Wednesday, 24 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Παπαράτσι: Άβυσσος η ψυχή του ψηφοφόρου . . .

Telegraph: Θα χάσει τις εκλογές ο Τσίπρας
Την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου προεξοφλεί η «Telegraph».
«Οι ψηφοφόροι στην Ελλάδα θα τιμωρήσουν την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Τα γκάλοπ δείχνουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε διαδικασία ήττας-σοκ στις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου». Αυτή είναι η εκτίμηση για τις ελληνικές εκλογές, της βρετανικής εφημερίδας, που δημοσιεύει εκτενή ανάλυση η οποία βασίστηκε στις τελευταίες δημοσκοπήσεις, που δείχνουν όχι μόνο να έχει καλυφθεί η ψαλίδα ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και την τελευταία να καταφέρνει ένα οριακό προσπέρασμα.
Το άρθρο θυμίζει πως στις 20 Αυγούστου, ημέρα που ο Αλέξης Τσίπρας προκήρυξε πρόωρες εκλογές, το κόμμα του βρισκόταν 15 ολόκληρες μονάδες μπροστά από την αξιωματική αντιπολίτευση.
Αυτό το επαρκές πλεονέκτημα εξανεμίστηκε μέσα σε έξι εβδομάδες, βάζοντας τη ΝΔ στην pole position και δίνοντάς της το προβάδισμα για να κυβερνήσει για πέμπτη φορά τα τελευταία τέσσερα χρόνια.
Από τον Μάιο του 2014 είχε η Νέα Δημοκρατία να δει τα ποσοστά της να υπερφαλαγγίζουν αυτά του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές, βρίσκεται μπροστά με μικρό, αλλά ουσιαστικό προβάδισμα. Η συγκυρία, γενικώς, δεν είναι καλή για τον Τσίπρα καθώς δέχεται τα πυρά της αντιπολίτευσης, η οποία με τη σειρά της έχει ανοδικό ρεύμα, για το γεγονός ότι υποχώρησε σε όσα ζήτησαν οι δανειστές έτσι ώστε να κρατήσει τη χώρα στο ευρώ τα επόμενα τρία χρόνια.

Τι δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις
Άλλες δύο δημοσκοπήσεις δείχνουν πως οι εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου θα κριθούν στο νήμα.
Όπως αναφέρεται σε γκάλοπ που έκανε η Κάπα Research για το Βήμα της Κυριακής, τηλεφωνικά στις 2 και 3 του μήνα ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται της ΝΔ κατά 0,6%. Επίσης οι ΑΝΕΛ κινούνται οριακά στο 3%. Αναλυτικά, η πρόθεση ψήφου της δημοσκόπησης της Καπα Research έχει ως εξής:
ΣΥΡΙΖΑ: 26,5%, ΝΔ: 25,9%, Χρυσή Αυγή: 6,5%, Λαϊκή Ενότητα: 4,7%, Ποτάμι: 5,1%, ΚΚΕ: 5,3%, Ανεξάρτητοι Έλληνες: 3%, ΠΑΣΟΚ: 5,8%, Ένωση Κεντρώων: 3,5%.
Η διαφορά της προηγούμενης συγκρίσιμης έρευνας που είχε γίνει στο τέλος Αυγούστου ήταν τρεις μονάδες υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και βέβαια έχει υποχωρήσει σημαντικότατα. με την αδιευκρίνιστη ψήφο βέβαια να βρίσκεται στο 11,6%.Στην παράσταση νίκης, το 46,1% θεωρεί πως πρώτο κόμμα θα αναδειχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ και το 34,5% η ΝΔ. Μεταξύ των αρχηγών των δύο κομμάτων, το 37,2% θεωρεί καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα και το 35,2% τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη.
Στη δημοσκόπηση της Marc για το «Εθνος της Κυριακής», ο ΣΥΡΙΖΑ λαμβάνει ποσοστό 24,4%, η ΝΔ ακολουθεί με 24%, ενώ στη Βουλή φαίνονται να μπαίνουν οκτώ κόμματα, καθώς οι ΑΝΕΛ συγκεντρώνουν 2,8%. Αναλυτικά, η πρόθεση ψήφου στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση έχει ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 24,4%, ΝΔ 24%, Λαϊκή Ενότητα με 3,6%, Χρυσή Αυγή με 5,9%, Ποτάμι με 5,1%, ΚΚΕ με 4,8%, ΑΝΕΛ με 2,8%, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ με 4,3, Ένωση Κεντρώων με 3,6%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1% και οι αναποφάσιστοι στο 19,8%.
Επειδή όμως άβυσσος η ψυχή του ψηφοφόρου, όλα θα τα δείξει μόνο η κάλπη. Και η ουσία θα είναι όχι πάλι μία από τα ίδια, έστω να δείξουμε ότι αντιδρούμε και δεν είμαστε πρόβατα έτοιμα για σφαγή…

Παπαράτσι:  Άβυσσος η ψυχή του ψηφοφόρου . . .

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου