Saturday, 20 April, 2024

Άνοιξε τις πύλες της η έκθεση έργων του ΕΚ Αριδαίας

Τις πύλες της άνοιξε σήμερα Δεύτερα 15 Μαΐου 2023 η έκθεση έργων που οργανώνει το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Αριδαίας με έργα δραστηριότητες και κατασκευές των 1ο ΕΠΑ.Λ Αριδαίας και του Εσπερινού ΕΠΑΛ Αριδαίας, στον ισόγειο χώρο του κτιρίου ‘Γ. ΑΣΤΡΑΝΙΔΗΣ» του ΕΠΑ.Λ.

Στα εγκαίνια-Αγιασμό χοροστάτησε ο πατ. Στέφανος Σούσης, έδωσαν παρόν και εξέφρασαν τα συγχαρητήρια  και τον ενθουσιασμό τους για το θέαμα, σε μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς για τη δημιουργική τους διάθεση, οι κ.κ. Ι. Τζαμτζής Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Πέλλας, ο Δήμαρχος Αλμωπίας Χρ. Μπάτσης, ο Πρόεδρος Του Δημοτικού Συμβουλίου και Πρόεδρος  της Σχολικής Επιτροπής Β/Θμιας Εκπ/σης του Δήμου Αλμωπίας  Δ. Βέσκος, ο Αντιδήμαρχος παιδείας του Δήμου Αλμωπίας Δ. Γιάντσης, ο περιφερειακός σύμβουλος Πέλλας Π. Ζέρζης, ο Αν. Διευθυντής Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δ. Γερεμετζές, Διευθυντές Σχολικών Μονάδων και πλήθος μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο δ/ντης του Εργαστηριακού Κέντρου Αριδαίας, Στέλιος Όρλης σημείωσε τη σημασία της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στην ανάπτυξη της οικονομίας, παρέχοντας εκπαιδευμένους τεχνίτες και στελέχη σε όλους τους τομείς  και τις δραστηριότητες της, που όμως είναι απαραίτητο να διαθέτει σύγχρονους εργαστηριακούς χώρους, Επαρκή υλικά και εκπαιδευτικούς, σε αυτήν την κατεύθυνση ζήτησε την συμβολή των θεσμικών παραγόντων. Τέλος συνεχάρη  και ευχαρίστησε μαθητές/τριες  και εκπαιδευτικούς για τη συμβολή τους στην Ετήσια έκθεση έργων, που είναι η επιτομή της δημιουργικότητας της φαντασίας και ομαδικότητας.Την εκδήλωση χαιρέτησαν και οι δ/τες Ν. Ράπτης από το 1ο ΕΠΑ.Λ Αριδαίας και Χρ. Παπανικολάου από το Εσπερινό ΕΠΑΛ Αριδαίας.

Η Έκθεση έργων Θα λειτουργήσει και την Τρίτη 16 Μαΐου 2023.

Συγχαρητήρια Ιορδάνη Τζαμτζή στους  μαθητές/τριες και εκπαιδευτικούς  των δύο ΕΠΑΛ Αριδαίας

Εντυπωσίασαν το κοινό οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου ΕΠΑΛ και του Εσπερινού ΕΠΑΛ Αριδαίας με τα εμπνευσμένα έργα που κατασκεύασαν, και παρουσιάζουν στο χώρο του 1ου ΕΠΑΛ Αριδαίας, κτήριο «Γ. Αστρανισδης».

Στα εγκαίνια της έκθεσης, που θα διαρκέσει το διήμερο 15 και 16 Μαίου 2023, παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης, Ιορδάνης Τζαμτζής, ο οποίος δήλωσε εντυπωσιασμένος από τα έργα των παιδιών, που καλύπτουν όλα τα πεδία εφαρμογών και κάποια μπορούν να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της περιοχής.  Το ενδιαφέρον του τράβηξε ιδιαιτέρως το ρομπότ που λύνει τον κύβο του Ρούμπικ, ανιχνεύοντας τα χρώματα. Στο χαιρετισμό του ο κ. Τζαμτζής συνεχάρη τους μαθητές, τον επιβλέποντα καθηγητή, Στέλιο Όρλη καθώς και τους Διευθυντές και Καθηγητές των δύο Σχολείων για την εξαιρετική προσπάθεια.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου