Saturday, 20 April, 2024

Σκύδρα: Παράνομη χωματερή καταγγέλλει ο τοπικός Σύμβουλος Πορτοκαλίδης Χαρίτων

Σκύδρα: Παράνομη χωματερή καταγγέλλει ο τοπικός Σύμβουλος Πορτοκαλίδης Χαρίτων

Για αδιαφορία καταγγέλλει τον Δήμο Σκύδρας, ο τοπικός  Σύμβουλος Πορτοκαλίδης Χαρίτων. Όπως αναφέρει στην επιστολή του,  γίνεται καθημερινά δέκτης παραπόνων, για την αδιαφορία του Δήμου Σκύδρας που επιτρέπει να μετατρέπεται σε χωματερή, ένα μεγάλο μέρος παραποτάμιας έκτασης της πόλης απέναντι από τα παλιά σφαγεία και μόλις  200 μέτρα από την επαρχιακή οδό Σκύδρας-Έδεσσας.

Ολόκληρη η επιστολή του

Αγαπητοί μου Συνδημότες

Καθημερινά, γίνομαι δέκτης παραπόνων από συμπολίτες μου στην Σκύδρα, για την αδιαφορία του Δήμου Σκύδρας που επιτρέπει να μετατρέπεται σε χωματερή, ένα μεγάλο μέρος παραποτάμιας έκτασης της πόλης μας,εμπρός και απέναντι από τα παλιά σφαγεία 200 μέτρα από την επαρχειακή οδό Σκύδρας-Έδεσσας.

Οι φωτογραφίες που τράβηξα στις 16/1/15 καθώς και στις 2/3/15, είναι αδιάψευστος μάρτυρας της απαράδεκτης κατάστασης που δημιουργείτε δίπλα στην πόλη μας και σε απόσταση 100 μόλις μέτρων από τα σπίτια, μια εστία μόλυνσης που εγγυμονεί κινδύνους για την δημόσια υγεία.

Πάσης φύσεως σκουπίδια έχουν εναποτεθεί δίπλα στο ποτάμι και ίσως με την πρώτη πλημμύρα θα καταλήξουν στον Εδεσσαίο ποταμό.

Αυτή την τύχη επιφυλάσσει στους πολίτες η αδιαφορία του Δήμου Σκύδρας που ξεκινάει από τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου, φτάνει στον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Καθαριότητας και δυστυχώς καταλήγει στην ίδια την Δήμαρχο Σκύδρας που έχει δυστυχώς και την τελική, πολιτική και τέλος διοικητική ευθύνη.

Κάτοικοι της περιοχής με ενημέρωσαν ότι φαγάνα, πήγε στη παράνομη χωματερή πριν κάποιες εβδομάδες και απλώς ανακάτεψε τα σκουπίδια. Φανταστείτε την εικόνα που είχε πριν η χωματερή, μιας και τα μισά σκουπίδια και παραπάνω έχουν θαφτεί παράνομα στο υπέδαφος και άμεσα θα μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής.

Διάβασα την είδηση ότι η Ε.Ε. και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επέβαλαν βαριά πρόστιμα στη χώρα μας σχετικά με υποθέσεις που αφορούν στη λειτουργία παράνομων χωματερών.

Στις 2 Δεκεμβρίου 2014, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ανακοίνωσε την επιβολή χρηματικής ποινής στην Ελλάδα, για τη λειτουργία δεκάδων παράνομων χωματερών, οι οποίες από το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής υπολογίζονται σε 49 σε όλη την Ελλάδα.

Άραγε, να έχουν υπολογίσει σε αυτές και τις παράνομες χωματερές του Δήμου μας; Είναι σίγουρο ότι παρόμοιες καταστάσεις βιώνουν και άλλα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου μας,είναι κοινό μυστικό!!

Η Ελλάδα θα κληθεί να καταβάλει άμεσα 22.000.000 ευρώ και επιπλέον 54.450 ευρώ για κάθε ημέρα μέχρι το κλείσιμο και την αποκατάσταση και της τελευταίας χωματερής.

Νομίζω ότι μια είναι η λύση για να συνετιστούν οι κύριοι της Δημοτικής Αρχής είναι η επέμβαση του εισαγγελέα Έδεσσας που έχει αποδείξει σε πάμπολες περιπτώσεις την ευαισθησία του σε θέματα περιβάλλοντος.

Φυσικά, άμεση πρέπει να είναι και η παρέμβαση των εποπτών υγείας του τμήματος περιβαλλοντικής υγιεινής και υγειονομικού ελέγχου της Διεύθυνσης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Αντιπεριφέρειας Πέλλας, της Περιφέρειας Κεντ.Μακεδονίας.

Δυστυχώς ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας όπως σας έχω ξαναπεί από αυτό εδώ το βήμα τον ενδιαφέρει η δημόσια εικόνα του, να βγαίνει φωτογραφίες με τους κάδους ανακύκλωσης αλλά και αφού οι δημότες καταγγείλουν κάτι σοβαρό για την καθαριότητα και για την δημόσια υγιεινή (βλέπε υδροληψία Λιποχωρίου),τρέχει να δείξει ότι κάνει καλά την δουλειά του.Σκοπός είναι να προλαβαίνει τα προβλήματα και όχι το αντίθετο.Γι αυτό τον εμπιστεύτηκε η Δήμαρχός μας.

Ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου έχει και αυτός μεγάλη μερίδα ευθύνης διότι ουσιαστικά αυτός θα έπρεπε να αναδεικνύει τα τόσο σοβαρά προβλήματα της Πόλης μας,να τα αναφέρει και να προσπαθήσει να τα λύσει δυστυχώς όμως προσπαθεί να τα θάψει. Τέτοια θέματα που καίνε δεν έρχονται στα τοπικά συμβούλια,το έχω καταγγείλει πολλές φορές,λυπάμαι που το λέω.

Δυστυχώς  δεν έχουν και οι δυο συναίσθηση ποια είναι τα σοβαρά προβλήματα της πόλης μας, ποια είναι η θέση τους και τι πρέπει να κάνουν.

Καλώ την Δήμαρχο Σκύδρας ΑΜΕΣΑ να δώσει εντολή για αποκατάσταση της συγκεκριμένης περιοχής της πόλης μας και να βρει τρόπους για να μην υπάρχουν παράνομες χωματερές.

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΔΗΣ ΧΑΡΙΤΩΝ

ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ

20150116_125238 20150116_125354 20150302_115203 20150302_114939 20150302_114924 20150302_114419 20150302_114343 20150116_125607

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου