Friday, 19 April, 2024

Κοπή πίτας και ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Έδεσσας

Κοπή πίτας και ένταση στο Δημοτικό Συμβούλιο Έδεσσας

Την πρώτη συνεδρίαση της νέας χρονιάς πραγματοποίησε το απόγευμα Δευτέρας, 19 Ιανουαρίου, το δημοτικό συμβούλιο Έδεσσας.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τις ευχές του προέδρου, Φίλιππου Γκιούρου και του Δημάρχου, Δημήτρη Γιαννου, για καλή χρονιά και καλή επιτυχία στους Δημοτικούς Συμβούλους που συμμετέχουν στις Εθνικές εκλογές.
Στο διάλειμμα της συνεδρίασης ο Δήμαρχος έκοψε την βασιλόπιτα και μοίρασε ατομικά κεκάκια σε όλους τους παρευρισκόμενους. Το φλουρί της βασιλόπιτας έπεσε στη Δημαρχεία και στον δημοτικό σύμβουλο Μιχάλη Σαμλίδη από το Ριζάρι.
‘Ένταση δημιουργήθηκε κατά την συζήτηση του 31ου θέματος που αφορούσε την γνωμοδότηση σχετικά με τις μεταβολές σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης σχολικού έτους 2014-2015 και στο 28ο θέμα που αφορούσε τον καθορισμό αποζημίωσης στην Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε.

Μεταβολές Σχολικών Μονάδων με απειλή παραίτησης από τον πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας
Την εισήγηση του θέματος έκανε ο πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και δημοτικός Σύμβουλος Δημήτρης Ταπαζίδης ο οποίος γνωστοποίησε, στο δημοτικό συμβούλιο, τις αποφάσεις της επιτροπής. Κατά τη συζήτηση του θέματος ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Ι. Μουράτογλου πρότεινε την αναβολή του θέματος προκειμένου να κληθούν στην επόμενη συνεδρίαση οι διευθυντές για να εκθέσουν τη γνώμη τους. Έντονη ήταν η αντίδραση του κ. Ταπαζίδη, ο οποίος μεταξύ άλλων είπε ότι κάτι τέτοιο ακυρώνει την Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και απείλησε με παραίτηση. Το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία και τελικά αναβλήθηκε για την επόμενη συνεδρίαση.

Καθορισμός αποζημίωσης στην πρόεδρο της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε.
Την εισήγηση του 28ου θέματος που αφορούσε τον καθορισμό αποζημίωσης στην Πρόεδρο της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε ύψους 720,00 ευρώ μεικτά, την έκανε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Φίλιππος Γκιούρος.
Κατά τη συζήτηση του θέματος ο Α. Ρυσάφης ρώτησε αν η Επιχείρηση μπορεί να ανταπεξέλθει και τι θα γίνει με τις πληρωμές των υπαλλήλων, οι οποίοι έχουν να λαμβάνουν μισθούς 6 μηνών. Η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε., Ν. Ιατρίδου, ενημέρωσε το Σώμα ότι στη διάρκεια της θητείας της έχει πάρει μόνο τέσσερις μήνες την αποζημίωση της διότι προηγούνται οι υπάλληλοι.
Την αντίθεση με τον καθορισμό της αποζημίωσης της προέδρου της ΔΗ.Κ.Ε.Δ.Ε. εξέφρασε η δημοτική Σύμβουλος Έφη Ταμβίσκου, η οποία υποστήριξε ότι πρώτα πρέπει να πληρωθούν οι εργαζόμενοι και μετά να ορισθεί η αποζημίωση της προέδρου και καταψήφισε το θέμα.
Ο κ. Μουράτογλου, υποστήριξε ότι οι αιρετοί πρέπει να αμείβονται εφόσον είναι σε τέτοιες θέσεις προκειμένου να έχουν κάποιο κίνητρο και ανέφερε ως παράδειγμα την αντιμισθία των Δημάρχων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη που είναι πολύ λίγη σε σχέση με την αμοιβή των Βουλευτών, οι οποίοι έχουν μπει στην Βουλή με πολύ λιγότερες ψήφους από ότι οι Δήμαρχοι των μεγάλων πόλεων. Το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία με την αρνητική ψήφο της κα. Ταμβίσκου.

DSC_0807 DSC_0809 DSC_0811 DSC_0813 DSC_0818 DSC_0820 DSC_0821 DSC_0837 DSC_0840

Η.Θ.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου