Saturday, 20 April, 2024

Άγιος Αθανάσιος Πέλλας: Και οι 12 Θεοί εδώ έκαναν χειμερινές διακοπές!

Οικισμός Αγίου Αθανασίου: Ένα «παραμυθένιο» χειμερινό θέρετρο, δείγμα καλαίσθητης οικιστικής ανάπτυξης. Χτισμένος στις πλαγιές του όρους Βόρας

βρίσκεται το πανέμορφο χωριό του Αγίου Αθανασίου. Σε υψόμετρο 750 μέτρων, ακριβώς κάτω από το παραδοσιακό χωριό Τσέγανη ή Παλαιός Άγιος Αθανάσιος, δημιουργήθηκε ο μικρός αυτός οικισμός στις αρχές του 1980. Ήταν τότε, που αποφασίστηκε η εκκένωση του Παλιού Αγίου Αθανασίου και η μετακόμιση των κατοίκων του σε χαμηλότερο υψόμετρο, καθώς ο παλιός Οικισμός κρίθηκε μη κατοικήσιμος από γεωλογικής απόψεως λόγω σεισμών. Έτσι, σε απόσταση μόλις 6 χιλιομέτρων χτίστηκε ο Νέος Άγιος Αθανάσιος, σε προνομιακή θέση, με εξαιρετική θέα στη Λίμνη Βεγορίτιδα.Αξίζει μία εκδρομή στον Άγιο Αθανάσιο αυτές τις ημέρες και μέχρι τις αρχές της Άνοιξης. Θα απολαύστε ένα μοναδικό ταξίδι στην παραδοσιακή μακεδονίτικη αρχιτεκτονική, τα πλακόστρωτα καλντερίμια του και τις υπηρεσίες υψηλού επιπέδου που θα βρείτε στα καταλύματά του. Οι τιμές για αυτή την περίοδο κυμαίνονται από τα 60  ευρώ το δίκλινο και ανεβαίνουν ανάλογα τις παροχές. Επίσης για φαγητό υπάρχουν πολλές και καλές επιλογές, από κρέπα και λαδόκολλα έως τα ”σινιέ” που εκεί θα υπολογίσετε τουλάχιστον 20 ευρώ το άτομο και ανάλογα της κατανάλωσης ποτού. Λίγα χιλιόμετρα μακριά ορθώνεται περήφανο το όρος Βόρας ή Καϊμακτσαλάν, ένα από τα πλέον υπερσύγχρονα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας, στα 2.480 μέτρα. Από τη στιγμή της λειτουργίας του και όταν το χιόνι δεν είναι πυκνό “ενισχύεται” με την τεχνητή χιόνωση οπότε προσφέρει ότι μπορεί να ζητήσει ένας χειμερινός τουρίστας! Άλλωστε και οι 12 Θεοί μετά τον Όλυμπο, μόνο εδώ έκαναν διακοπές!*Έξτρα tip ως συμβουλή: Σχεδόν όλα τα καταλύματα έχουν κεντρική θέρμανση συν τζάκι εντός δωματίων, όμως ένα αερόθερμο μαζί σας, ίσως να σας ήταν χρήσιμο για επιπλέον ζέστη!

Για όσους ξεκινάτε σήμερα, τελευταία ημέρα του χρόνου αποδεικνύεται μια τέλεια ημέρα για χιονοδρομία, σύμφωνα με την ενημέρωση λειτουργίας του Χ.Κ. Βόρας – Καϊμάκτσαλαν.

Χ.Π.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου