Saturday, 20 April, 2024

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας: Μαθητές ζήτησαν καλύτερες συνθήκες καθημερινότητας στον δήμο

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας: Μαθητές ζήτησαν καλύτερες συνθήκες καθημερινότητας στον δήμο

Μια διαφορετική εικόνα, πιο ευχάριστη απ’ ότι συνήθως, παρουσίασε το δημοτικό συμβούλιο, της Τετάρτης 29 Απριλίου στον δήμο Σκύδρας, καθώς τη συνεδρίαση παρακολούθησαν μαθητές του δημοτικού σχολείου Αρσενίου, συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους. Οι μαθητές πραγματοποίησαν την επίσκεψή τους στο πλαίσιο ενός εκπαιδευτικού προγράμματος για το Δημοκρατικό Πολίτευμα…

Αρκετές οι απορίες των παιδιών, αλλά και τα αιτήματα τους για καλυτέρευση της καθημερινότητας τους. Ένα από αυτά, η εγκατάσταση νέας τσουλήθρας στην παιδική χαρά του χωριού…

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξη κυριάρχησε η ενημέρωση της δημάρχου Κ. Ιγνατιάδου για την επίσκεψη στην Αθήνα και την προώθηση θεμάτων του δήμου, όπως την επιστροφή στη δικαιοδοσία του Δήμου του στρατοπέδου «Μαργαρίτη Δούμτσα», του ζητήματος της παραχώρησης του κτιρίου της Λέσχης Αξιωματικών Φρουράς Σκύδρας (Λ.Α.Φ.Σ.), καθώς είναι χρήσιμο για να στεγαστούν εκεί υπηρεσίες. Στο Υπουργείο Οικονομικών έθεσε το ζήτημα της αναγκαιότητας της λειτουργίας της πρώην Δ.Ο.Υ. Σκύδρας, για να μην ταλαιπωρούνται οι πολίτες ενώ στον Αν. Υπουργό Δημήτρη Στρατούλη και τον Υποδιοικητή του Ι.Κ.Α. έθεσε το θέμα του Ι.Κ.Α.

Ένταση σημειώθηκε κατά τη συζήτηση του 12ου και 13ου θέματος, για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για αδυναμία εκτέλεσης με ίδια μέσα των «Εργασιών καθαρισμού κοινοχρήστων χώρων Δημοτικής Ενότητας Μενηίδας» και των «Εργασιών καθαρισμού κοινοχρήστων χώρων Δημοτικής Ενότητας Σκύδρας».
Ο επικεφαλής της ‘’Λαϊκής Συσπείρωσης’’ Μ. Κανάκης δήλωσε ότι θα έχουμε άποψη και θα μιλάμε, για αυτό είμαστε δημοτικοί σύμβουλοι, όταν δεν του δόθηκε αρχικά ο λόγος… και μεταξύ άλλων, είπε ότι το κονδύλι για τις παιδικές χαρές είναι ‘’μηδέν’’ γιατί δήθεν θα έμπαιναν σε πρόγραμμα… «Υπάρχει διαφορετική πολιτική αντίληψη και εννοείται ότι καταψηφίζουμε» όπως είπε για τα δύο θέματα. Επίσης, υποστήριξε πως από την παράταξη του καταγγέλλονται ζητήματα και προβλήματα στον δήμο, όπως στάθμευση, δρόμοι, κ.α.
Η κ. Ιγνατιάδου παίρνοντας το λόγο για την ‘’αποκατάσταση της τάξης και των πραγμάτων’’, δήλωσε, λέγοντας πως «μη μιλάτε για στρατηγική, ο λόγος δίνεται σε όλους… να ακούγονται οι απόψεις όμως, όχι για να κάνει ο καθένας ένα σχέδιο στρατηγικής- όπως είπε νωρίτερα ο κ. Κανάκης- ούτε πολιτική… και πιστεύω ότι είμαστε το μοναδικό δημοτικό συμβούλιο που δίνουμε λόγο και στους δημότες μας να τοποθετούνται…».
Τα υπόλοιπα θέματα, αφορούσαν κατά κύριο λόγο εγκρίσεις και ψηφίστηκαν ομόφωνα από το Σώμα.

DSC03266 DSC03264 DSC03270 DSC03267
Χ.Π.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου