Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Η Α’ ΕΛΜΕ Πέλλας δίπλα στους μαθητές πρώην μέλη του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου του ΓΕΛ Αριδαίας

Η Α’ ΕΛΜΕ Πέλλας δίπλα στους μαθητές πρώην μέλη του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου του ΓΕΛ Αριδαίας

 Το Δ.Σ. της Α΄ ΕΛΜΕ Πέλλας εκφράζει την αλληλεγγύη του στους μαθητές, πρώην μέλη του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου του ΓΕΛ Αριδαίας, οι οποίοι διώκονται ποινικά και δικάζονται στις 8 Μαΐου 2015, επειδή ως μέλη του 15μελούς, υλοποίησαν την απόφαση των μαθητών για κατάληψη του σχολείου το Νοέμβριο του 2012.

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

θυμίζουμε ότι το φθινόπωρο του 2012 δεκάδες μαθητικές διαδηλώσεις και εκατοντάδες καταλήψεις και διαμαρτυρίες με τη μορφή της αποχής απο τα μαθήματα πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα, και φυσικά στην Πέλλα. Χιλιάδες μαθητές βγήκαν στους δρόμους, σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, από κοινού με γονείς και εκπαιδευτικούς. Οι μαθητές είχαν κάθε λόγο να αγανακτούν, να ξεσηκώνονται, να κινητοποιούνται. Δεν πραγματοποιούσαν “εθιμοτυπικές” κινητοποιήσεις, όπως ισχυρίζονταν ο Υπουργός Παιδείας. Είχαν σοβαρά και δίκαια αιτήματα. Ξεσηκώθηκαν ενάντια στο «Νέο Λύκειο» και την Τράπεζα Θεμάτων, ενάντια σε ένα σχολείο-εξεταστικό κέντρο που τους εξοντώνει, που τους στερεί την εφηβική τους ηλικία.

Κυβέρνηση και εισαγγελείς έπεσαν από την πρώτη στιγμή πάνω στους μαθητές.  Το Υπουργείο Παιδείας έκανε λόγο για αναπλήρωση των “χαμένων” ωρών, ενώ την ίδια στιγμή χιλιάδες διδακτικές ώρες χάθηκαν από τις ελλείψεις καθηγητών.  Τη στιγμή που οι εισαγγελείς κλείνουν τα μάτια τους στα κενά εκπαιδευτικών, στη φτώχεια και στον υποσιτισμό, με ευκολία παρεμβαίνουν ενάντια στους μαθητικούς αγώνες, για να εξασφαλιστεί «η ομαλή λειτουργία των σχολείων».

Οι μαθητές του ΓΕΛ Αριδαίας διώκονται επειδή διέπραξαν το “έγκλημα” του αγώνα και της διεκδίκησης!

Χρέος του συνδικαλιστικού κινήματος των εκπαιδευτικών πάντα, όπως και σήμερα μετά τις πολιτικές εξελίξεις και την κυβερνητική αλλαγή είναι να υπερασπιστεί με κάθε τρόπο τους αγωνιστές μαθητές και τους αγώνες που έγιναν όλη την προηγούμενη περίοδο. Για να σταματήσει η στοχοποίηση των αγώνων και των αγωνιστών μαθητών και εκπαιδευτικών.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους 15 διωκόμενους μαθητές μας.

Ζητούμε την αθώωσή τους και την άμεση παύση κάθε δίωξης.

Καταδικάζουμε κάθε προσπάθεια συκοφάντησης, απειλής, τρομοκράτησης, ποινικοποίησης και καταστολής των μαθητικών αγώνων.

Απαιτούμε  την κατάργηση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου και του σχετικού νόμου που ποινικοποιεί τις κινητοποιήσεις των μαθητών.

Καλούμε κάθε συνάδελφο να σταθεί δίπλα στους μαθητές.

Να γίνουμε όλοι μια γροθιά, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί!

Η Α΄ ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ ΤΑΣΣΕΤΑΙ  ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ  ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ

ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.ΤΗΣ Α΄ΕΛΜΕ ΠΕΛΛΑΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ              Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΔΟΥΛΓΕΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑΝΝΑ                ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ  ΓΙΩΡΓΟΣ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου