για πρώτη φορά και είναι κυρίως νέοι, δεν δικαιούνται αυτή της επιδότησης, βρισκόμενοι και πάλι στο δρόμο του πουθενά…

Αυτό κατά την γνώμη μας πρέπει να αλλάξει όπως για το παράδειγμα η κοινωνική ασφάλεια, που σωστά παραμένει στα 50 ένσημα ετησίως.

Δεν θα σας υποδείξουμε τον τρόπο, αλλά θα σας τονίσουμε την ανάγκη για αυτήν την  αλλαγή, που θα φέρει πρώτα από όλα την κοινωνική δικαιοσύνη στην νέα γενιά.

Με αυτή της σύντομης παρατήρησης, σας ευχαριστούμε για την επικοινωνία και ευχόμαστε σύντομα να επικρατήσει η κοινή λογική, σε ένα αίτημα που αφορά αρκετά νεαρά  σε ηλικία άτομα.’’

Με εκτίμηση,

Αντώνης Μπουρδάνης

Πρόεδρος ΤΟ.ΣΥ.Ν

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου