Wednesday, 24 April, 2024

Μαρτυριάρης: Αυτή και αν είναι είδηση

Μαρτυριάρης: Αυτή και αν είναι είδηση
Αυτή και αν είναι είδηση. Στο 316 εκλογικό τμήμα Νίκαιας ψηφίζουν 716. Έως τη 13.00μμ δεν εμφανίστηκε ούτε ένας πολίτης και τελικά είναι το μοναδικό εκλογικό τμήμα που δεν πήγε να ψηφίσει κανένας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι είναι εγγεγραμμένοι όλοι οι Μικρασιάτες που ήρθαν από το 1922 και μετά και φυσικά από αυτούς έχουν πεθάνει αρκετοί. Είναι δυνατόν να μη γνώριζαν τη σύνθεση αυτού του εκλογικού τμήματος; Αυτό το εκλογικό τμήμα δείχνει με τι ταχύτητα κινείται το δημόσιο.

Άρχισαν τα όργανα με τις διαιτησίες στον νομό Πέλλας. Πλησιάζουμε προς το τέλος και άρχισαν να ξεχωρίζουν ποιοι θα ανέλθουν και ποιοι θα υποβιβασθούν. Η μια ομάδα καταγγέλλει τον Χ διαιτητή, η άλλη καταγγέλλει τον Ψ. Εκεί που είχαμε μια ομάδα να διαμαρτύρεται τώρα, έχουμε πολλές κάθε Κυριακή. Και ερωτώ οι διαμαρτυρίες τους είναι εύλογες; Ή μήπως άρχισαν να θίγονται τα συμφέροντα τους και τώρα στην προσπάθεια τους να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα τα βάζουν με τους διαιτητές; Η γνώμη μας είναι ότι η αλήθεια κρύβεται κάπου στην μέση. Διότι τη περίοδο αυτήν κάθε βαθμός που χάνεται είναι μεγάλης σημασίας. Το σίγουρο είναι ότι η διαιτησία είναι άρρωστη, αλλά δεν είναι σημερινό φαινόμενο, αλλά ούτε και μοναδικό στην Πέλλα, όλη η Ελλάδα έχει πρόβλημα με τους διαιτητές, όλες οι Ενώσεις διαμαρτύρονται. Το φαινόμενο της διαιτησίας δεν λύνεται με τους παρατηρητές, διότι κανένας δεν θέλει να κάνει τον κακό με την διαιτητική τριπλέτα, και ενώ εσύ βλέπεις έναν διαιτητή να κάνει όργια, ο παρατηρητής διαιτησίας να τον βαθμολογεί πολύ καλώς. Είναι αυτό που λέμε «κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει»

u03A3u03B7u03C6u03ACu03BAu03B7u03C2-u03A4u03B6u03B1u03BAu03C1u03B7-u03C6u03C9u03C4u03BF

Η Θεοδώρα Τζάκρη με τον Γιάννη Σηφάκη ενώ περιμένουν να υπογράψουν την πρώτη μέρα στη Βουλή. Έχουμε πολλά να περιμένουμε από τους δύο τους και όχι μόνο φυσικά, αλλά και από τους άλλους δύο βουλευτές του νομού γιατί όσο στενεύουν τα όρια, τόσο ο κόσμος αγανακτεί και θέλει να δει έργα.

Πήγαμε προχθές στο Εδεσσαϊκό Θέατρο, και παρακολουθήσαμε την παράσταση «Η προπαραλήγουσα ποτέ δεν περισπάτε, όταν η λήγουσα είναι μακρά». Μου έκανε φοβερή εντύπωση η απόδοση των παιδιών που έπαιζαν από την Έδεσσα, λες και ήταν γεννημένοι ηθοποιοί. Η απόδοση τους άγγιζε το άριστα. Ό Τάκης, ο Μάκης, η Μαρία, η ορχήστρα οι άνθρωποι ήταν άπαιχτοι. Εγώ προσωπικά τους δίνω συγχαρητήρια. Όμως μου έκανε εντύπωση και η προσέλευση του κόσμου, η οποία ήταν πάρα πολύ καλή με μεγάλο ποσοστό νεολαίας.

Η Συντονιστική των αγροτών του νομού Πέλλας μάθαμε ότι κάνει σύσκεψη σήμερα- Τετάρτη- στο Γυψοχώρι για να ετοιμάσει όλα τα αιτήματα προς την κυβέρνηση και τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και στη συνέχεια να κατατεθούν στην πανελλαδική την Παρασκευή. Πάντως, τα ζητήματα είναι πολλά, είτε για τις αποζημιώσεις είτε για το ροδάκινο που θα ξεκινήσει ακόμη μία καλλιεργητική περίοδος και ουδείς γνωρίζει τι μέλλει γενέσθαι… θα φανεί αν υπάρχει διάθεση να αντιμετωπιστούν από τη νέα κυβέρνηση…

u03C0u03B1u03C1u03B1u03C0

Ανέκδοτο
Σε μια σύσκεψη των υπουργών δημοσίων έργων στην Ιταλία, ο Έλληνας υπουργός δημοσίων έργων είναι καλεσμένος στο σπίτι του αντίστοιχου υπουργού δημοσίων έργων της Ιταλίας.
Ένα σπίτι πολύ ωραίο, μια βίλα πανέμορφη.
Τον ρωτάει ο Έλληνα υπουργός τον Ιταλό υπουργό. Πολύ ωραίο σπίτι, πως το έκανες ;
Έλα στο μπαλκόνι του λέει ο Ιταλός και ο Έλληνας πηγαίνει.
Του λέει την βλέπεις εκείνη την γέφυρα; Ναι του λέει ο Έλληνας. Πήρα 50 % μίζα και έκανα το σπίτι.
Την άλλη χρονιά η σύσκεψη γίνεται στην Ελλάδα και ο Έλληνας υπουργός καλεί στο σπίτι του τον Ιταλό υπουργό.Μια σπιταρόνα κάτσε καλά. Την βλέπει ο Ιταλός και ζαλίζεται.
Φωνάζει τον Έλληνα υπουργό και του λέει, πολύ ωραίο σπίτι έχεις, πως το απέκτησες ;
Και ο Έλληνας τον απαντάει, έλα στο μπαλκόνι.
Πηγαίνουν στο μπαλκόνι και του λέει, την βλέπεις εκείνη την γέφυρα;
Όχι, του λέει ο Ιταλός υπουργός.
100% μίζα απαντά ο Έλληνας και έχτισα το σπίτι!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου