Friday, 19 April, 2024

Παρέμβαση Θ. Τζάκρη στις δασικές υπηρεσίες για επίλυση προβλημάτων που σχετίζονται με το κτηματολόγιο

Παρέμβαση Θ. Τζάκρη στις δασικές υπηρεσίες για επίλυση προβλημάτων που σχετίζονται με το κτηματολόγιο

Με πρωτοβουλία της Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρας Τζάκρη, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015 παρουσία της ιδίας συνάντηση υπηρεσιακών παραγόντων των Δασικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Πέλλας με εκπροσώπους του αναδόχου που έχει αναλάβει την κτηματογράφηση στον Καλλικρατικό Δήμο Έδεσσας. Τα προβλήματα που επισημάνθηκαν αφορούν και τον Δήμο Αλμωπίας και η Βουλευτής δεσμεύτηκε να τα προωθήσει προς επίλυση στις αρμόδιες υπηρεσίες στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην «Κτηματολόγιο Α.Ε.».

Συγκεκριμένα, τα κύρια θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση, αφορούσαν:

Α) Στην αντιμετώπιση του ζητήματος των εκχερσωμένων δασικών εκτάσεων, οι οποίες χρησιμοποιούνται κατά βάση σήμερα σε δενδρώδεις καλλιέργειες.
Β) Στην αντιμετώπιση του ζητήματος της οριοθέτησης της προστατευόμενης περιοχής NATURA, η οποία καλύπτει τα ¾ της Π.Ε. Πέλλας.
Γ) Στην αντιμετώπιση των ζητημάτων που άπτονται των ελλείψεων τίτλων ιδιοκτησίας σε πάρα πολλά χωριά της περιοχής.

Η Βουλευτής κ. Θεοδώρα Τζάκρη κατά τη διάρκεια της συζήτησης με τους υπηρεσιακούς παράγοντες στάθηκε στις ελλείψεις της νομοθεσίας και στην αντιμετώπιση των ζητημάτων που προκύπτουν, με γνώμονα πάντα την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη της περιοχής και την πραγματική προστασία του περιβάλλοντος και την οικολογική ισορροπία στην περιοχή.
Ο εποικοδομητικός διάλογος που πραγματοποιήθηκε «έβγαλε» σημαντικά θέματα προς επίλυση, καθώς οι περιοχές των Δήμων Έδεσσας και Αλμωπίας είναι από τις πρώτες στη χώρα όπου πραγματοποιείται το Κτηματολόγιο, μετά την Π.Ε. Κοζάνης, όπου έχει ήδη υλοποιηθεί η κτηματογράφηση.
Η Βουλευτής δεσμεύτηκε να προωθήσει τα εν λόγω προβλήματα στην «Κτηματολόγιο Α.Ε.» και την Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015 θα έχει συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες της εν λόγω εταιρείας, ώστε να δοθούν συγκεκριμένες λύσεις.-

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου