Tuesday, 19 March, 2024

Παπαράτσι: Πώς είναι δυνατόν;

Παπαράτσι: Πώς είναι δυνατόν;

Έχω μια απορία που θα ήθελα να μου λύσει κάποιος από το υπουργείο Οικονομικών, ξέρετε, Βαλαβάνη, Βαρουφάκης και ΣΙΑ.

Ας συστηθούμε κατ αρχήν: 55αρης βιοτέχνης που μέχρι το 2012 δεν χρώσταγε σε κανένα και τώρα δεν ξέρει πού χρωστάει εκτός από τη Μιχαλού, και για πρώτη φορά στη ζωή μου -παρά το δούλεμα των φίλων μου- κυβερνητικός, που σημαίνει ότι τους ψήφισα, έστω και με τη λογική του… μη χείρον βέλτιστον.
Α. Πώς είναι δυνατόν για δυο χρόνια 2012-2014 να μην έχω ιατρική ασφάλιση επειδή δεν μπορούσα να πληρώσω τον ΟΑΕΕ και ταυτόχρονα να μου το διεκδικούν με όλους τους τρόπους αναδρομικά με τόκους και με πρόστιμα -και μέχρι πριν από λίγο καιρό και φυλακή-, αντί, όπως θα ήταν λογικό, να μου το αφαιρέσουν, αφού δεν μου την παρείχαν; Άσε που θα έπρεπε να είχα ιατρική ασφάλιση μετά από 25 χρόνια εισφορών, ούτως ή άλλως.

Β. Πώς είναι δυνατόν να διεκδικείτε από εμένα τον ΕΝΦΙΑ -που δεν μπορώ να τον πληρώσω- για ακίνητα που είναι υποθηκευμένα και αύριο μπορεί και να μου τα πάρουν, και όχι από τις τράπεζες που είναι στην ουσία οι πραγματικοί κάτοχοι των ακινήτων;
Επισυνάπτω και ένα σύνδεσμο που με εκπροσωπεί: Ως εδώ όλα καλά…
Γιώργος Χ. 20 Μαΐου 2015

(Αγαπητέ κύριε, γνωρίζουμε πως πολλοί έχουν τις ίδιες -ή παρόμοιες- απορίες με τις δικές σας. Και θα γίνουν ακόμα περισσότεροι οι απορούντες, αν αυτή η κυβέρνηση προσκυνήσει. Η απάντηση μάλλον είναι ότι δεν έχετε καμία υποχρέωση στο κράτος. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις ξεπούλησαν τους πολίτες και οδήγησαν το σύστημα Υγείας σε αφανισμό, οπότε δεν πρέπει κανείς να πληρώνει τίποτα. Από τη στιγμή που το κράτος γυρνάει την πλάτη του στους πολίτες -και γίνεται ένα κράτος χωρίς Δικαιοσύνη, ανάλγητο και ηθικός αυτουργός των εγκλημάτων που συντελούνται καθημερινά- δεν έχει κανένα λόγο ύπαρξης).
Το θετικό, ας πούμε, ότι πως με την ψήφιση του Ν4321/2015, άρθρο 30, καταργήθηκε η άθλια πρακτική των «δημοκρατικών» κυβερνήσεων του παρελθόντος με βάση την οποία αυτός που όφειλε τις δικές τους εισφορές στον ΟΑΕΕ και στο ΕΤΑΑ καταδικαζόταν σε ποινή φυλάκισης. Με απλά λόγια. Σε όποιον έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και βρίσκεται σε εξέλιξη πχ έχει πάρει αναβολή προς εξόφληση ή προς ρύθμιση ή έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό και έχει κάνει έφεση και είναι σε αναμονή, ΤΟ ΞΕΧΝΑΕΙ. Η υπόθεση πάει στο αρχείο λόγω του νέου νόμου. Αν πρόκειται να πάτε στο δικαστήριο δεν χρειάζεται να πάτε με δικηγόρο, αρκεί η παρουσία σας για να βεβαιώσετε την αθώωση σας (αν και ενδεχομένως να έχει ήδη αφαιρεθεί από το πινάκιο λόγω προετοιμασίας της Εισαγγελίας).

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου