Tuesday, 23 April, 2024

Ιωάννης Σόντρας: «Πρέπει να είμαστε απέναντι από αυτήν την πρωτοβουλία της Κυβέρνησης»

  Ιωάννης Σόντρας: «Πρέπει να είμαστε απέναντι από αυτήν την πρωτοβουλία της Κυβέρνησης»

Στην τοποθέτηση του, στην χθεσινή έκτακτη  συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας, σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υποχρεώνει τους δήμους να καταθέσουν στην τράπεζα της Ελλάδος  τα ταμειακά τους διαθέσιμα, ο Ιωάννης Σόντρας αναρωτήθηκε γιατί μέχρι στιγμής δεν  έχουν αντιδράσει οι τράπεζες που κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα η ρευστότητα τους.

 Συγκεκριμένα είπε « Μια συνεδρίαση,  η οποία έχει το στοιχείο του έκτακτου συμβουλίου μπροστά σε ένα έκτακτο γεγονός όπως είπε και ο δήμαρχος προηγουμένως. Βρισκόμαστε σε μια πάλη αυτή την στιγμή εφόσον η πολιτεία μας έφερε προς τετελεσμένο γεγονός. Αποτελεί ένα ευθύ και κέραιο πλήγμα  στην αξιοπιστία, στο αυτοδιοίκητο των ΟΤΑ  και  στην αυτοδιαχείριση τους. Έτσι λοιπόν και μονό εξαιτίας αυτών των χαρακτηριστικών πρέπει να είμαστε απέναντι από αυτήν την πρωτοβουλία. Δεν θα εξετάσω το αντισυνταγματικό ή μη της πράξης αυτής,  άλλοι είναι αυτοί που θα το ελέγξουν.   Σαφώς και ταυτίζομαι με την θέση της ΚΕΔΕ στην προσπάθεια που κάνει γι α να αρθεί  η απόφαση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου ακόμα και με  την προσφυγή της  στο Συμβούλιο Επικρατείας. Παρόλα αυτά όμως μπαίνω στον πειρασμό να βάλω κάποια ερωτηματικά

–          Με έκανε εντύπως γιατί δεν αντέδρασαν οι τράπεζες 3δις φεύγουν από τα ταμεία τους με αποτέλεσμα η ρευστότητα τους να τινάζεται στον αέρα.

–          Οι τράπεζα της Ελλάδος μονό κατά το 30% είναι στο ελληνικό δημόσιο οι υπόλοιποι μέτοχοι  είναι οι δανειστές της χώρας.

Συνδυάζοντας αυτά τα δυο καταλαβαίνω,  ότι στόχος της κυβέρνησης  με τους δανειστές της χώρας ήτανε να προχωρήσει στην δέσμευση των χρημάτων.   Περνώντας τα  ουσιαστικά στους δανειστές, μας οδηγεί στην απόλυτη καταγραφεί των τελευταίων διαθέσιμων της χωράς .  Δεν υπάρχουν πλέον αλλά διαθέσιμα ρευστά.

Ο προβληματισμός,  ο δικός μου είναι για ποιο λόγο έπρεπε να γίνει αυτό.

Η Τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να αντιταχτεί σ΄ αυτές τις λογικές. Προφανώς και όλοι νοιαζόμαστε,  πολίτες και κάτοικοι όλης της χώρας,  να πάει καλά η χώρα. Η ευθύνη της κυβέρνησης είναι μεγάλη μιας και έχει το τιμόνι της χώρας για να την οδηγήσει σε ασφαλή νερά.  Αυτή της την προσπάθεια την στηρίζουμε με την έννοια ότι θέλουμε το συντομότερο δυνατό να καταλήξει σε μια συμφωνία,  η οποία θα βοηθήσει την ίδια την χώρα»

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου