Saturday, 20 April, 2024

Συνεργασία Θ. Τζάκρη και εκπροσώπων Ομοσπονδιών Παραγωγών και Πωλητών Λαϊκών Αγορών

Συνεργασία Θ. Τζάκρη και εκπροσώπων Ομοσπονδιών Παραγωγών και Πωλητών Λαϊκών Αγορών

 Συνεργασία είχαν την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015 η βουλευτής κ. Θ. Τζάκρη με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας – Θεσσαλίας – Θράκης κ. Άγγελο Δερετζή και της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Παραγωγών κ. Ν. Κουτσούρη.

Οι εκπρόσωποι των παραπάνω Ομοσπονδιών ζήτησαν από την κ. Τζάκρη την υποστήριξή της στην νομοθετική ρύθμιση που δρομολογείται από το Υπουργείο Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας σχετικά με την παράταση της διαδικασίας αξιολόγησης και ελέγχου των υποβληθέντων δικαιολογητικών μέχρι την 30η Ιουνίου 2015 και την μέχρι τότε διατήρηση σε ισχύ των υφιστάμενων αδειών.

Η κ. Τζάκρη εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξή της στην ως άνω ρύθμιση που θα δώσει λύση στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε με την διάταξη της παρ. 2 του άρθρου 39 του ν. 4264/2014, σύμφωνα με την οποία οι προϋφιστάμενες άδειες λαϊκών αγορών για όλη την Επικράτεια έληξαν στις 31-10-2014 και εστάλησαν για αναθεώρηση και έλεγχο στις εκδούσες αρχές, που για την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη είναι οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας και για τις εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης περιοχές της χώρας είναι οι αρμόδιες υπηρεσίες των δήμων και ζητήθηκαν δικαιολογητικά, διαδικασία η οποία σε πολλούς δήμους δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Η παράταση αυτή σε συνδυασμό με την δρομολογούμενη ρύθμιση των οφειλών σε Δ.Ο.Υ. και ασφαλιστικά ταμεία θα δώσει την δυνατότητα στους ενδιαφερόμενους να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους στα ασφαλιστικά ταμεία και τις Δ.Ο.Υ. προκειμένου να αποκτήσουν φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες που με τον υφιστάμενο νόμο αποτελούν προϋπόθεση για την αναθεώρηση των αδειών τους.

Οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών εξέφρασαν στην κ. Τζάκρη την ανάγκη τροποποίησης της παρ. 2 του άρθρου 8  του ν. 4264/2014, ώστε οι πωλητές λαϊκών αγορών οι άδειες των οποίων έχουν εκδοθεί από τους δήμους κι όχι από τις περιφέρειες, δηλαδή οι πωλητές λαϊκών αγορών εκτός Αττικής και Θεσσαλονίκης, να μπορούν να δραστηριοποιηθούν όχι μόνο σε έναν δήμο, δηλαδή αυτόν που έχει εκδώσει την άδεια, όπως ισχύει σήμερα βάσει της διάταξης αυτής, αλλά σε ολόκληρη την περιφερειακή ενότητα στην οποία ανήκει ο δήμος που εξέδωσε την άδεια, όπως συμβαίνει και με τους πωλητές λαϊκών αγορών Αττικής και Θεσσαλονίκης, οι άδειες των οποίων εκδόθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας. Η κ. Τζάκρη θεώρησε την τροποποίηση αυτή  δίκαιη και επιβεβλημένη, υπαγορευόμενη από την αρχή της ισότητας που απαιτεί ίδια αντιμετώπιση των ιδίων καταστάσεων και εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξη της και στην αναγκαιότητα τροποποίησης της ρύθμισης αυτής.

Επίσης οι εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών ενημέρωσαν την κ. Τζάκρη και για την ανάγκη τροποποίησης της παρ. 8 του άρθρου 14 του ν. 4264/2014 ώστε να προστεθεί ως πωλούμενο είδος στις σχετικές άδειες των επαγγελματιών πωλητών λαϊκών αγορών τα πουλερικά, τα οποία προφανώς εκ παραδρομής δεν περιλήφθησαν στην σχετική διάταξη, εφόσον εκατοντάδες επαγγελματίες πωλητές είναι εφοδιασμένοι με την σχετική άδεια σε όλη την Επικράτεια, σύμφωνα με το προϊσχύον νομοθετικό πλαίσιο, η δε παράλειψή τους στην αρχική μορφή του εν λόγω άρθρου θα οδηγήσει όλους τους μέχρι σήμερα αδειούχους στην ανεργία. Η κ. Τζάκρη συμφώνησε και με την προσθήκη των πουλερικών ως πωλούμενο είδος  στις σχετικές άδειες των επαγγελματιών πωλητών λαϊκών αγορών εφόσον τηρούνται οι προδιαγραφές και συνθήκες υγιεινής για τους καταναλωτές.-

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου