Thursday, 25 April, 2024

Μαρτυριάρης: Λέτε να κάνει και το μπαμ στις εκλογές;

Μαρτυριάρης:  Λέτε να κάνει και το μπαμ στις εκλογές;

Στην συγκέντρωση του Δάνη Τζαμτζή, δεν είδα πουθενά τη ΝΟΔΕ Πέλλας, τις τοπικές ΔΗΜΤΟ και γενικά εκτός από τον αντιπεριφερειάρχη που όλοι γνωρίζουμε ότι τον στηρίζει, δεν είδα και συμβούλους της Περιφέρειας εκτός από υποψηφίους. Οι πληροφορίες που έχουμε λένε ότι στηρίζουν άλλους, όμως μου έκανε εντύπωση που ο δήμαρχος Πέλλας ήταν παρόν με συμβούλους του, ενώ σε άλλες συγκεντρώσεις απ’ ότι γνωρίζω δεν έχει πάει. Και προβληματίζομαι εάν πήρε άδεια από τα στελέχη του (συμβούλους ή άμεσα συνεργάτες του), να παρευρεθεί σε συγκέντρωση που ο βουλευτής δεν είναι της αρεσκείας τους ή πλέον μετά την εκλογή του αποφασίζει αυτός για τα επόμενα χρόνια. Εύχομαι να ισχύει το δεύτερο, γιατί πολλά ακούγονται για επηρεασμό στις αποφάσεις του και δεν γνωρίζουμε που βρίσκεται η αλήθεια.

Κοπή Πίτας Επιμελητηρίου
Μου έκανε εντύπωση η άμεση αποχώρηση των βουλευτών μετά την τοποθέτηση του υπουργού μας σχετικά με την αποζημίωση των 210 ευρώ σε ροδακινοπαραγωγούς που υπέστησαν ζημία από το εμπάργκο της Ρωσίας και την προσφώνηση των καλεσμένων από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πέλλας. Στην προσφώνηση του ο πρόεδρος δεν τους ανέφερε καθόλου, πολύ δε περισσότερο δεν τους έδωσε τον λόγο, αλλά ούτε και να βραβεύσουν. Αυτή την φορά ο πρόεδρος ήταν πιο ήρεμος και μάλιστα δεν κούρασε καθόλου τους παρευρισκόμενους ούτε στις ομιλίες (ήταν πολύ λίγοι αυτοί που μίλησαν), αλλά ούτε και στις απονομές.

Έλαμψε δια της απουσίας του ο δήμαρχος της Αλμωπίας από την εκδήλωση της κοπής πίτας του Επιμελητηρίου Πέλλας. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν καλέστηκε. Μήπως είχε υποχρεώσεις την ώρα εκείνη και δεν μπόρεσε να παρευρεθεί.

DSC_0758

Ο Παναγιώτης Σαραφούδης με τον Νίκο Ευθυμιάδη. Έχω μια απορία Νίκο, ήταν τυχαία η παρουσία του Αντώνη Παππά στο τραπέζι σου ή πρέπει να θεωρούμε σίγουρη την υποστήριξη σου στο πρόσωπο του; Όμως ένα πουλάκι μου είπε ότι κάποιοι άλλοι απολαμβάνουν της στήριξης σου και μάλιστα και από άλλο χώρο, εκτός φυσικά και από κάποιες αδυναμίες που έχεις στον συγκεκριμένο χώρο .

DSC_0764
Το τρίο του επιμελητηρίου Πέλλας. Γιώργος, Τάκης και Ευθύμης. Τα σχόλια έδιναν και έπαιρναν γιατί ο Τάκης άφησε μουστάκι. Άλλοι είπαν της μόδας, άλλοι είπαν από μαγκιά και άλλοι είπαν για τις ανάγκες του ρόλου. Ως γνωστόν ο Τάκης παίζει στο θεατρικό εργαστήρι στην Έδεσσα. Με το υπαλληλίκι, την ενασχόληση του με την τοπική αυτοδιοίκηση του μένει χρόνος και ασχολείται και με το θέατρο! Εσύ ρε Γιώργο, δεν κάνεις καμία παρέμβαση στον κουμπάρο σου να σου δώσει καμιά δραστηριότητα από αυτές που του περισσεύουν;

Απίστευτα και όμως ελληνικά. Αυτό που συνέβη στην Έδεσσα δεν έχει προηγούμενο. Πήγε ο Δάνης Τζαμτζής στο χορό του Φιλανθρωπικού Σωματείου Κυριών και Δεσποινίδων Έδεσσας « Άσυλο Παιδιού» και η πρόεδρος δεν τον άφησε να μπει μέσα λέγοντας του ότι δεν καλέσανε πολιτικούς. Ως εδώ καλώς. Εκείνη την ώρα η Μαρούλα συναντήθηκε με τον Δάνη, ο οποίος της είπε τι έγινε και ακούγοντας τον έγινε έξαλλή. Πιάνει την πρόεδρο και της λέει «Τι πράγματα είναι αυτά, εσείς δεν θέλετε κόσμο; Και δεν μου λες ο Γιάννης Σόντρας γιατί είναι μέσα; αυτός δεν είναι πολιτικός και ο άλλος …»; Η πρόεδρος την απαντάει ότι ο Σόντρας είναι επίτιμο μέλος και ο άλλος ήρθε με τη μαμά του και ετοιμόλογη όπως είναι η Μαρούλα απαντάει έτσι και ο Τζαμτζής, ήρθε με εμένα και η πρόεδρος μη μπορώντας να της πει κάτι τον έβαλε μέσα! Η πρόεδρος μετά ζήτησε συγνώμη από τον Ι. Τζαμτζή λέγοντας του ότι ήταν φορτισμένη από αλλού. Αυτά συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες. Φυσικά να πούμε ότι το περιστατικό το πληροφορηθήκαμε και δεν ήμασταν αυτόπτες μάρτυρες, οπότε κρατάμε λίγο και τις επιφυλάξεις μας.

DSC_0777

Κύριοι μήπως δεν έχετε καταλάβει ότι οι εκλογές έχουν τελειώσει; Δεν έχετε αφήσει χορό για χορό, εκδήλωση για εκδήλωση. Λέτε να έχετε πάρει σοβαρά τον ρόλο σας και ετοιμάζεστε για την επόμενη πενταετία. Τότε αλίμονο μας. Κανέναν άλλο δεν βλέπω από τους δημοτικούς συμβούλους να πηγαίνουν στις εκδηλώσεις και τους χορούς. Εκτός εάν έχετε πάρει αγκαζέ κάποιον πολιτικό και θέλετε να έχει σαν την δική σας επιτυχία.

DSC_0781

Μια παρέα απαραίτητη για την υποψήφια Πασχαλίδου Γεσθημανή της Ν.Δ. Γεύση, οι κύριοι δήλωσαν πίστη, δήλωσαν υποστήριξη; διότι εάν δεν δήλωσαν ξέρεις πόσο γρήγορα έρχονται οι εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης και οι κύριοι αυτοί ξέρετε μετά τι θα πάρουν ……. στην Αλμωπία. Όλοι δηλώνουν φίλοι σου, να δούμε την επομένη των εκλογών.

DSC_0668

Αυτό που έκανε ο Διονύσης Σταμενίτης δεν έχει προηγούμενο. Γέμισε την αίθουσα στο Ξενιτιδείου Θεάτρου στην Αριδαία, το ισόγειο, τον πάνω όροφο και τους διαδρόμους. Αυτή η αίθουσα είχε να γεμίσει έτσι από την εκδήλωση που έκανε ο Καραμανλής στην Αριδαία, αν και κάποιοι λένε ότι προχθές είχε περισσότερο κόσμο, απ όταν ήρθε ο Κώστας Καραμανλής. Σε μια περίοδο που δεν τολμούν ούτε οι αρχηγοί κομμάτων να κάνουν συγκεντρώσεις, αυτός τόλμησε και πέτυχε με πολύ μεγάλη επιτυχία. Λέτε να κάνει και το μπαμ στις εκλογές; Απ ότι δείχνουν τα πράγματα πολύ πιθανόν.

Ανέκδοτο
Έλληνες και Δημόσιο Αρχή φόρμας
Όταν ο Θεός δημιούργησε τα έθνη, έδωσε στο κάθε έθνος από δύο αρετές. Έτσι, έκανε του Αμερικανούς τακτικούς και νομοταγείς, τους Γερμανούς αποφασιστικούς και μελετηρούς, τους Ιάπωνες εργατικούς και υπομονετικούς, και ούτω καθεξής.
Για τους Έλληνες είπε, θα είναι έξυπνοι, τίμιοι και θα δουλεύουν στο δημόσιο. Όταν τελείωσε τη δημιουργία του κόσμου, τον πλησίασε ο….
αρχάγγελος Γαβριήλ και του είπε:
-Κύριε, έδωσες σε όλα τα έθνη από δύο αρετές, αλλά στους Έλληνες έδωσες τρεις. Αυτό θα τους κάνει πολύ ισχυρούς και θα διαταράξει τις ισορροπίες πάνω στη γη.
-Έχεις δίκιο Γαβρίλε, είπε ο Κύριος. Στάθηκα απρόσεκτος και αυτή η απροσεξία μου θα κάνει τους Έλληνες να κυριαρχήσουν σε όλο τον κόσμο. Κάτι πρέπει να κάνω αλλά δεν μπορώ να ανακαλέσω τις αρετές που τους έδωσα, κι άρχισε ο Θεός να ψάχνει να βρει μια λύση.
-Το βρήκα! Θα παραμείνουν οι τρεις αρετές, αλλά κάθε Έλληνας θα μπορεί να κάνει χρήση μόνο των δύο.
Κι έτσι έγινε:
Αν ένας Έλληνας είναι τίμιος και δουλεύει στο Δημόσιο, δεν είναι έξυπνος.
Αν είναι έξυπνος και δουλεύει στο Δημόσιο, δεν είναι τίμιος.
Αν είναι έξυπνος και τίμιος, δεν δουλεύει στο δημόσιο

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου