Thursday, 28 March, 2024

Συνεδρίαση Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Πέλλας με ψήφιση του Ισολογισμού 2014

Συνεδρίαση Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Πέλλας με ψήφιση του Ισολογισμού 2014

Συνεδρίασε το απόγευμα της Δευτέρας 4 Μαΐου το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑ Πέλλας με κυριότερο θέμα στην ημερήσιας διάταξη, την έγκριση του Ισολογισμού – Αποτελεσμάτων Χρήσης 2014.

Στα υπόλοιπα θέματα, συζητήθηκε η ψήφιση και διάθεση πίστωσης του έργου «Κατασκευή εσωτερικών και εξωτερικών δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων της Δημοτικής Ενότητας Κύρρου» προϋπολογισμού: 2.823.722,83€ και η έγκριση του 4ου και 5ου λογαριασμού του έργου «Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος για την παρακολούθηση ποιότητας – ποσότητας πόσιμου νερού του Δήμου Πέλλας». Μέσα στις αιτήσεις των πολιτών για ρύθμιση ή διαγραφή χρεών τέθηκε από τον πρόεδρο της Επιχείρησης Π. Κερασόπουλο η δυνατότητα ρύθμισης των οφειλών ύδρευσης έως και 100 δόσεις. Όπως αναφέρθηκε, πανελλαδικά, η ρύθμιση του Ν.4321/2015 είναι πλέον μοναδική και τελευταία ευκαιρία. Οι καταναλωτές μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς τη ΔΕΥΑ Πέλλας που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες ή θα γίνουν έως την 26η Μαΐου 2015 εάν αυτές έχουν βεβαιωθεί από την ταμειακή υπηρεσία της Επιχείρησης. Η οφειλή μπορεί να γίνει έως 100 δόσεις με τη μικρότερη να ορίζεται μηνιαία στα 20 ευρώ. Μετά την 26η Μαΐου η οφειλή τους μεταβιβάζεται στη Δ.Ο.Υ. βεβαιώνεται από αυτή και εισπράττεται ως δημόσιο έσοδο.
Τώρα, αν θα έπρεπε σε περιπτώσεις βεβαιωμένες που δεν πληρώνονται από αμέλεια ή… οχαδελφιμό! – όχι λόγω ανέχειας- να γίνεται αφαίρεση των υδρομέτρων, και αφού προηγουμένως εξαντληθούν όλα τα περιθώρια ανοχής που δίνει ο Κανονισμός προς τους οφειλέτες… εφόσον οι υπόλοιποι καταναλωτές που πληρώνουν δεν μπορεί να είναι μονίμως τα κορόιδα κάποιων… είναι μία προσωπική γνώμη και δεν ξέρουμε τι θα πράξει η Επιχείρηση, πάντως τα ποσά οφειλής είναι τεράστια σε όλο τον δήμο Πέλλας!
Για τις Δημοτικές Ενότητες- ως πρώην δήμους, διότι οι οφειλές πολλών είναι ακόμη και δεκαετίας- θα έχουμε τα πλήρη στοιχεία σε επόμενο φύλλο της εφημερίδας μας, αν και σύμφωνα με τα όσα δόθηκαν στον Ισολογισμό, φαίνεται ότι οι καταναλωτές στους πρώην δήμους οφείλουν τα περισσότερα.

DSC00050 DSC00053
Χ.Π.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου