Friday, 19 April, 2024

Άνοιξε η πλατφόρμα για τα μειωμένα ενοίκια – Οι δηλώσεις και η διαδικασία

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ανακοίνωσε τη λειτουργία της πλατφόρμας για τις δηλώσεις Covid του Νοεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, τα μειωμένα κατά 40% ενοίκια, που εισέπραξαν τον προηγούμενο μήνα, καλούνται να εμφανίσουν στην ανεξάρτητη αρχή οι ιδιοκτήτες ακινήτων από επιχειρήσεις και εργαζόμενους που τέθηκαν σε αναστολή, προκειμένου να αποζημιωθούν για το 50% της ζημιάς που έχουν υποστεί, αναφέρει αναλυτικά το newmoney.gr.
Οι δηλώσεις Covid
Οι επιχειρήσεις που έχουν κλείσει με κρατική εντολή ή ανήκουν στους πληττόμενους ΚΑΔ
Οι εργαζόμενοι που έχουν τεθεί σε αναστολή εργασίας για την κύρια κατοικία τους ή και για την κατοικία του παιδιού τους που σπουδάζει σε άλλη πόλη μακριά από την μόνιμη κατοικία. Οι ναυτικοί που βρίσκονται σε αναστολή σύμβασης ναυτολόγησης για την κύρια κατοικία τους.
Ποιοι πρέπει να υποβάλλουν τις δηλώσεις Covid:
-Εκμισθωτές ακινήτων, των οποίων το μίσθωμα έχει μειωθεί κατά 40% με βάση τις ισχύουσες διατάξεις που αφορούν μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού, προκειμένου να υλοποιηθούν οι ευνοϊκές ρυθμίσεις.
-Στις περιπτώσεις συνιδιοκτησίας, η δήλωση Covid υποβάλλεται από τον ιδιοκτήτη που έχει υποβάλει τη «Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας». Επειδή υπάρχουν περιπτώσεις που έχει υποβληθεί «Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας» από όλους τους συνιδιοκτήτες, τότε η δήλωση Covid θα πρέπει να υποβληθεί μόνο από έναν εκ των συνιδιοκτητών.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου