Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Σύσκεψη για την περιβαλλοντική διαχείριση και εξυγίανση της Τάφρου 66 στην Π.Ε. Πέλλας

 Σύσκεψη για την περιβαλλοντική διαχείριση και εξυγίανση της Τάφρου 66 στην Π.Ε. Πέλλας

Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης: «Σε συνεργασία με το Δήμο Σκύδρας και τις υπηρεσίες της Π.Κ.Μ. θα γίνουν παρεμβάσεις για τον καθαρισμό της Τάφρου 66»

 Σύσκεψη για την περιβαλλοντική διαχείριση, εξυγίανση και πολιτική προστασία της Τάφρου 66 πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Διοικητήριο της Π.Ε. Πέλλας με την παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρου Θεοδωρίδη, της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου, του στελέχους της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Κ.Μ. Θεόδωρου Ρεσβάνη, υπηρεσιακούς παράγοντες της Π.Ε. Πέλλας και του Δήμου Σκύδρας. Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της συνάντησης του κ. Θεοδωρίδη και της κας Ιγνατιάδου με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Τζιτιζικώστα για τα προβλήματα που δημιούργησαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα το προηγούμενο διάστημα στην Π.Ε. Πέλλας.

 Αρχικά, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρίδης επισήμανε ότι το θέμα του καθαρισμού της Τάφρου 66 αλλά και του Λουδία παραμένει βασική προτεραιότητα σε επίπεδο προγραμματικού σχεδιασμού της Περιφέρειας. Επίσης, τόνισε ότι οι έντονες βροχοπτώσεις που έπληξαν την Πέλλα δημιούργησαν προβλήματα, πέρα από τις υποδομές και στους αγρότες, καθ’ ότι βρισκόμαστε στην καλλιεργητική περίοδο. Η προσπάθεια διαχείρισης των συνεπειών και της υπάρχουσας κατάστασης θα ξεκινήσει άμεσα, με τον καθαρισμό σημείων τα οποία θα καταδείξουν οι υπηρεσίες της Π.Ε. Πέλλας, σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της Π.Κ.Μ. και του Δήμου Σκύδρας. Επιπλέον ο κ. Θεοδωρίδης ανέφερε ότι πολλά προβλήματα δημιουργούνται από δραστηριότητες σε γειτονικές περιοχές με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες της Π.Ε. Πέλλας, των Δήμων και οι πολίτες να έρχονται αντιμέτωποι με μία δυσκολότερη κατάσταση.

 Από την πλευρά της η Δήμαρχος Σκύδρας κ. Ιγνατιάδου ανέφερε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στις περιοχές γύρω από την Τάφρο 66 και ιδιαίτερα οι αγρότες που βλέπουν τις γεωργικές εκτάσεις τους να έχουν αρκετό νερό, μην έχοντας τη δυνατότητα να εργαστούν. Ακόμη, υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξει άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος για την ανακούφιση των πολιτών και τη συντήρηση των υποδομών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σκύδρας που έχουν πληγεί από τις έντονες βροχοπτώσεις.

 Ο κ. Ρεσβάνης, στέλεχος του Τμήματος Δομών Περιβάλλοντος της Π.Κ.Μ. διευκρίνισε ότι οι περιοχές που συγκρατούν τον μεγαλύτερο όγκο του νερού όταν εκτυλίσσονται έντονα καιρικά φαινόμενα έχουν ρόλο αποτρεπτικό στην εκδήλωση ακόμη πιο έντονων αρνητικών συνεπειών, είτε αυτό αφορά περιουσίες και καλλιεργητικές εκτάσεις είτε υποδομές. Διευκρίνισε ότι ο σχεδιασμός που γίνεται αφορά έγκριση νέας μελέτης, μέσω ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για τον έλεγχο επάρκειας των αναχωμάτων και την προστασία της περιοχής της Σκύδρας και της Π.Ε. Πέλλας γενικότερα. Πάλι όμως, προβλέπονται οι λεκάνες κατάκλισης για την αποφυγή μιας μεγάλης καταστροφής. Τα χρηματοδοτικά περιθώρια είναι στενά, παρ’ όλα αυτά οι κατεπείγουσες παρεμβάσεις θα γίνουν, ιδιαίτερα σε σημεία πλησίον και πέριξ των γεφυρών όπου έχουν μαζευτεί φερτά και άλλα υλικά.

 Οι παριστάμενοι συμφώνησαν ότι άμεσα και με συνεννόηση των αρμοδίων υπηρεσιών θα γίνουν οι επείγουσες παρεμβάσεις που αφορούν την απομάκρυνση υλικών σε σημεία όπου παρατηρείται το μεγαλύτερο πρόβλημα και υπάρχει εύκολη πρόσβαση. Για το λόγο αυτό θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση στο Δήμο Σκύδρας ώστε να εντοπιστούν οι περιοχές όπου θα μπορούν άμεσα να παρέμβουν οι υπηρεσίες και να γίνει ο καθορισμός.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου