Thursday, 28 March, 2024

Μαρτυριάρης: Θηλιά στο λαιμό . . .

Μαρτυριάρης: Θηλιά στο λαιμό . . .

Θηλιά στο λαιμό της ΔΕΥΑ Πέλλας οι ανείσπρακτες απαιτήσεις.
Διαβάζοντας τον Ισολογισμό και τα αποτελέσματα χρήσης της περιόδου 2014 σε σύγκριση με την χρήση 2013 έχουμε να πούμε τα παρακάτω:
1.Η Χρόνια 2014 δεν ήταν καλή, διότι δεν είχε πλεόνασμα καθόλου εν συγκρίσει με το 2013 που είχε 265702,43 €
2.Ο λογ/σμός των τόκων και εξόδων τραπεζών από 53.870,52 € που ήταν το 2013 έγινε 779.069,61 € το 2014. Αυτή η μεγάλη καταβολή τόκων μέσα στο 2014 είναι ένα θέμα πολύ σοβαρό. Διότι από τα δάνεια που έχει στον Ισολογισμό είτε είναι βραχ/σμα , είτε μακρ/σμα δεν δικαιολογούνται. Το ποσό είναι υπέρογκο και εξωφρενικό. Εκτός εάν έχει γίνει λάθος και αντί να μπει σε άλλον κωδικό μπήκε σε αυτόν. Όμως είτε έτσι, είτε αλλιώς πρέπει να διευκρινιστεί το νούμερο αυτό
3.Μεγάλο είναι το ποσό του λογ/σμού Πελάτες 6.809.544,27 € . Επιπλέον οι απαιτήσεις από τους δημότες το 2013 ήταν 6.291.317,32 € και το 2014 έγιναν 6.809.544,27 € . Μία αύξηση των οφειλών των δημοτών στην ΔΕΥΑ του ποσού των 518.226,95 € μέσα στο 2014 είναι πάρα πολύ μεγάλη. Πληροφορίες που έχουμε λένε ότι περίπου 2.000.000,00 € είναι από τον πρώην δήμο Γιαννιτσών και τα υπόλοιπα από τους δήμους Κρύας Βρύσης, Πέλλας, Μ. Αλέξανδρου και Κύρρου. Αν λάβουμε υπόψιν τον πληθυσμό κάθε πρώην δήμου, θα δούμε ότι ο πρώην δήμος Γιαννιτσών οφείλει τα λιγότερα σε σύγκριση με τους άλλους δήμους. Πιστεύουμε ότι άμεσα ο νέος πρόεδρος πρέπει να προβεί σε ενέργειες για να εισπράξει μέρος των απαιτήσεων από τους δημότες, διότι το νούμερο είναι πάρα πολύ μεγάλο και πιστεύουμε και σε μεγάλο ποσοστό ανείσπρακτο.
Από όλα τα παραπάνω βλέπουμε ότι το μεγάλο αγκάθι στη ΔΕΥΑ Πέλλας είναι οι ανείσπρακτες οφειλές, οι οποίες εάν δεν κινηθεί η διοίκηση σωστά πολύ φοβόμαστε ότι τα μισά και παραπάνω θα πάνε στις επισφαλείς απαιτήσεις. Φυσικά αυτή η χρόνιά δεν είναι καθ’ ολοκληρία του νέου προέδρου, αλλά το μεγαλύτερο μέρος και το ουσιαστικότερο αφορά τον προηγούμενο πρόεδρο της Επιχείρησης.

Άρχισαν τα όργανα και φυσικά μιλάω για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Θα τον καταργήσουμε τον ΕΝΦΙΑ με ένα νόμο, με ένα άρθρο. Και το 2015 θα ισχύει ο ΕΝΦΙΑ, θα δούμε για το 2016. Εδώ θα πρέπει να πούμε ότι το κερασάκι στην τούρτα είναι που θα μειωθούν οι αντικειμενικές τιμές. Θα καταργήσουμε την έκτακτη εισφορά. Η ΝΔ με νόμο τη μείωσε 30% και έρχεται σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ να πει δεν θα ισχύσει η μείωση του 30%, αλλά θα πληρωθεί κανονικά η εισφορά αλληλεγγύης σ ολόκληρο το ποσό.
Έρχεται σήμερα ο Λαφαζάνης και λέει δεν θα παραβούμε τις κόκκινες γραμμές μας και εάν δεν μπορούμε να πάμε σε εκλογές και ας τις χάσουμε, ας είμαστε αντιπολίτευση.
Αυτό πώς να ερμηνευθεί, στα πρόθυρα κωλοτούμπας ή αποτύχαμε, δηλαδή άλλα σας είπαμε προεκλογικά και άλλα κάνουμε μετεκλογικά;

IMG_1036(2)

Αυτό που έγινε προχθές, στη γενική συνέλευση του Εθνικού Γιαννιτσών πιστεύω να μην έχει ξαναγίνει. Πρώτον, υπήρχε αρκετός κόσμος που ενδιαφερόταν για το μέλλον του Εθνικού Γιαννιτσών και δεύτερον υπήρχαν τα χρήματα για τον προγραμματισμό της επόμενης χρονιάς, υπήρχαν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου αντί για επτά ήταν εννέα και δεν βρισκόταν ένας πρόεδρος. Αυτοί που προτάθηκαν όλοι είχαν μια δικαιολογία για να μην γίνουν πρόεδροι. Λέτε να ήξεραν κάτι και να μην ήθελαν να γίνει κάποιος πρόεδρος; Τελικά ξαναπροτάθηκε ο παλιός πρόεδρος και έτσι ο Εθνικός Γιαννιτσών έκανε διοικητικό συμβούλιο.

Ο βουλευτής Γιάννης Σηφάκης, μετά τη Θεοδώρα Τζάκρη, που ενημέρωνε σχετικά την προηγούμενη εβδομάδα, μας πληροφόρησε ότι ψηφίστηκε σήμερα- σσ Τρίτη- στη Βουλή η υπουργική τροπολογία για τους εργαζόμενους των Καταρρακτών, και επιλύεται το θέμα της μεταφοράς τους στους οικείους Δήμους μετά τη λύση και εκκαθάριση «Δημοτικών ΑΕ» με συμμετοχή του Δήμου άνω του 90%.

IMG_2522

Αυτό που έγινε με τη σχολή προπονητών, που διοργάνωσε η ΕΠΣ Πέλλας δεν έχει προηγούμενο. Ήρθε ο κ. Μπατάκης πήρε τα ωραία χρήματα από 43 υποψήφιους προπονητές και όλος τυχαίως πέρασαν μόνο 14 υποψήφιοι. Τι θέλεις να πεις κ. Μπατάκη ότι οι άλλοι δεν ήταν διαβασμένοι; δεν αφομοίωναν καλά αυτά που τους διδάσκατε εσείς και οι συνεργάτες σας; Δεν το πιστεύω, διότι οι περισσότεροι υποψήφιοι ήταν νεαροί και έξυπνοι. Μήπως, θέλω να πω μήπως γίνεται εσκεμμένα αυτό το κόψιμο των υποψηφίων, διότι δεν μπορώ να πιστεύω ότι τόσο μικρό το ποσοστό των επιτυχόντων. Την επόμενη φορά, ας διαχειριστεί η ΕΠΣ το θέμα καλύτερα, εάν φυσικά μπορεί.

IMG_2497

Το βαρύ πυροβολικό του δημάρχου Έδεσσας Τάκη Γιάννου. Ο συνεργάτης του και γενικός γραμματέας Δαλκαλίτσης Γιώργος, τεχνοκράτης και γνώστης από διοίκηση και ο Τάκης Γιώγας από τους συμβούλους που φέρνουν ψήφους, αλλά και άριστες διοικητικές γνώσεις, όπως και εμπειρίες.

IMG_0728

Ο πρόεδρος της επιτροπής πρωταθλήματος της ΕΠΣ Πέλλας Τρυψιάννης Ιωάννης, ο πρόεδρος της ΕΠΟ Γκιρτζίκης Γεώργιος κατά την πρόσφατη επίσκεψη του στην Πέλλα και ο αθλητικός δημοσιογράφος του λόγου της Πέλλας Μπάμπης Μπούμπας.

Ανέκδοτο
Η Γυναίκα μου έχει κουφαθεί…
Πάει ο Σύζυγος στον γιατρό…

– Γιατρέ μου, πιστεύω πως η γυναίκα μου έχει κουφαθεί! Αλλά νομίζω πως δεν καταλαβαίνει το πρόβλημά της.
– Κοίτα, αν δε θέλει να έρθει εδώ για να την εξετάσω, μπορείς να κάνεις ένα απλό τεστ για να σιγουρευτούμε.
Θα σταθείς πίσω της αρκετά μακριά και θα τη ρωτήσεις κάτι. Αν δεν απαντήσει, θα πλησιάσεις ένα βήμα και θα ξαναρωτήσεις. Θα συνεχίσεις έτσι μέχρι που να σε ακούσει και μετά θα έρθεις να μου πεις την απόσταση. Ο σύζυγος επιστρέφει σπίτι, μπαίνει μέσα και βλέπει τη γυναίκα του να μαγειρεύει στην κουζίνα.
– Αγάπη μου τι έχουμε για φαγητό;
Δεν ακούει τίποτε οπότε πλησιάζει και ξαναρωτάει. Τίποτε. Συνεχίζει να πλησιάζει και να ρωτάει ώσπου φτάνει ένα βήμα πίσω της.
– Αγάπη μου τι έχουμε για φαγητό;
Και η γυναίκα του απαντάει:
– Για ενδέκατη φορά σου λέω: Γιουβαρλάκια!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου