Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Τεό Τσεχερίδης: «Αν έχεις και ήθος και ψυχή, τότε μπορείς να αγγίξεις το στόχο σου»

Τεό Τσεχερίδης: «Αν έχεις και ήθος και ψυχή, τότε μπορείς να αγγίξεις το στόχο σου»

Ένας νέος καλλιτέχνης, πολλά υποσχόμενος και με ιδιαίτερη δυναμική, καθώς είναι ήδη γνωστός στην ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο, ο Τεό Τσεχερίδης μας μιλά για την κινητήριο δύναμη του, που δεν είναι άλλη από το τραγούδι, που παρά τα εμπόδια, όλα τα ξεπερνάει εφόσον κάνει αυτό που αγαπά!

Το πρώτο του τραγούδι είναι το «Έφυγες», όπως και τα «Κοίτα τα αστέρια», και «Αλήτισσα» με στίχους-μουσική δικά του και το «Δυο θάλασσες» σε στίχους, Τάσου Τατόγλου και μουσική, ενορχήστρωση – Δημήτρη Μερντίκου (JimMer).

– Είσαι από τους πιο γνωστούς καλλιτέχνες της περιοχής μας. Για αυτούς που δε σε γνωρίζουν ή δεν ξέρουν λεπτομέρειες για σένα, πες μας για το ξεκίνημα σου. Πώς έγινε; Σε ποια ηλικία και με ποια αφορμή; Και πόσα χρόνια είσαι στο χώρο;

Η ενασχόληση μου με τη μουσική ξεκίνησε από την παιδική μου ηλικία. Στα οκτώ μου χρόνια ξεκίνησα μαθήματα λύρας σεβόμενος πάντα τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα αυτού του τόπου.
Ακολούθησαν οι σχολικές χορωδίες και εκεί κάπου στην εφηβεία κατάλαβα πως το τραγούδι είναι για μένα τρόπος έκφρασης και ψυχικής ανάτασης.
Το 2008 δημιούργησα ένα μικρό μουσικό σχήμα -έτσι για να βγάζω το μεράκι μου σε διάφορα κουτουκάκια της περιοχής-.. και την επόμενη χρονιά ξεκίνησε και η επαγγελματική μου πορεία. Αφορμή στάθηκε η γνωριμία μου με τον Πέτρο Λαζαρίδη, ιδιοκτήτη του ‘’Αμέθυστου’’ στα Γιαννιτσά. Αυτός ήταν που με πίστεψε και μου έδωσε το έναυσμα να ασχοληθώ επαγγελματικά με το χώρο από τότε έως και σήμερα.

– Έχεις ένα συγκεκριμένο στυλ που πιστεύω έχεις αποκτήσει μετά από προσωπική αναζήτηση… Έχεις ”περάσει” ας πούμε και το στάδιο της “μίμησης” κάποιου γνωστού τραγουδιστή…Όπως και αυτό του να τραγουδήσεις κάποια δικά σου τραγούδια. Σε περίπτωση που στο μέλλον σου ζητηθεί να αλλάξεις το ύφος των τραγουδιών σου ή το στυλ σου, θα το έκανες;
Κάθε καλλιτέχνης σεβόμενος τον εαυτό του οφείλει να έχει τη δική του ταυτότητα στο μουσικό στερέωμα. Το ύφος και το στυλ των τραγουδιών είναι ο καθρέφτης της ψυχής μας. Δε θα μπορούσα να υποστηρίξω κάποιο άλλο ύφος ή στυλ, το οποίο δεν αγγίζει τη ψυχή μου. Δε θα ήμουν ο Τέο, αλλά κάποιος άλλος….Σίγουρα όμως θα δεχόμουν παραινέσεις και νουθεσίες οι οποίες θα είχαν ως στόχο ένα καλύτερο μουσικό αποτέλεσμα.

– Σίγουρα θα έχεις γυναίκες θαυμάστριες. Σου ‘χει συμβεί κάποιο περίεργο περιστατικό μέχρι στιγμής;
Εκτίμηση και συμπάθεια από το γυναικείο φίλο σίγουρα υπάρχει, ωστόσο η συμπάθεια αυτή μεταφέρεται με γλυκό και ευγενικό τρόπο χωρίς να ξεπερνάει το μέτρο.

– Ποια κατά την άποψη σου είναι τα στοιχεία που συνθέτουν έναν επιτυχημένο τραγουδιστή;
Ένας καλλιτέχνης για να πετύχει στο χώρο χρειάζεται πρωτίστως καλή φωνή, σκηνική παρουσία, εργατικότητα και διάθεση για αυτοκριτική. Αν έχεις και ήθος και ψυχή, τότε θεωρώ πως μπορείς να αγγίξεις το στόχο σου.

– Και στο χώρο σας υπάρχουν δύσκολες στιγμές, ίσως και λόγω ωραρίων ακόμη περισσότερες. Έφτασε κάποια στιγμή που σκέφτηκες να τα παρατήσεις; Να πεις δεν πάει άλλο;
Η νύχτα ήταν και θα είναι σκληρή, γεμάτη δυσκολίες… Όταν αγαπάς όμως αυτό που κάνεις ξεπερνάς κάθε εμπόδιο και λαμβάνεις υπόψη σου κυρίως τα πλεονεκτήματα αυτής της δουλειάς. Ήταν συνειδητή επιλογή μου η ενασχόληση με το τραγούδι και ποτέ μέχρι τώρα δε σκέφτηκα να τα παρατήσω. Άλλωστε δεν είναι του χαρακτήρα μου να τα παρατάω. Όταν αγαπώ κάτι απλά το υπηρετώ!!

– Βιοποριστικά μπορεί να σταθεί κάποιος νέος σήμερα αν ασχοληθεί μόνο με το τραγούδι;
Στην Ελλάδα της κρίσης και της οικονομικής ύφεσης δύσκολα κάποιος μπορεί να επιβιώσει μόνο με μία δουλειά. Η κρίση έχει αγγίξει και το δικό μας χώρο και έχουν μειωθεί κατά πολύ οι οικονομικές μας απολαβές. Όποιος νέος όμως επιλέγει το τραγούδι καθαρά για βιοποριστικούς λόγους νομίζω πως βρίσκεται σε λάθος δρόμο…

– Πώς φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε δέκα χρόνια επαγγελματικά;
Απαντώντας από επαγγελματική οπτική γωνία και μόνο, δέκα χρόνια μετά με φαντάζομαι σε μια διαρκώς ανοδική και εξελισσόμενη πορεία, γεμάτο εμπειρίες και αξιόλογες συνεργασίες.

– Τα πιο άμεσα σχέδια σου;
Από τη νέα σεζόν θέλουμε να προχωρήσουμε ένα βήμα παραπάνω συνεχίζοντας την πορεία μας κάπου παραπέρα είτε πρόκειται για τη Θεσσαλονίκη, είτε για κάποιο άλλο μέρος της Ελλάδας.

– Που θα σε ακούσουν οι θαυμαστές σου; Και ποιες νύχτες;
Φέτος η επιλογή μου ήταν να μην κάνω σταθερές εμφανίσεις για να δώσω τη δυνατότητα
στο κόσμο να με ακούσει στα μέρη του, όπως στα Κουφάλια, Αλεξάνδρεια, Καρύωτισσα, Αξό, Γιαννιτσά, Κρύα Βρύση κ,α), αλλά και να διαφημίσω τη δουλειά μου στο νομό μας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου