Thursday, 25 April, 2024

Συνάντηση του προέδρου της Ε.Α.Υ.Ν. Πέλλας με τον Βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Σηφάκη Ιωάννη

Συνάντηση του προέδρου της Ε.Α.Υ.Ν. Πέλλας με τον Βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Σηφάκη Ιωάννη  Την Τετάρτη 11/02/2015 και ώρα 11:00’ στο Ξενοδοχείο «ΤΙΤΑΝΙΑ» στην Αθήνα, στο πλαίσιο διεξαγωγής του γενικού συμβουλίου της Π.Ο.ΑΣ.Υ., ο Πρόεδρος της Ε.Α.Υ.Ν. Πέλλας κ. ΣΠΥΡΙΔΗΣ Ανδρέας, στον κύκλο επαφών της Ένωσής μας με βουλευτές του Νομού μας, συναντήθηκε με τον βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. ΣΗΦΑΚΗ Ιωάννη. Κατά την συνάντηση, έγινε ενημέρωση του κ. βουλευτή για φλέγοντα ζητήματα που ταλανίζουν επί μακρόν Α Δ Ι Κ Α, τόσο τις Αστυνομικές Υπηρεσίες του Νομού μας όσο και το Προσωπικό τους, με αποτέλεσμα την ελλιπή αστυνόμευση των Πολιτών. Αναλυτικά του εκθέσαμε τα εξής προβλήματα:

Το κυρίαρχο πρόβλημα στην Δ.Α. Πέλλας, είναι η σημαντική έλλειψη έμψυχου δυναμικού. Η οργανική δύναμη είναι περί τους 425 αστυνομικούς, τόσοι ώστε να λειτουργούν στοιχειωδώς οι Αστυνομικές Υπηρεσίες, καθώς το υπάρχον οργανόγραμμα προβλέφθηκε για τα δεδομένα της Αστυνομίας πριν 30 χρόνια. Η υπάρχουσα δύναμη στις Υπηρεσίες μας σήμερα, είναι περί τους 320 αστυνομικούς με αναλογία στον πληθυσμό του Νομού μας μόλις ένας αστυνομικός για 500 κατοίκους (!!!) όταν σε όμορους Νομούς π.χ. Φλώρινας, Κιλκίς, κ.ά. η αναλογία αστυνομικών-κατοίκων είναι ένας αστυνομικός προς 120 κατοίκους το πολύ.

Ο υλικοτεχνικός εξοπλισμός είναι ελλιπής αλλά και απαρχαιωμένος. Ο στόλος των περιπολικών παρουσιάζεται εξαιρετικά μειωμένος σε σχέση με τον αριθμό που θα έπρεπε να υπάρχει στις Αστυνομικές Υπηρεσίες, σε σημείο που έχει παρατηρηθεί Αστυνομική Υπηρεσία του Νομού μας, σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, να μην έχει στη διάθεσή της ούτε ένα περιπολικό όχημα! Επίσης τα υπάρχοντα περιπολικά είναι γερασμένα με πολλά χρόνια στην Υπηρεσία.

Επισημάνθηκε η αναγκαιότητα να παραμείνουν σε λειτουργία όλες οι Αστυνομικές Υπηρεσίες του Νομού μας (Α.Τ. Άρνισσας, Α.Τ. Κρύας Βρύσης), σημειωτέον ότι ο συνδυασμός της μεγάλης έλλειψης προσωπικού με την κατάργηση Αστυνομικών Υπηρεσιών, θα οδηγήσει σε πολύ δύσκολες καταστάσεις όσον αφορά την ασφάλεια των Πολιτών.

Ο βουλευτής του Νομού μας κ. ΣΗΦΑΚΗΣ Ιωάννης, παρουσία του γενικού γραμματέα της Π.Ο.ΑΣ.Υ. κ ΛΑΖΟΥ Παναγιώτη, άκουσε με μεγάλη προσοχή τα δίκαια αιτήματά μας και δεσμεύτηκε για την άμεση επίλυσή τους. Επίσης δε, μας υποσχέθηκε ότι θα παρίσταται κατά την επίσκεψή μας στον αρμόδιο Υπουργό του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. ΠΑΝΟΥΣΗ Ιωάννη.

Η Ένωση μας στο προσεχές διάστημα, θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με τους υπόλοιπους κ.κ. Βουλευτές του Νομού μας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου