Thursday, 28 March, 2024

Θ. Τζάκρη: Ένταξη της διώροφης προσθήκης στο Γενικό Λύκειο Αριδαίας στο φετινό πρόγραμμα του Ο.Σ.Κ.

Θ. Τζάκρη: Ένταξη της διώροφης προσθήκης στο Γενικό Λύκειο Αριδαίας στο φετινό πρόγραμμα του Ο.Σ.Κ. 

* Και του Δημοτικού Σχολείου Γαλατάδων στο πρόγραμμα του 2016

Με πρωτοβουλία της βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θ. Τζάκρη πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 8 Μαΐου 2015 σύσκεψη στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Έργων παρουσία και της ιδίας με τον Γενικό Γραμματεία Δημοσίων Έργων κ. Γ. Δέδε και την πρώην υπάλληλο του Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων (Ο.Σ.Κ.) και νυν της Γενικής Γραμματείας κ. Ε. Δημοπούλου με θέματα:

1) Την ένταξη της διώροφης προσθήκης στο Γενικό Λύκειο Αριδαίας, η κατασκευή της οποίας αποτελεί επιτακτική ανάγκη λόγω του μεγάλου αριθμού -πλέον των 450- των μαθητών που φοιτούν στο σχολείο αυτό και ως εκ τούτου των απαράδεκτων συνθηκών κάτω από τις οποίες διεξάγεται η εκπαιδευτική διαδικασία και πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας στο φετινό πρόγραμμα για κτηριακές υποδομές του Ο.Σ.Κ., του οποίου οι αρμοδιότητες έχουν μεταφερθεί στην Γενική Γραμματεία. Η βουλευτής ενημέρωσε μάλιστα τον Γενικό Γραμματέα ότι τα μέλη του 15μελούς συμβουλίου του Γενικού Λυκείου Αριδαίας της σχολικής χρονιάς 2012-2013 που είχαν πρωτοστατήσει σε ειρηνική κατάληψη διαμαρτυρία τον Νοέμβριο του 2012 για τις απαράδεκτες συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξάγονταν η διδασκαλία στο Λύκειο αυτό (οι διάδρομοι είχαν μετατραπεί σε «αίθουσες») παραπέμφθηκαν σε δίκη και το γεγονός αυτό αναστάτωσε και δικαίως την τοπική κοινωνία μέχρι την τελική τους αθώωση σήμερα την οποία και η βουλευτής χαιρέτησε.

Η κ. Τζάκρη ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα ότι για την διώροφη προσθήκη, η οποία περιλαμβάνει 4 αίθουσες διδασκαλίας και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, έχει διενεργηθεί ήδη αρχιτεκτονική προμελέτη, την οποία και του κατέθεσε, σύμφωνα με τις κτηριολογικές προδιαγραφές του Υπουργείου Παιδείας για την κατασκευή αιθουσών, το οποίο και ενέκρινε αυτές και απομένει η ολοκλήρωση της μελέτης για τα ηλεκτρομηχανολογικά και τα στατικά στοιχεία. Ο Γενικός Γραμματέας χαρακτήρισε το έργο ώριμο και επιβεβλημένο, εξέφρασε την άποψη ότι με την συνδρομή των υπηρεσιών του Δήμου μπορούν να ολοκληρωθούν εντός των επομένων μηνών τα ηλεκτρομηχανολογικά και στατικά στοιχεία της μελέτης που απομένουν ώστε να χαρακτηριστεί αυτή ώριμη και η ένταξη του έργου να γίνει στο πρόγραμμα του 2015.

2) Την ένταξη του έργου μελέτη – κατασκευή δημοτικού σχολείου Γαλατάδων στο πρόγραμμα κτηριακών υποδομών του Ο.Σ.Κ. του 2016. Η κ.

Τζάκρη ενημέρωσε τον κ. Δέδε ότι το εξαθέσιο Δημοτικό Σχολείο Γαλατάδων, στο οποίο φοιτούν σήμερα 136 μαθητές, στεγάζεται σε απαράδεκτο κτήριο που έχει κατασκευαστεί πριν από εκατό περίπου χρόνια εντός του οικισμού των Γαλατάδων, που αριθμεί περί τους 2.000 κατοίκους και ως εκ τούτου ακατάλληλο για εκπαιδευτήριο του 21ου αιώνα.

Στην σύσκεψη παρέστη επίσης και ο Αντιπρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γαλατάδων κ. Γ. Στεργίου, ο οποίος ενημέρωσε τον κ. Δέδε ότι με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την οποία και του κατέθεσε, έχει παραχωρηθεί κατά κυριότητα στον Δήμο οικόπεδο εμβαδού 10 περίπου στρεμμάτων εντός του οικισμού με τον όρο να ανεγερθεί εντός αυτού σχολικό κτήριο.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων εξέφρασε την άποψη ότι θεωρεί την ανέγερση νέου σύγχρονου δημοτικού σχολείου στους Γαλατάδες με ενεργειακά και βιοκλιματικά χαρακτηριστικά επιβεβλημένη, εφόσον θα επιλύσει ένα χρόνιο πρόβλημα, να φιλοξενείται δηλαδή ένα σχολείο σε ένα ακατάλληλο παμπάλαιο κτήριο, σε έναν ακμάζοντα οικισμό που μπορεί να συγκεντρώνει μαθητές και από γειτονικά σχολεία και δεσμεύτηκε να εντάξει το έργο μελέτη – κατασκευή δημοτικού σχολείου Γαλατάδων στο Πρόγραμμα Κτηριακών Υποδομών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων για το 2016.

Η κ. Τζάκρη εξέφρασε την ικανοποίησή της για την εξέλιξη αυτή και δήλωσε ότι θα βρίσκεται στην διάθεση των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Έργων για την συνδρομή σε αυτή όλων των απαιτούμενων στοιχείων για την ένταξη των έργων στο πρόγραμμα κτηριολογικών υποδομών και ότι θα ενημερώσει τόσο τον Δήμαρχο Αλμωπίας κ. Δ. Μπίνο, όσο και τον Δήμαρχο Πέλλας κ. Γρ. Στάμκο, την συνδρομή των οποίων θα ζητήσει για την ολοκλήρωση των μελετών και την ταχύτερη ένταξη των έργων.-

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου